iPon Hírek

Hyundai A7 tábla, 79 dollárért ARM alapokon

Dátum | 2012. 01. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Hyundai márkanév alatt ezúttal egy tényleg nagyon erős konstrukció érkezhet filléres áron. A kijelző sajnos továbbra is gyenge pont lehet, de ezt az ár és a többi specifikáció talán már ellensúlyozza annyira, hogy ne legyenek rémálmai a tulajdonosoknak.


Korábban is voltak már a piacon ilyen összegért (79 dollár) táblagépek, de ezek javarészt a gyenge támogatottsággal rendelkező MIPS alapokat használták, mivel ez jóval olcsóbban hozzáférhető, mint az ARM olcsó lapkái. Az A7-ben egy eddig kevésbé ismert piaci versenyző tűnt fel, ez pedig nem más, mint az Allwinner A10. Ebben egy Cortex-A8 processzort találunk, ami eredetileg 1 GHz-en üzemel, de az Hyundai táblájában 1,5 GHz-es órajelen végzi a dolgát. A SoC-ban van még egy Mali-400-as grafikus mag, ami szintén impozáns teljesítményre lehet képes. A lapka 1 GB DDR3 memóriát támogat legfeljebb de az A7 esetében csak 512 MB RAM lesz jelen és nem is DDR3 formájában. Jelen pillanatban az Allwinner A10 a legolcsóbb ilyen termék, így az Amlogic AML8726 elvesztette ezt a címet. A kijelző 7 hüvelykes átlóval rendelkezik, és mindössze 800 x 480 (WVGA) pixeles felbontást kapott, de öröm az ürömben, hogy kapacitív érzékeléssel dolgozik. A kamera felbontása nem ismert, de a FullHD (1080p) videók felvétele biztosra vehető, továbbá találunk még a borítás alatt 8 GB bővíthető háttértárat, HDMI kimenetet és WLAN-t, de a Bluetooth és a GPS már sajnos kimarad a repertoárból.

A Hyundai A7 másik fontos tulajdonsága a szoftveres oldal, hiszen az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operál a gépen, ami tekintve a hardvert feltehetően teljesen gördülékenyen mozog. Sajnos a készülék jó eséllyel csak Kínában lesz majd elérhető, de ez manapság már nem nagy akadály.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. HeverAdam
2012.01.27. 10:10
Kemény 20.000 Ft-ért ezért a táblagépért? Hááát én még mindig azt mondom ha nincs benne mobilkommunikációs eszköz akkor szart sem ér az egész! Ha csak nem arra, hogy ha valaki esetleg megunta a laptopot mert végül is ez is egy laptop csak érintőképernyővel! De legalább csak Kínában fogják árulni ezt a vackot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mrPotato Hever...
2012.01.27. 11:55
ekkora baromságot is rég olvastam.... ritka tájékozott gyerek vagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Apolitosz
2012.01.27. 14:53
#1 én pedig sose értettem minek táblába 3g... aki táblát vesz annak jó eséllyel okostelefonja is van és láss csodát meg lehet osztani a mobilnetet wifin

a cikkhez: ennyiért valóban jó kis cucc, főleg az ics és a mali-400 miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zack( ro)
2012.01.27. 16:31
Ez szerintem is nagyon megeri az arat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!