iPon Hírek

IBM-SUN: Lesz üzlet, vagy nem...?

Dátum | 2009. 04. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Zátonyra futhat az IBM-Sun üzlet; egyes bennfentesek szerint ugyanis a szombati tárgyaláson a Sun elutasította az IBM vételi ajánlatát - vasárnap pedig az IBM elvileg vissza is vonta azt.

Ezen a ponton azonban már kissé ellentmondásosak a dolgok, mivel olyan értesülések is vannak, miszerint a felek ettől függetlenül telefonon továbbra is tartják a kapcsolatot, és folytatnak valamiféle egyezkedést.


Ezt a kettősséget azonban jó eséllyel be lehet tudni annak a ténynek, hogy a Sun berkeiben is két fő frakció munkálkodik - az egyik természetesen pártolja az üzletet (Jonathan Schwartz vezérigazgató és társai), míg a másik ellenzi (Scott McNealy, a Sun elnöke és társalapítója, és társai).

Érdekes viszont, hogy bár az ár kérdése körül is van némi homály ($9,10 vagy $9,40 részvényenként...?), a fő problémát azonban nem is ez jelentette, hogy az, hogy a felkínált ajánlat túl sok "opcionalitást" biztosított az IBM számára, vagyis kiskapukat annak a visszavonására - míg persze az IBM úgy véli, hogy a felkínált keretek között is teljes mértékben elköteleznék magukat az üzlet mellett.


Egyelőre tehát kétes a helyzet, bár még erre is, arra is elmozdulhat. Tény azonban, hogy ha nem jönne össze, úgy a Sun sokat veszíthetne rajta, a részvényei akár $4-5 környékére is visszaeshetnének - vagyis ugyanoda, ahol azelőtt voltak, hogy először felbukkant az egyezkedéseik híre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Magrathea
2009.04.06. 15:45
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. amakoiyep
2009.04.06. 22:46
Csak hogy érdemileg hozzászóljak: SÜN!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!