iPon Hírek

IDC: Tovább növelte előnyét az iPad

Dátum | 2012. 08. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple táblagépe ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és ismét növelni tudta a piaci részesedését. Persze az Android nagy fegyvere a következő negyedévben kerül csak be az eladási statisztikákba, hiszen éppen a most lezárult ciklus utolsó napjaiban került forgalomba.

Az IDC (International Data Corporation) idei második negyedéves elemzése szerint az Apple táblagépeiből összesen 17 millió talált gazdára. Ez szép növekedésnek számít az előző év hasonló időszakában produkált 9,2 milliós adathoz mérten, majdnem duplázás. Ennek köszönhetően az eladott tabletek 68,2 százaléka az almás vállalathoz kötődött. Azonban az új iPad bemutatója is most volt, így várható volt a roham, ami az év további részében valószínűleg apadni fog. A második helyet egyelőre a Samsung birtokolja, 2,4 millió tablet értékesítését követően. Ezzel a képzeletbeli tortából 9,6 százalékot szelt ki, ami azt jelenti, hogy ő is növelte részesedését, mivel korábban csak 7,3 százalékot tudott megszerezni. A dobogó harmadik fokán az Amazon áll a Kindle Fire remek árszabásának köszönhetően. Ők 1,25 millió készülék eladásával dicsekedhetnek, mely az összes értékesítés 5 százalékát teszi ki.


Az Asus ezúttal még lecsúszott az érmet érő helyről, ám a Nexus 7 sikerének köszönhetően a harmadik negyedév végére már a Samsunggal viaskodhat, ha minden jól megy. Egyelőre az eladott masinák 3,4 százalékán köszönt vissza a vállalat logója. Az említésre méltó ötösfogatból egyedül az Acer volt, aki nem tudott több eszközt eladni, mint egy évvel ezelőtt, a korábbi 4,2 százalékos eredménye visszaesett 1,5%-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. huncut123
2012.08.08. 22:19
Azért az is benne lehetne egy ilyen felmérésben, hogy aki vett iPad-ot az azért vette mert az Apple gyártotta és ilyen Apple terméke még nincs, vagy mert tényleg szüksége van egy tábla gépre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fuxy0322
2012.08.08. 23:42
Ezt sosem fogod megtudni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!