iPon Hírek

IDC: A Samsung vezeti az eladási listákat, és az előnye nő

Dátum | 2012. 10. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az IDC legfrissebb, harmadik negyedéves elemzései alapján a Samsung óriási fölényt épített ki az okostelefonok piacán, de a hagyományos készülékek között is folyamatosan nő az előnye. A többi gyártó próbál kapaszkodni, és viszonylag szoros a mezőny az élboly mögött, de csak távolról figyelik a piacvezetőket.

A júliustól szeptemberig tartó időszak alatt összesen 444 millió különböző mobiltelefon talált új gazdára, ami az egy évvel korábban számolt adatokhoz képest szinte hajszál pontosan 100 millióval jelent többet. Az okostelefonok ebből a halmazból közel 180 milliós számmal képviseltetik magukat, ami másfélszer több, mint a tavalyi eredmény. Azt tehát nem lehet mondani, hogy ne futnának jól a mobilok, így a gyártóknak van min osztozkodni.


A Samsung ebben a negyedéves ciklusban 105,4 millió készüléket értékesített, így a teljes eladások 23,7 százaléka kötődik a vállalat nevéhez. Ennek viszont már több mint a fele okostelefon volt, összesen 56,3 millió, mellyel ezen a téren toronymagasan az élen zárt, 31,3 százalékot tudhatott magáénak a cég a piacból.

Összetettben továbbra is a Nokiáé a második pozíció, de már csak 82,9 millió eszközön tudtak túladni, ami ugyan egyáltalán nem rossz érték, mivel így is 18,7 százalék jutott nekik a teljes piacból, de az okostelefonokkal elért eredményük nagyon lehangoló. Alig több mint 6 millió ilyen modellt tudtak értékesíteni, ami arra sem volt elegendő, hogy a smartphone-ok toplistáján kiemeljék őket (top 5); még a Windows Phone 8-tól várhatják a megváltást.

Harmadik helyen az Apple ért be. Ez azért érdekes, mert az Apple mobilos fronton csak okostelefonokból él. 26,9 millió iPhone-t jegyeztek fel ez alatt a három hónap alatt, ami az összetettben 6,1 százalékra volt elég, az okostelefonok között pedig egy stabil második helyre 15%-kal.


