iPon Hírek

Idén tavasszal jön az új Mac Pro?

Dátum | 2013. 02. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A napokban kiderült, hogy az Apple Mac Pro asztali munkaállomásai nem teljesítik egy Európai Uniós szabályozás feltételeit, így március elsejétől be kell szüntetni a termékek forgalmazását az EU területén belül. Persze a kereskedők a megmaradt Mac Pro raktárkészletet március elseje után is értékesíthetik, de az Apple-től már nem rendelhetnek új szállítmányt. Ez a határozat a legfrissebb Mac Pro munkaállomásokra vonatkozik - az Apple a következő generációs termékeknél valószínűleg már minden tekintetben az új szabályozásnak megfelelően jár el, így az újdonságok minden bizonnyal kaphatóak lesznek az EU területén belül is. Korábbi hírünkben, amelyben a fentiekről beszámoltunk, már megemlítettük, hogy valószínűleg rövidesen érkezik az új, következő generációs Mac Pro is, ami 2010-ben megjelent társát sokkal ütőképesebb hardverkomponensekkel váltja.

Akkoriban úgy tűnt, hogy az új konfigurációk még idén megjelenhetnek, ám azt kevesen gondolhatták, hogy a friss Mac Pro munkaállomások még az idei év tavaszán elrajtolhatnak. A jelek szerint pedig ez a helyzet: az Apple márciusban vagy áprilisban indíthatja hódító útjukra új, Ivy Bridge-EP Xeon processzorral szerelt asztali erőműveit, amelyek egy-, illetve kétprocesszoros változatban egyaránt forgalomba kerülhetnek. A termékek a legfrissebb Nvidia GeForce, illetve AMD Radeon HD sorozatú videokártyákat vonultathatják fel. A hírek szerint az új Mac Pro asztali munkaállomások már alap esetben is SSD meghajtóval felszerelve érkezhetnek, ami jó hír. További pozitívum, hogy az Apple várhatóan a Cinema Display sorozatú professzionális megjelenítőit is frissíti: várhatóan új, nagyobb felbontást támogató modellekkel bővülhet a kínálat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. homeware
2013.02.08. 13:58
Már nagyon is ideje volt, kissé "elavult" volt ez a termékvonal. . .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Seraph6
2013.02.09. 17:45
Közepkategóriás alkatrészek horror áron, gazdagoknak és idiótáknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zut2012
2013.02.10. 13:29
Azért nem középkategóriás, de az hogy millió forintér adnak 1366 alapú gépeket az felháborító.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alfoldi
2013.02.11. 09:26
Két év múlva már ez is elavultnak fog számítani s szerintem még fejlesztésre sem nagyon van lehetőség, a kompatibilitási problémák miatt, legfeljebb méregdrága külön erre a szabványra gyártott alkatrészegből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.02.11. 23:43
A szoftver fejlesztőket is meg kell fizetni. Még ha nem is értenek hozzá X-code projekt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!