iPon Hírek

Hydra – A Razer mozgásérzékelős játékvezérlője

Dátum | 2011. 04. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A főként játékosoknak szánt minőségi egereiről, billentyűzeteiről és egyéb perifériáiról ismert Razer egy új területen próbál szerencsét, amely manapság egyre nagyobb piacot jelent. A gyártó egy új, mozgásérzékelős játékvezérlőt fejlesztett ki, amely május folyamán lesz elérhető, de a vele kapcsolatos legfontosabb információk már most rendelkezésre állnak.


A Hydra névre keresztelt újdonság mágneses elven működik, azaz a vezérlő és a bázisállomás között nem szükséges, hogy "tiszta" rálátás legyen. A bázisállomás alacsony energiájú mágneses mezővel dolgozik, természetesen alacsony fogyasztás, nagyfokú pontosság, és alacsony válaszidő mellett.

Az új játékvezérlő csúszásgátló felülettel rendelkezik annak érdekében, hogy stabilan tarthassuk és még véletlenül se vágjuk bele egy hirtelen mozdulat alkalmával a plazma vagy LCD tévébe, mint ahogy azt a Youtube-on látható videón szereplő versenyző tette egy Wii kontrollerrel (és még sokan mások anno). A Hydra négy darab Hyperresponse gombbal, egy analóg joystickkal érkezik és gyorstüzelő funkciót is kínál. A vezérlőhöz tekeredés-mentes kábel jár. Magát a vezérlőt a Razer a Sixense szakembereivel együttműködve fejlesztette ki.


Az egységhez tartozó bázisállomásnak köszönhetően igen pontos mozgáskövetésre van lehetőség: a precíz szenzor 1 milliméteres, illetve egy fokos pontossággal követi mozdulatainkat, mindezt úgy, hogy nem szükséges akadálymentesen rálátnia a kontrollerre. A specifikációk alapján a termék igen ígéretes, de hogy a valóságban hogyan teljesít, arra majd csak a tesztek adnak választ.


A Razer illetékesei egyébként komoly reményeket fűznek a Hydra névre keresztelt játékvezérlőhöz. A vállalat együttműködésbe lépett a Valve csapatával, ennek gyümölcseként pedig egy speciális csomag született, amely a Hydra népszerűsítésében segíti a Razert. A speciális pakkban találunk két  darab Hydra vezérlőt, egy bázisállomást, valamint a Portal 2-t, hogy azonnal legyen is mivel játszani. Jó hír, hogy a Razer újdonsága már most is több, mint 125 népszerű játékkal képes együttműködni, azaz rendkívül nagy rá az esély, hogy kedvenc játékainkkal is ki tudjuk majd használni a benne rejlő lehetőségeket.

A Hydra májustól kezdve kerül előrendelhető státuszba, viszont forgalmazása majd csak júniusban kezdődik meg. A Portal 2 teljes verziós kiadását is tartalmazó csomagért az Amerikai Egyesült Államok területén 140 dollárt, míg Európában 140 eurót fognak elkérni.

Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Th3Ac3
2011.04.22. 11:17
Ez tetszik, jó ötlet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rootshaper
2011.04.22. 12:05
en mar az ASUS teljesen kontrollermentes megoldasat varom, ezek csak ilyen felmunkak, mint a wii... ez is ugyanaz, csak "szebb grafikaval" ahogy a ps move is. nagy fekete tolcseres vilagitos fagyi. pfujj. eljen a kinect
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. benczeb90
2011.04.22. 12:53
Magyarorszagon meg 140 forintot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cooley
2011.04.22. 14:47
#3: Ha 140 nem is, de 40 biztos lesz, viszont már az is marha sok.
Azért baba lesz egy ilyennel meg egy ASUS Wavi-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gundam00
2011.04.22. 18:29
na ez az hol a pscbe váltanak át 140dollárt 140euróra arra azért kiváncsi lennék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2011.04.22. 21:28
A támogatottságon fog múlni az egész.Az a néhány valve játék nem oszt szoroz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nightmare1...
2011.04.23. 09:09
Gundam00

Például az egységes európai vámhatáron a termékek esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lackoo1111
2011.04.23. 09:46
na ez az hol a pscbe váltanak át 140dollárt 140euróra arra azért kiváncsi lennék!

Például itt .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!