Az összes mobilra kiterjedően még az LG és a ZTE emelhető ki, ők egyaránt 3,1 százalékra tettek szert 14 és 13,7 millió masina eladásával. Az okostelefonos listát nézve azonban a Samsung és az Apple után óriási a tumultus, most éppen a RIM, a ZTE és a HTC követi őket, de az eladási számok nagyon közel vannak egymáshoz, és a mögöttük lévők sincsenek igazán lemaradva. Ennek köszönhető, hogy az egyéb vállalatok rendkívül nagy arányt, 41,2 százalékot birtokolnak: ide tartozik például a Motorola, az LG, a Sony Ericsson, a Huawei és a Nokia is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. DogTheDog
2012.10.29. 10:12
Jot tett a hirnevnek a sok pereskedes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. atti2010
2012.10.29. 11:05
Nem hiába fosik az Apple a Samsungtól, ezért pereli hát nyakra főre, csak nehogy fordítva süljön el a puska.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Trevize198...
2012.10.29. 11:41
Nem tudom, hogy a Nokia mélyrepülése minek tudható be. iPhone 3GSem van már két és fél éve és most akarom cserélni a mérhetetlen lassúsága miatt és meg nem fordulna a fejemben h mégegyszer iOS-t vegyek, az Androidot szintén kizárom annak ellenére, hogy a 4.0+os verziók már ígéretesek, de előtte nagyon gagyi volt (bár még most is szégyennek tartom, hogy minimum 2 magos processzor kell ahhoz h ne akadjon az a menürendszer). Egyedül a Windows Phone szimpatikus és azon belül is csak a Nokia. Méghozzá rengeteg emberrel dumálgattam és ők is így vannak vele, ennek ellenére nem tudok egyetlen egy embert sem mutatni az ismerősem közül akinek lenne egy Lumiája. Talán megválaszolva saját kérdésemet, az egyetlen dolog amivel a Microsoft és a Nokia folyamatosan elrontja a saját üzletét az a túlárazás. Csak azt nem értem, hogy tehetik ezt meg amikor ennyire le vannak csúszva... Még megvárom a mai bejelentéseket a WP8-ról, de egyre valószínűbbnek érzem, hogy a pénztárcámhoz nem a 180e Ftos Lumia 920 lesz közelebb hanem a kifutó Lumia 800 a maga kis 7.8ával. A media marktban megfogdostam nagyon a Lumiákat és sztem rohadt jó kis rendszer a WP. Nem lehet, hogy a Nokiánál a marketing managert kéne kirugni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. alfoldi
2012.10.29. 12:01
És ez nagymértékben betudható az Apple gátlástalan viselkedésének, mert az üzletpolitikájuk visszataszító, az emberek nagyrésze látja ezt és nem vesznek Applét, a kissebbik része nem látja s Applét vesz, de ők megis érdemlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. madcaptain
2012.10.29. 12:02
Fura mitől bukott ennyit a HTC ? A környezetemben rengeteg HTC van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. arn
2012.10.29. 12:14
azt irtak, hogy a perek utan megugrott a samsung telefonok eladasa, es az emberek szemeben epp a per miatt valt egyenranguva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.10.29. 12:17
Trevize1987: nekem egy sgsen van nexusos jelly bean (a8as egymagos, kb ototdet tudja egy mai atlagos ketmagosnak), es nem tunik kevesbe reszponzivnak, mint az iphone. korabban azert kellett hozza izmos proci, mert nem a gput hasznaltak megjelenitesre. nezz meg egy nexus mobilt (ne egy olyat, ami tele van tomve minden szarral gyarilag).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. sanyix
2012.10.29. 12:50
"bár még most is szégyennek tartom, hogy minimum 2 magos processzor kell ahhoz h ne akadjon az a menürendszer)"

én azt tartom szégyennek hogy az ilyen baromságok még mindig élnek. Egy 800 mhz-s a6 1magos cpu val semmiféle szaggatás nincs 2.3.7-en... max a bekapcsolás utáni percben míg töltöget.

Persze biztos valakinek szaggat ha 40 féle pornóletöltő spyware appot felrak ami a hátérben fut és rögzíti az életét de hát azt user errornak hívják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Trevize198...
2012.10.29. 13:09
Értem én amit mondtok, de akkor sincs rendesen optimalizálva az Android, legalábbis a Windows Phone 7.5-höz képest. Tesómnak Galaxy Ace van (arról nincs fogalmam melyik verzió fut rajta) és nincs túlterhelve semmivel mégis olyan érzetet kelt mintha akadna amikor arrébb viszed a menüt. Azért ne mondjátok már nekem, hogy véletlen, hogy a legtöbb androidos telefon ami kijön minimum 2 magos. Elhiszem, hogy sokat fejlődőtt, de sok esetben ez a gyermekbetegség még megtalálható elég nagyszámú androidos telefonon. Ez nem ilyen tévhit vagy urban legend.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Norbert09
2012.10.29. 13:38
Trevize1987:

Te kicsit el vagy tájolódva.. csak ennyit mondok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Trevize198...
2012.10.29. 13:47
Persze, csak az én családom és a barátnőm családja fogja ki a rakat szar készülékeket, a többi mind jó. Tudtam én, hogy ez a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sanyix
2012.10.29. 14:56
@Trevize1987: persze hogy a sámsung akad a hulladék gányolt ui-val(és mivel az samsung túlárazott, az olcsó samsungba olyan okádék hardvert raknak amit még a jóval olcsóbb legalja(-nak nevezett) kínai telefonokba sem mernek már évek óta)... normális android meg nem. A legtöbb telefon nem 2 maggal jön ki, mert nem a drágábbakból adnak a legtöbbet. vindóz fón felületére meg persze hogy elég bármi, arra még egy c64 is elég lenne, lássuk be egy amiga os-en bonyolultabb gui futott 20 évvel ezelőtt

Alapon pedig úgy 30 fps-re van korlátozva az android felületen a mozgás, energiatakarékosság céljából. Ugyanis eredetileg nem egy idióta tömegnek készült akik annyit csinálnak a telefonnal hogy nézegetik hány fps-el mozog a menü.

