iPon Hírek

IdeaTab S2: dokkolható billentyű és Krait magok

Dátum | 2012. 01. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovónál egy komoly konstrukcióval készülnek a Consumer Electronics Show-ra ami az Asus Transformer Prime kihívója lehet minden téren. Sőt az üzemidő tekintetében akár túl is szárnyalhatja a tökéleteshez közeli Asus okostáblát.

Az IdeaTab S2 az elsők között kaphatja meg a Qualcomm legújabb, nagyteljesítményű Krait magjait tartalmazó 28 nm-es csíkszélességen készülő lapkáit. Az MSM8960 két darab Krait magot, egy Adreno 225 grafikus processzort, és összesen 1 GB-nyi 500 MHz-es LPDDR2 rendszermemóriát tartalmaz (kétcsatornás módban). A Krait magok erősen átdolgozott Cortex-A9-re épülnek, az órajelük pedig 1,5 és 1,7 GHz között alakulhat, jelen esetben 1,5 GHz--cel kell majd beérnünk. Az architekturális módosításoknak és a magasabb órajelnek hála, ez a megoldás alig marad el például az Nvidia Tegra 3 teljesítményétől, miközben terhelés alatt töredékét fogyasztja annak. A kijelző tekintetében 1280 x 800 pixeles 10,1 colos képátlójú panelt kapunk, amin az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rajzolódik ki, vagyis már nem kell a frissítésre várni. Kamerák terén sem okoz csalódást a Lenovo gépe, az előlapon 1,3 megapixeles HD, míg a hátlapon egy 8 megapixeles LED villanós FullHD (1080p) felvételek készítésére alkalmas eszközt találunk. Továbbá kapott 3G modult, WLAN-t 802.11b/g/n támogatással, A-GPS-t, Bluetooth 2.1-et EDR-rel, valamint egy dokkolót, és egy miniHDMI csatlakozót is az alapértelmezetteken túl.


És akkor itt érkezünk el a dokkolóhoz, ami pont olyan módszerrel működik, mint ahogy az a Transformer gépek esetében is van, erre került a teljes billentyűzeten túl két USB 2.0 csatlakozó, memóriakártya olvasó és egy akkumulátor is, amivel az eszköz a cég szerint akár 20 órán keresztül képes üzemelni.

Lenovo IdeaTab S2 8,69 milliméter vastagsággal rendelkezik, és 580 grammot nyom a mérlegen. A megjelenés pontos dátuma nem ismert, de minden bizonnyal Kínában fog debütálni, a várható végfelhasználói ára szintén ismeretlen, de az Asus készülékével egy szintbe várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. twollah
2012.01.10. 06:43
A Tegra 3 negy magos megoldas, a Krait meg ket magos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!