iPon Hírek

Idén lekörözik az Androidok az iPhone-okat?

Dátum | 2009. 05. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Piaci elemzők szerint drámai, mintegy 900%-os növekedésre számíthat az idén a Google Android platformja, toronymagasan lekörözve az iPhone-okat. Ami mindaddig remekül is hangzik, amíg hozzá nem vesszük azt is, hogy egy alacsony értéket sokkal könnyebb nagyon sokszorosan meghaladni, mint egy jóval magasabbat.

Ettől függetlenül tény azonban, hogy valóban számtalan szolgáltató tervezte és jelentette már megannyi új Androidos készülék érkezését világszerte, amelyek révén így a Google nyílt rendszere két-három éven belül az okostelefon-piac meghatározó szereplőjévé válhat - állítja Neil Mawston, a Strategy Analytics igazgatója.

Már a múlt hónapban is valóságos robbanást lehetett megfigyelni Android-fronton, mind gyártók, mind pedig szolgáltatók terén, világszerte, és minden jel arra utal, hogy ez a tendencia az elkövetkező hónapokban is folytatódni fog - ami az elemző cég szerint jelentős részben köszönhető az Androidos készülékek olcsóságának is.

Ez elvégre a nyíltság egyik fő előnye - nem is szólva arról, hogy így a gyártók és a szolgáltatók is megírhatják a saját interfész-alkotóelemeiket, még változatosabbá téve a kínálatot. És bár az Apple egyelőre még mindig kényelmes előnyt élvez, ám a terjeszkedését erőteljesen hátráltatja a készülékeik drágasága, valamint az operációs rendszer zártsága.

Mindezeket a tényezőket összevetve tehát valóban úgy tűnik, hogy izgalmas éveknek nézünk elébe mobil-fronton, hiszen láthatólag határozottan érdekes iPhone-Android párharc várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jadam92
2009.05.12. 18:14
VISSZA A HIRHEZ

Android Témám van a Nokia E51 emben :>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.05.12. 18:28
Most volt a kezemben egy E51 - nem segít rajta az android téma. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.05.12. 22:08
Nagyon kíváncsi vagyok, erre mit tud majd lépni a Nokia-Intel páros... Mert, ha jól értem, akkor az oFono az Android (szó szerint)nyílt ellenfelének készül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!