iPon Hírek

IBM-es bűn-előrejelző technológia Floridában

Dátum | 2010. 04. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Az IBM prediktív elemző szoftverét veti be Florida állam ifjúsági igazságügyi minisztériuma annak előrejelzésére, hogy az egyszer már büntetett fiatalok közül kik lesznek (valószínűsíthetően) visszaesők.

Az ily módon, megelőző jelleggel előre lefülelt, leendő visszaesőket eztán speciális "kezelésre" utalják annak érdekében, hogy valóban meggátolhassák őket a későbbi, ismételt bűnelkövetésben.

Eddig is voltak bizonyos - főként egyszerű, Excel-alapú - módszereik az alanyaik vizsgálatára és értékelésére, így az IBM technológiávjáal lényegében ezt fejlesztik tovább. Az elemzés során egyebek mellett az alanyok eddigi kihágásait, otthoni környezetét, esetleges bandatagságát és baráti viszonyait vizsgálják, ezekből következtetve a visszaesés valószínűségére.

Ezen adatok ismeretében aztán pontosabban is választhatják ki számukra a várhatóan a legjobb eredményt hozó, rehabilitáló programokat, mindenkinél a maga egyéni, problémás területeire összpontosítva. Minél magasabb a visszaesés valószínűsége, annál szigorúbb lesz a program, és minél alacsonyabb, annál lazább.

Ezt a technológiát mellesleg az Egyesült Királyság igazságügyi minisztériuma is alkalmazza, annyi különbséggel, hogy ők nem a fiatalkorúakra, hanem általában véve a börtönből szabadultakra - kortól függetlenül - figyelnek ezzel a módszerrel, saját bevallásuk szerint sikerrel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. agyturbini...
2010.04.15. 12:54
Ez egy okos elgondolas es szerintem sikere is lesz. Bar M.O-n ezt nem lehetne bevezetni mert egy nap alatt megtelnenek a Bortonok es a Rehab kozpontok
Valojaban a Bunelkovetok kozul a Hirtelen felindulasbol elkovettett gyilkosoknak a legkisseb az eselye a visszaesesre bar hihetetlenul hangzik de az egy pillanatnyi elmezavar alltalaban es Komoly Buntudattal jar amit az illeto elete vegeig magaval hordoz. A csalok es Valalkozok(Tisztelet a Kivetelnek de mint tudjuk mar eleg kevesen vannak) a Legesejesebbek a visszaesesre. Ha megnezzuk hogy a Nagy kivitelezo Vallalat minden hazepitesre kulon project Ceget alapit ami a project befejeztevel jogutod nelkul megszunik (ami a garancia ervenyesitesehez alapveto dolog kellene hogy legyen) akkor mit akarnak? Es ezt szamtalanszor megtehetik, Legalisan.
Vagyis Nincs is a Szukseg ilyesfajta modszerekre mert ugyis mindenki azt csinal amit akar Buntetlenul
Udv Laci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. felziusz
2010.04.15. 13:40
így van teljes egyetértés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pjszilard
2010.04.15. 13:42
A Kulonvelemeny cimu filmben is ilyesmirol van szo...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. andras7206...
2010.04.15. 21:39
Valalkozok, Legesejesebbek

Te atya úr isten!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. agyturbini...
2010.04.16. 13:12
andras720609

? Most mi van valamit elirtam ? Ne viccelodj mar
En nem M.O-n szulettem es egyutt elek egy olyan ott szuletettel aki nem tud rendesen magyarul (O a FOberlom)
Ez am az erdekes helyzet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csab959
2010.04.16. 13:24
Vállalkozók, legesélyesebbek. Ezt írtad el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. agyturbini...
2010.04.17. 08:54
THX Leglozelebb majd jobban megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!