iPon Hírek

Hűtőbordák videokártyákhoz a Scythe kínálatában

Dátum | 2008. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Scythe egy meglehetősen ötletes csomagot dobott piacra, amelyet a videokártyán található memória chipek és a feszültségszabályzó áramkörök hűtéséhez ajánl. A csomagban számos kisebb-nagyobb hűtőborda található, amelyek jól jöhetnek, ha lecseréltük a videokártya gyári hűtését, de az új hűtőalkalmatosság csak a GPU hűtéséről gondoskodik, a memóriákhoz és a VRM áramkörhöz pedig nem kínál megfelelő megoldást.


Az alumínium hűtőbordákból álló csomagban mindent megtalálunk, amivel a videokártya különböző melegedő alkatrészeit hűthetjük. A VGA Supplementary Cooling kit névre hallgató megoldás összesen 16 darab nagyméretű memória hűtőbordát tartalmaz, ezen kívül 1 hűtőbordát a HSI chip hűtéséhez, 4 darab vékony hűtőbordát, egy kisméretű hűtőbordát és egy ultra-keskeny hűtőbordát tartalmaz. A GPU mellett a memória és a feszültségszabályzók hűtése is rendkívül fontos, ugyanis nem megfelelő hűtés alkalmazása esetén a rendszer instabillá válhat, valamint jelentősen lerövidülhet az egyes alkatrészek várható élettartama is.


A Scythe SCVCH-1000-es típusjelzésű készlete ideális lehet tuning esetén is, ugyanis segítségével a rendszer stabilitása és a videokártya tuning potenciálja valamelyest növelhető. A VGA Supplementary Cooling kit már elérhető kereskedelmi forgalomban, a csomag ajánlott végfelhasználói ára az Amerikai Egyesült Államok területén mindössze 10 dollár, míg Európában 6,90 euróba kerül az újdonság.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.10.29. 20:37
vissza a cikkhez

Gyárilag anno az ATI 9800 Pro volt tele ilyen hűtőkkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!