iPon Hírek

Hugo Barra elhagyta a Google-t

Dátum | 2013. 08. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egy erősen megkérdőjelezhető hír bukkant fel az interneten a napokban, egészen pontosan az AllThingsD honlapján. Eszerint Hugo Barra szakít a régi munkahelyével, és egy teljesen váratlan hely felé veszi az irányt, átigazol a Xiaomihoz. Ez igencsak éles váltás lenne, és úgy néz ki lesz is, ugyanis nem sokkal később maga Barra is megerősített ezt.

Az Android alelnök a Google+ közösségi hálózaton számolt be a meglehetősen merész, ám, mint utólag láthatjuk, egyáltalán nem alaptalan "pletykáról". Hugo Barra a volt munkahelyének képével és látszólag indokolatlanul hagyta hátra a magas pozíciót. "Közel 5 és fél év a Google berkeiben és majdnem 3 évnyi Android csapat tagság után - a legcsodálatosabb csoport, akikkel valaha dolgoztam az életemben - úgy döntöttem, hogy egy új fejezetnek kell jönnie a karrieremben." - olvasható a kvázi lemondó nyilatkozatban. Barra azért megy a Xiaomihoz, hogy segítse a vállalat termékportfóliójának bővítését és a helyezkedésüket az üzleti világban. Alelnöki posztból alelnöki posztba lép át, tehát az Androidtól a Xiaomihoz való igazolásával a pozíciója, és ezzel együtt a feladatköre nem fog lényegesen változni. A Xiaominak egyébként nagy tervei vannak, idén több mint 20 millió új eszközt értékesítenének. Az éles váltást Hugo Barra óriási kihívásnak látja, ám reméli, hogy el fogja érni az Android után a Xiaomival is a kitűzött céljait. Egyébként a helyzet nem lesz annyira új számára, hiszen továbbra is az Android ökoszisztémával kell majd foglalkoznia. Végül Barra kiemelten megköszönte Andy Rubinnak, Hiroshi Lockheimernek, Sundar Pichainak és Vic Gundotranak is az együtt töltött nagyszerű időszakot és a mentori támogatást egyaránt.
Utoljára a színpadon.
Az tehát nem derült ki, hogy az ex-alelnök miért mondott le pontosan, és hagyta maga mögött a Google-t, és a keresőóriással együtt az élete munkáját is. Lehetséges, hogy tényleg csak új kihívás után szeretne nézni (hirtelen), ám elképzelhető egy másik, kicsivel szappanoperába illőbb indoklás is. Az a közönség, akik messziről kerülik a bulvárt, ne olvassa tovább a hírt, de mi az okokat keresve nem mehetünk el szó nélkül egy érdekes szerelmi viszony mellett. Történt ugyanis a közelmúltban, hogy a Google-alapító Sergey Brin különvált feleségétől, Anne Wojcickitől hatévnyi házasságot követően. És Brin kinél talált megértésre? Igen, Hugo Barra volt barátnőjénél. Persze hivatalosan nem hozható összefüggésbe a két eset, de meglehetően furcsa véletlen az időzítés. Arról egyelőre nem esett szó, hogy ki lesz az Android új alelnöke (ami egyébként újfent arra utal, hogy hirtelen bekövetkezett döntésről van szó Barra esetében). Hugo Barraval a Google nagyon értékes embert vesztett, hiszen amellett, hogy fontos vezető szerepet töltött be, állandó szószónok is volt az Androidhoz fűződő sajtóeseményeken.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. halaszakos
2013.08.31. 00:45
Pénz beszél, kutya ugat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. aAron_
2013.08.31. 15:50
halaszakos: ilyen döntésekben sosem csak a pénz számít, vagy ha valaki az alapján dönt akkor hülye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2013.08.31. 17:54
aAron_ akkor az ilyen emberek 90%-a hülye. Mint a sportolóknál van egy jobb ajánlat akkor általában mennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csiki2
2013.09.01. 02:19
A kínaiak az ilyen pozíciókat nagyon kemény anyagi támogatással tolják, hogy ellensúlyozzák a kiköltözés és a kultúrális különbség tényét...
Valószínűleg sokszorosát fogja kapni a google-ös fizetésének (igen, annak, és igen, vszeg eredetileg is jól keresett).
(a kínai monitorgyártás is pár rivális monitorgyártó mérnökének elcsábítása után indult be...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.09.01. 14:23
Örülök neki. Google és az Android eddig is jól haladt, egy ember hiányát valószínűleg túl fogja élni mindkettő, Xiaomi meg eddig is jó volt, de még van hova fejlődniük, Hugo Barra remélhetőleg ebben tud segíteni, win-win.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2013.09.02. 15:08
myckie2 - 2013-08-31 17:54:54

Csak a sportolók nem 'építenek' fel semmit sem ... nekik mindegy, hogy a háttérben ki fizet, azon kívül, hogy máshol edzenek, minden ua (kis túlzással).
Ráadásul a nagy értékű sportolók valakinek a 'tulajdonát' képezik ...

A fenti emberkénél ezen a szinten szerintem már nem csak a pénzről lehet szó ... legalábbis nem hiszem, hogy csak a pénz miatt ment el a világ egyik 'legjobb munkahelyéről', és azt sem hinném, hogy nem kapott ott elég pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!