iPon Hírek

Idén eltűnik a 8,9 hüvelykes Eee PC a piacról

Dátum | 2009. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS netbook termékpalettája hamarosan átalakul, ugyanis a gyártó kisebb változásokat tervez az Eee PC kínálat esetében. A rendkívül nagy népszerűségnek örvendő kicsi, olcsó és könnyű, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC modellek napjai a legfrissebb hírek szerint meg vannak számlálva. A DigiTimes az Asus ázsiai elnökétől, Benson Lin-től szerezte be az információkat, aki kijelentette, hogy az idei év folyamán eltűnik a kínálatból az összes 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC.


Hogy miért van szükség erre a meglehetősen furcsa lépésre? Nagyon egyszerű, úgy néz ki, hogy mára már a 10 hüvelykes kijelzővel ellátott termékek a legnépszerűbbek. Az ASUS szakemberei szerint az idei év folyamán a noteboook szállításainak 95%-át fogják kitenni a 10 hüvelykes kijelzővel felszerelt termékek, míg a fennmaradó 5%-ot a telekommunikációs piac számára készített 7 hüvelykes netbookok alkotják majd.

A 10 hüvelykes Eee PC-k hatalmas népszerűsége egyáltalán nem újdonság. Korábbi internetes szavazások alkalmával, amikor a felhasználókat kedvenc netbookjaikról kérdezték, akkor a válaszadók 18%-a jelölte meg az Eee PC 1000H-s modellt, míg a megkérdezettek közül mindössze 5% nyilatkozta azt, hogy az Eee PC 901 a kedvence. Jelenleg a 10 hüvelykes Eee PC kínálat 349,99 dolláros árról indul a Newegg kínálatában, a 8,9 hüvelykes változatok választásával pedig alig 50 dollárt lehet megspórolni. Mindkét rendszer kijelzője 1024x600 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.20. 10:06
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!