JB-nél emelték 60 fps-re a korlátot, hogy a butább tömegeknek is megfeleljen(nyilván az akksiidő rovására). Persze az ilyen nyomorék cégek mint a HTC vagy samsung kitartóan úgy is gallyra vágják az egészet a "szuper" biztonsági réses gányolt hullagyagyi saját felületeikkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Trevize198...
2012.10.29. 15:22
Na ez már egy korrektebb magyarázat volt, köszönöm. Viszont azért a Live Tile-ok WP-n sztem csak lehúzzák kicsit a hardvert, mégis minden Windows telón akadásmentesen csúszott minden. És azért nagyon jól néz ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2012.10.29. 16:32
tudod a live tileokat androidon widgetnek hívják, na az még jobban húzná a gépet mert ott van olyan is hogy átlátszóság, mert a háttér nem egyenfekete, hanem... hát van háttér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2012.10.29. 18:18
Trevize1987:

Van még egy ARMv6-os procijú, 1 magos, gyenge HTC Wildfire S-em, gyárilag tényleg előfordult az akadozás, de CyanogenMod 9 és 10 is nagyon simán fut rajta. Persze néha még mindig akad, de egy 3-4 vagy talán még régebbi vastól ez elvárható.
Egy ARMv7-es telefon, még ha csak 1 magos is már tényleg korrekt teljesítményt nyújt, akármilyen Android is legyen rajta, ha meg Jelly Bean és működő Project Butter van rajta akkor van annyira gyors és lagmentes, mint egy iOS vagy WP7-8.

Egyébként helyedben nem vennék WP7-et, elég gyenge oprendszer. Amíg megjelenik a WP8 addig nem rossz, de mivel WP7-es telefonokat nem lehet WP8-ra frissíteni ezért ne vegyél olyat, mert hamar dobhatod is ki.
Teljesen zárt rendszer, amivel nem is lenne gond (pl. iOS), ha meglehetne mindent normálisan csinálni. Ha valami nem tetszik/nem működik nem tudsz vele mit csinálni, nincs alternatíva. Böngészőt nem tudsz cserélni, adatforgalom számláló sincs (bár ez állítólag jön), mindenféle programból talán van egy, ami vagy működik vagy nem.
Max második telefonnak jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Trevize198...
2012.10.29. 18:53
Követem a konferenciákat, szóval képben vagyok, csak nagy szívfájdalom, hogy nem lesz Lumia 800 alakú és méretű WP8as teló. Meg mivel ide sohaországba minden jó dolog 200e Ft-ért repül be ezért nem hiszem, hogy tudok ilyesmire beruházni. Ezért lett ez a lemondás és talán így lesz egy Lumia 800asom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. slaf
2012.10.30. 18:59
Poén h a samsung vezeti a listát pedig nem a leg olcsóbb. (mongyuk én tapasztalatom szerint nem is megbíthetó )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alfoldi
2012.10.31. 00:14
Mondjuk nekem Samu van és semmi gond nincs vele és nem is volt drága, töbször elejtettem betonra, be is ázott már, szétszettem kiszárítottam s megy azóta is gond nélkül, szerintem másoknak is hasonló tapasztalatai lehetnek, gondolom nem véletlenül vezetik az eladási listát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. slaf
2012.10.31. 10:04
ált azért vezetik az ilyen dolgok a listákat mert azok a trendik Lásd Notbuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!