iPon Hírek

Húsz év után bezárja kapuit a Zombie Studios

Dátum | 2015. 01. 09.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az 1994-ben alakult Zombie Studios, melyet Joanna Alexander és Mark Long alapított Zombie LLC néven, most bezárta kapuit. A kicsivel több mint 20 évig működő stúdió nevéhez olyan játékok fűződnek, mint a Zork Nemesis, a Spec Ops: Rangers Lead the Way, a Saw, a Blacklight: Retribution és a Daylight. A csapat PC-n kívül konzolokra, kézikonzolokra és mobilokra is fejlesztett, és többek között olyan nagy kiadókkal állt kapcsolatban, mint a Bethesda, a Konami, a Ubisoft, az Activision a Microsoft, a Disney, a Sony vagy a Take2. Talán kevesen tudják, hogy a Zombie Studios az amerikai hadsereggel együttműködve több kiképző és toborzó szoftvert is készített, például as America's Army: Special Forcest és a Virtual Army Experience-t, amely az előbbi játékon alapul és egy hatalmas virtuális kiállítás része. A stúdió megszűnésének oka prózai, az alapítók nyugdíjba vonulnak. A csapat a következő szavakkal búcsúzott a rajongóktól weboldalán: "A Zombie Studios tulajdonosai nyugdíjba vonulnak, és szeretnénk nektek, játékosoknak megköszönni, hogy támogattatok minket az évek során. Fantasztikus volt a különböző technológiákkal dolgozni, együtt nőni az iparággal és a rajongókkal, szórakoztató játékokat és saját technológiákat kifejleszteni. Szeretnénk régi és jelenlegi munkatársainknak is köszönetet mondani. Odaadásotok és lelkesedésetek jelentette a Zombie lényegét." A csapat nem szűnik meg teljesen, a Blacklight: Retributiont fejlesztő részleg ugyanis megmarad, és a továbbiakban Builder Box néven fog működni Andy Kipling rendező és Russel Nelson technikai rendező vezetésével. A játékkal kapcsolatban a következőket írták: "Bár a játék tulajdonjogai máshoz kerültek, a színfalak mögött dolgozók, akik az utóbbi négy évben a Blacklight világán dolgoztak, megmaradtak. A Builder Box partnere a Perfect World lesz, így a rajongók még több frissítés és izgalmas változások elébe nézhetnek az előttünk álló évben."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Shinjiii
2015.01.09. 08:53
Egyetlen egy játékukkal nem játszottam, sőt, nem is tudtam róla. Egyetlen egyről sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.09. 15:05
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2015.01.09. 17:34
De tájékozatlan vagy Shinjii! Szégyeld össze meg vissza magad% Én a Zork-ról, és az america's army részekről hallottam... egyszer régen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Xesxow
2015.01.09. 19:37
Blacklight: Retribution még meg volt számomra, elég jó játék. Sőt. Csak aztán nem volt sok szabadidőm, meg meguntam a sok P2W Vér Pistit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95 Shinj...
2015.01.09. 22:13
Ejnye, olyan nagy címekkel, mint a procedurálisan generált túlélő-horror Daylight ami összetettségében egy minecraft pocket edition klónnal versenyzik és a fűrész játékkal ami szintén egy generációval korábbi grafikával és irányítási sémával lett megáldva?!

Az America's Army viszont majdnem jó volt. Ingyen adták, a lehető legélethűbben próbálta szimulálni a harcot ezért nem volt 420 quickscope, emiatt a játékosközönség is elmaradt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.01.13. 12:49
Hát nem... Puff neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!