iPon Hírek

Hyundai T7S - a gazdaságos Galaxy Note 8.0

Dátum | 2013. 03. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Hyundai számára eddig nem sikerült az áttörést elérni a táblagépek piacán, pedig a vállalat már nem kevés időt és fejlesztői energiát fordított erre a területre. A Hyundai T7S a legfrissebb sikervárományos a gyártó berkeibe, és ha minden jól megy, ezúttal tényleg nem lehet ok a csalódásra.

Az eszköz ízig-vérig Samsung lett a maga szerény árcédulájához mérten. A mérnökök ugyanis nemcsak a külső jegyeket mentették át a néhány hete bemutatott Galaxy Note 8.0-ról, hanem a gépházba is egy Exynos chipet szereltek, ráadásul éppen azt, amivel a Samsung esetében is összefuthatunk. A 4412-es típuskódú lapkában a négy Cortex-A9 magot 1,4 GHz-es órajelen dolgoztatják, a grafikus feladatok felelőse pedig egy Mali-400 MP4 lesz. Az akadásoktól mentes végeredményt egy 7 hüvelykes átlójú, 1280 x 800 képpontos felbontású IPS panelen követhetjük szemmel, bár a HDMI kimenetnek köszönhetően a lehetőségek határtalanok, ha ráunnánk a viszonylag kis kijelzőre.

A rendszernek 2 GB-nyi memória beosztásáról kell gondoskodnia, míg a vásárlóknak 16 GB jut, és microSD-vel még további bővítési lehetőségek is vannak. Két kamerát üdvözölhetünk a fedélzeten, előre egy VGA tekint, hátra pedig egy 5 megapixeles került. Ezeknek köszönhetően sem a videóhívások alkalmával, sem pedig fotózáskor nem kell majd zavarba jönnünk. Sőt mi több, LED villanónk is lesz, így a szegényes fényviszonyok sem hozzák kínos helyzetbe a T7S-t. A kapcsolati képességei között egyetlen ponton fedezhetünk fel hiányosságot, a HSDPA kapcsán, de ezt jobbára kifelejtik még a tabletekből. Van viszont GPS, Bluetooth és WLAN is, az USB portot pedig OTG támogatással látták el.

A táblagép két legnagyobb problémája az operációs rendszer és az akkumulátor terén keresendő. A bekapcsolást követően ugyanis a kiöregedő Android 4.0 üdvözöl minket, míg az egész készüléknek 3300 mAh-nyi tápkapacitásból kell ellenni, ami minden bizonnyal 5-6 óránál tovább nem lesz elegendő. Egy 10,9 milliméter vastag házba valamivel komolyabb telepet is belezsúfolhattak volna. A Hyundai T7S ára 190 dollár környékén alakul, már meg is jelent.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. randomabs
2013.03.29. 11:17
Ez mikor lesz nálatok elérhető?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2013.03.29. 12:45
randomabs:

Valószínűleg soha, és a Hyundai sikertelenségének is ez az oka, Kínán kívül szinte sehol sem kapható, úgy meg elég nehéz egy sikeres terméket piacradobni. Persze lehet neten rendelni, de az átlag ember még ma is inkább boltban vásárol.

Amúgy szinte 0 újítás van a Hyundai T7-hez képest, a nagyobb RAM és a kamera nagyobb felbontásán kívül teljesen megegyeznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.03.29. 16:50
@randomabs

ne várd, hogy reklémozzak, használd a google-t

@HUFEUR
elhamarkodtad, ennyit mondhatok. Persze, hogy milyen úton ért ide, azt nem tudhatjuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2013.03.29. 19:31
A Galaxy Note attól NOTE, hogy jár hozzá ceruza... Ami nem CSAK egy ceruza, hisz' szoftveresen ki is használják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!