iPon Hírek

Idén a CeBIT-en nem lesz ASUS stand

Dátum | 2012. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A legfrissebb hírek szerint úgy néz ki, hogy a CeBIT-en, amely idén márciusban is megrendezésre kerül, nem képviselteti magát az egyik legnagyobb vállalat, aki az alaplapok, a noteszgépek, a netbookok, az asztali multimédialejátszók és néhány egyéb komponens szegmensében is komoly névnek számít.

Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai és számítógépes rendezvényének, a CeBIT-nek a Németországbeli Hannover ad helyet minden évben. A jelek szerint az idei CeBIT az ASUS nélkül kerül megrendezésre, ugyanis a vállalat ezúttal nem állít standot az expón. Helyette egy közeli szállodában lesz csak a sajtó számára egy szemináriuma, ahol az új alaplapokat mutatják be.

A távolmaradás oka egyrészt lehetne az európai recesszió, de valószínűbb, hogy szimplán a CES után túl hamar jön el a CeBIT ideje, majd ezt júniusban a tajvani Computex követi, ami sok gyártó számára, így az ASUS számára is hazai pályának minősül. Könnyen lehet, hogy a cég ez utóbbira tartogatja a puskaport, a CeBIT-re pedig még nem tudna elég újdonsággal kilátogatni, így a vezetés valószínűleg nem látja értelmét saját stand felállításának.

A többi nagy cég a jelenlegi információk szerint mind kint lesz, de többről tudjuk már, hogy a szokásosnál csak egy szerényebb standot állítanak majd fel (Biostar és ASRock pl.).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!