iPon Hírek

Idén 351 százalékkal több Blu-ray lemez fogy?

Dátum | 2008. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az egyik legfőbb ok, amiért a filmstúdiók bíznak abban, hogy a vásárlók szépen lassan áttérnek a Blu-ray lemezek használatára az az, hogy a DVD eladások folyamatosan csökkennek. Az elmúlt három év folyamán fokozatos, de határozottnak mondható csökkenést lehetett megfigyelni a DVD-piacon. Az idei év első negyedéve sem volt kivétel a tendencia alól: az elemzések alapján a DVD-forgalom 1,2%-kal csökkent a 2007-es év első negyedévének eredményeihez képest.


A Blu-ray lemezek forgalma március 16. és március 23. között rendkívül jól alakult: a formátum történetének második legjobb hetét könyvelhették el eladási mutatók tekintetében - számolt be a Steve Beeks, aki a Lionsgate elnöke és operatív igazgatója. Az optimista előrejelzések fényében úgy tűnik, hogy a Blu-ray eladások 800 millió, illetve 1 milliárd dollárral több bevételt hozhatnak idén, mint a tavalyi évben, amikor a bevétel mindössze 300 millió dollárt tett ki.

A drámai, 351%-os növekedés hatására az elemzők bizakodnak, reményeik szerint az emberek végre egyre nagyobb számban pártolnak majd el a hagyományos DVD formátum mellől, és a magas minőséget kínáló Blu-ray korongokat részesítik majd előnyben. A HD-DVD eltűnésével a Blu-ray formátum számára már szabad a pálya a piacon. A Blu-ray térhódításával felmerülhet egy újabb kérdés is: vajon meddig lesz képes jelen lenni a formátum a folyamatosan fejlődő és növekvő szórakoztatóelektronikai piacon? A kérdésre egyelőre nem nagyon lehet válaszolni, de az biztos, hogy a Blu-ray jó esélyekkel indul a következő generációs formátumok piacán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. J.o.k.e.r
2008.04.21. 13:29
Érdekes, hogy a másik formátumról, azaz a HD VMD-ről egyáltalán nem lehet hallani semmit... Legutóbbi hírünk óta nagyon csendben vannak.

Az akkori hír: http://www.ipon.hu/?news=2050
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. J.o.k.e.r
2008.04.21. 17:05
Persze, a Blu-ray "játékosok" viszik a DVD-t és a CD-t, azaz visszafelé kompatibilisek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2008.04.21. 20:47
(Vendég_pont az_* @ 2008 Apr 21, 15:39) [snapback]23600[/snapback]
Én még nem váltok át rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!