iPon Hírek

Hyundai Virtual Guide AR – használati utasítás a jövőből

Dátum | 2016. 01. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Hyundai autógyártó létére képviseltette magát a CES-en, és nem, nem arról van szó, hogy a dél-koreaiak eltévedtek volna. A vállalat egy különleges alkalmazás demonstrációja miatt utazott Las Vegasba. Egy olyan programról van szó, ami a későbbiekben teljesen felválthatja a papíralapú használati útmutatókat.
A Virtual Guide AR neve azonnal elárulja, hogy pontosan miről is van szó. A Hyundai olyan mobilos alkalmazást készített, ami nemcsak, hogy digitális formában kínálja az érintett autók használati utasítását, hanem még a virtuális valóságba is átülteti azt. Az okostelefon kameráját felhasználva mindenről rendkívül látványosan tájékozódhatnak a felhasználók. A Car Care applikációba ágyazott Virtual Guide AR elindítását követően elég lesz csak a mobilt úgy tartani, hogy a képen az az egység legyen, amiről minden információt szeretne kideríteni az ember, és a program máris ezüsttálcán kínálja a részletes leírást. Sőt mi több, a Hyundai azt is elmondta, hogy lehetőség szerint videós anyagokkal is tarkított lesz a kiterjesztett valóságot használó funkció. A Virtual Guide AR nemcsak egy rettentően látványos játékszer, hanem tényleg hasznos is. Manapság már szinte mindenkinek a zsebében ott lapul egy kamerával ellátott okostelefon, és a digitális használati utasítás révén mindig kéznél lehet az autó – vagy lényegében bármilyen egyéb termék részletes leírása. Természetesen szemmel nem látható alkatrészekről is lehet majd informálódni a programban, ráadásképpen pedig még szerelési instrukciókkal is tud szolgálni, például egy légszűrőcseréhez.
Az első olyan személygépjármű, amely már kiterjesztett valóságba átültetett kézikönyvvel rendelkezik, a 2015-ös Hyundai Sonata lesz, ennek az útmutatója az első negyedévben kerül be a Car Care alkalmazásba. A vállalat elmondta a Consumer Electronics Show alatt, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több modellhez és minél előbb elkészüljön a Virtual Guide AR felület, és a terveik szerint még idén minden 2015-ben bemutatott modelljükhöz meg fog jelenni a különleges használati útmutató. A Hyundai Car Care elérhető az Android és az iOS operációs rendszerű készülékekre, a Windows és kisebb alternatívák viszont egyelőre hiányoznak a támogatottak listájáról. Egészen biztosak lehetünk benne hogy a Hyundai szoftvere csak a kezdet, és a jövőben számtalan olyan készülék fog felbukkanni az élet minden területén, amihez hasonló használati utasítás jár majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. noPublicFG
2016.01.14. 13:02
Ez egy hasznos dolog.
Viszont a Hyundai mint autó olyan ronda (az összes), hogy az már borzasztó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mesmar
2016.01.14. 14:19
A tanulòk làjkolni fogjàk alig vàrom màr az opel astra ùtmutatòt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani mesma...
2016.01.14. 14:49
Tehát tanuló vagy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. myckie2 noPub...
2016.01.14. 15:01
Vagy csak a szemed a rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. expander mycki...
2016.01.14. 15:17
Vagy az izlésével vannak gondok. A Hyundai autói nagyon szépek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!