iPon Hírek

id: Rage részletek

Dátum | 2009. 07. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A jövő havi QuakeCon-t megelőzve az id Software szórt még a sajtó elé (konrétan a GameInformer magazin legfrissebb számában) néhány infómorzsát a készülőben lévő lövöldözős/versenyzős hibridjátékával kapcsolatosan (Rage).

Scannekhez katt a képre
Már elég sok mindent megtudhattunk eddig is az id Tech 5-ös motorra építő játékról a tavalyi QuakeCon óta, de azért nem árt, ha időnként még egy kicsit tovább borzolják az érdeklődésünket iránta, nemde?

A kiindulási pontok városközpontok, itt jelentkezhetünk versenyekre, illetve vehetünk fel küldetéseket. Mint azt már tudjátok, a Rage nem épp a vidám és barátságos környezetéről híres, így versenyei sem finomkodóak. A járműveinket ennek megfelelően tele pakolhatjuk mindenféle extra fegyverrel és pajzzsal.

Lehetőségünk lesz majd gépészkedni is, ha elég alkatrészt és tervrajzot összeszedtünk, mindenféle trükkös kis kütyüvel (szenzoros kilövőtorony, távirányítású autó-bomba) lépéselőnybe kerülhetünk versenytársainkkal szemben. Ezen kívül fejleszthetjük fegyvereinket (távcsövek, célzás stabilizátorok számszeríjhoz), és egyéb járműfejlesztések is lesznek, mint mágnesek, kerékre szerelhető pengék, EMP pajzsok és tradicionálisabb járgány upgradek.

A kézifegyverek közül egyelőre nem sokat mutattak be, de említést tettek például egy háromágú bumerángról, mely a "Wingstick" névre hallgat és ígértek még jó néhány alternatív lőszertípust is. Lesz például egy olyan szemszeríjhoz tartozó nyíl, mely ha betalál, rövid időre elnyerjük vele az áldozat fölött irányítást annak felrobbanását megelőzően.

Jóképű karakterünkről még mindig elég keveset tudunk, annyi biztos, hogy egy lesz a 21. század közepén bekövetkezett aszteroida becsapódást túlélő lakosok közül. Mint ilyen, próbál túlélni a kietlen pusztaságban - amivé a Föld vált -, mint mindenki más. Különleges regenerációs képességünk valamilyen módon kapcsolódik a történeti hátterünkhöz.... de hogy hogyan?

A missziókon és versenyeken túl lesz még valamiféle gladiátorjáték szerű lehetőség is, a 'Mutant Bash TV', ami "hagyományos" arénaküzdelmeket ígér. Említést tettek még olyasmiről is, hogy ha valakinek úgy tetszik, lopakodással is sok mindent el tud majd érni a Rageben.

Ami pedig a multit illeti, még egy évvel ezelőtt Tim Willits és John Carmack azt mondta, hogy teljesen külön áll majd single résztől, lesz majd egy különálló co-op mód két játékos részére, amit konzolokon spit-screen megoldással is lehet játszani. Játékmódokat egyelőre nem fedtek fel.

A Rage PC-re, Mac-re, PS3-ra és Xbox 360-ra jelenik majd meg "amikor kész lesz". A PC verzió extrái többek között a magasabb felbontások és a több/jobb élsimítás.

A játék platformtól függően blu-ray-en vagy 3 DVD lemezen jön majd ki, igaz még ez utóbbi megoldással támadtak nehézségek, mert nehezen megy a játék felosztása rajtuk. További információk várhatóan a QuakeCon-on bukkannak majd fel, mely augusztus 13 és 16 közt tartatik Dallastól nem messze a Gaylord Texan hotelben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. byzzah
2009.07.22. 19:26
VISSZA A HIRHEZ

rarozzák szét 3 részre, osztjóvan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Phantomstr...
2009.07.22. 20:15
Igen most lett fájó pont az új generációs optikai tárolók támogatásának hiánya. A konzol még tundna jobb grafikát, csak már a lemezen nincs hely hozzá. Csinálhatnának valami kis akciót aminek keretében a DVD meghajtót cserélok HDDVD/Blue Ray meghajtóra egy jelképes összegért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. StevyXIX
2009.07.22. 21:35
(byzzah @ 2009 Jul 22, 19:26) rarozzák szét 3 részre, osztjóvan!
Te mikor láttál így játékot kiadva?
Voltak régen is több CD-s játékok, telepíteni kellett, közbe meg cserélgetni a CD-ket (ahogy kérte) nem tudom ezen mi a csoda.

flameKing:
Grid se volt soha szimulátor és nem is tört ilyen babérokra, jó fajta arcade játék, ahol néha még fékezni is kell, nincs evvel semmi gond, én is így szeretem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Phantomstr...
2009.07.22. 23:03
flameKing: A GRID ténylg nem volt soha szimulátor, ha minden segéd vackot kikapcsolsz még akkir sem ér nyomába pl a Forza 2-nek bakapcsolt vackokkal. De szépen megfogalmaztam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leviske
2009.07.23. 03:07
Érdemes volna kiemelni, hogy -ha jól tudom-a PC ez esetben tényleg PC... tehát nem csak Windows-ra érkezik, hanem Linux-ra is. Bár erről kéne némi megerősítés, mivel eddig csak egy helyen olvastam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. somakb
2009.07.23. 10:22
StevyXIX:

"Te mikor láttál így játékot kiadva?
Voltak régen is több CD-s játékok, telepíteni kellett, közbe meg cserélgetni a CD-ket (ahogy kérte) nem tudom ezen mi a csoda."

Itt a 3 DVD-re osztással nem a PC-nél van probléma hanem a konzoloknál, főleg ugye az X360-nál. Kinek van kedve minden töltögetésnél dvd-ket csereberélni... mivel jelenleg az arcade kivitelű X360 a legelterjettebb, az installálás nem kivitelezhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. adam0205
2009.07.23. 17:04
Maradjunk annyiban, hogy rar-ban lesz warezban, így részben igazad lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. byzzah
2009.07.23. 21:13
sosem volt baj senkinek, hogy szétosszanak több dvdre vagy cdre bármit is, az installshield mindig végezte a munkáját ilyen esetekben és tekintve, hogy a quake III és a doom 3 adatfájljai is sima zip csomagokban voltak, tuti, hogy ismerik a csomagolóprogramokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.07.23. 22:03
(somakb @ 2009 Jul 23, 10:22) StevyXIX:

"Te mikor láttál így játékot kiadva?
Voltak régen is több CD-s játékok, telepíteni kellett, közbe meg cserélgetni a CD-ket (ahogy kérte) nem tudom ezen mi a csoda."

Itt a 3 DVD-re osztással nem a PC-nél van probléma hanem a konzoloknál, f?leg ugye az X360-nál. Kinek van kedve minden töltögetésnél dvd-ket csereberélni... mivel jelenleg az arcade kivitel? X360 a legelterjettebb, az installálás nem kivitelezhet?.
Ez igaz, Xbox360-ra nem gondoltam, talán, mert nincsen, de ott is lehet DVD-t cserélgetni, de ott se RAR-ba lesz az tuti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!