iPon Hírek

Idén novemberben érkezhet a Firefox Windows 8-as kiadása

Dátum | 2013. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Firefox speciális kiadása, amely a Windows 8 Metro felhasználói kezelőfelületéhez passzol, már hónapok óta készül a Mozilla boszorkánykonyhájában, és a jelek szerint még elég sokat kell várnunk arra, hogy a végleges változatot kipróbálhassuk. Az úgynevezett Nightly Build csatornán nagyjából három hónapja tűnt fel a Firefox for Modern UI. A Mozilla illetékesei azóta tulajdonképpen hallgatnak: eddig semmilyen információt nem osztottak meg a nagyérdeművel. Mégis hogyan haladhat a fejlesztés? Ennek jártak utána a külföldi források.
Így néz ki a szóban forgó webböngésző
Így néz ki a szóban forgó webböngésző
A PC World szerint a fenti kérdésre a nemrégiben frissített Mozilla wiki lap ad választ. Jelenleg úgy néz ki, hogy a Firefox új, Windows 8 Modern UI-hez készített kiadása legkorábban október másodikán válhat elérhetővé - közel egy évvel azután, hogy a Windows 8 hódító útjára indult. A pakliban az is benne van, hogy a projekt csúszik, méghozzá egészen a következő év márciusának 20. napjáig. Jelenleg a fejlesztés tempóját tekintve az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a végleges megjelenési dátum idén novemberre esik, méghozzá tizenkilencedikére. Ez utóbbi a tervezett megjelenés dátuma, de ugye bármi közbejöhet. Érdekes adalék, hogy a Mozilla szoftvermérnökei a Firefox for Modern UI fejlesztésének nagyjából egyharmadánál járnak. A fejlesztést az elmúlt év márciusának elején kezdték, majd a következő hónapban már ízelítőt is kaphattunk abból, mit kínál majd az új, kifejezetten Windows 8-ra szánt webböngésző. Ha eddig csak a munka egyharmadát sikerült elvégezni, akkor úgy tűnik, hogy az elkövetkező hónapok folyamán alaposan felgyorsul a tempó - vagy már fel is gyorsult. Persze erre szükség is van, ha a szoftverfejlesztő mérnökök tényleg el akarnak készülni idén novemberre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Terror
2013.05.13. 10:41
Jajj ne, kell a francnak a modern ui még Firefox-ra is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gioka26
2013.05.13. 11:04
kalap sz.r... amúgyse használok firefox-ot... ezután se fogok csak mert ilyen lesz!!! Sokkal jobb az IE 10!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balazs630
2013.05.13. 11:47
Internet Explorer.... no comment
Soha nem használtam Firefoxot, nem is fogok, de a képen látható interface egészen jól sikerült, a tabok felülről lenyílása egy jó ötlet, de ezek a narancssárga elemek vállalhatatlanok... Mozilla telefonon is hogy néz már ki, ilyen oda nem illő rikító narancs elem, semmi funkciója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kirrr
2013.05.13. 11:50
balazs630: "a képen látható interface egészen jól sikerült, a tabok felülről lenyílása egy jó ötlet"

egy az egyben IE10 koppintás, ráadásul szaggat bizonyos oldalak görgetésekor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!