iPon Hírek

id Software: A kalózkodás jó a hardverüzletnek

Dátum | 2008. 08. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Todd Hollenshead, az id Software vezérigazgatója (amely céghez olyan epikus játékok fűződnek, mint a Doom és a Quake) egy interjú során, amely azt firtatta, hogy vajon miért nem követnek el a hardvergyártók minden tőlük telhetőt a kalózkodás visszaszorítása érdekében, azzal vádolta meg őket [a hardvergyártókat], hogy titokban támogatják a szoftverkalózkodást annak valamennyi megjelenési formájában, mivel meglátásuk szerint ez a számítógépek egyik rejtett előnye.

Egész pontosan így fogalmazott: "Ha bele tudnánk látni a fejükbe [a hardvergyártókéba]... bár persze ezt ők így nyilván sose mondanák ki, és én sem állítom, hogy valamiféle összeesküvés lenne a háttérben, de a lényeg az, hogy azt hiszem, tisztában vannak vele, hogy a tartalommegosztás, függetlenül attól, hogy jogtiszta vagy jogsértő-e, mindenképpen a számítógép-használat egyik elvárt előnye."

Érdekes meglátás. Egyfelől ugyan figyelembe kell vennünk azt is, hogy egy szoftvergyártó cég főnökének véleményéről van szó ("sértett") a hardvergyártókat ("haszonélvezőket") illetően, ennek ellenére azonban lehet ráció az elgondolásban - annál is inkább, hogy bár már most léteznek olyan "távirányítható" hardveres és BIOS-os megoldások (pl. a bizalmi számítástechnika) , amelyekkel jelentősen meg lehetne nehezíteni a kalózkodást (vagy legalábbis a kalózholmik használatát), ezeknek a teljes skálájú bevetése kétségkívül hatalmas felzúdulást idézne elő a felhasználók körében még akkor is, ha tényleg csak a kalózárukat érintené, és másra nem is lenne kihatása (ami ráadásul elég valószínűtlen is).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. marsics
2008.08.25. 15:58
(Vendég_Csabi_* @ 2008 Aug 24, 17:23) .....miért is kerül "cheat code" lehet?ség a játékokba?

Én úgy hallottam a "Cheat code" eredetileg nem a csalás lehet?sége miatt van a játékokban, hanem azért, hogy a fejleszt?k "akadályok nélkül" tudják tesztelni a játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!