iPon Hírek

Idén visszatér az Age of Wonders

Dátum | 2013. 02. 06.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Overoldért felelős holland stúdió, a Triumph az idén arra vállalkozott, hogy feltámasztja az Age of Wonders stratégiai RPG szériát, méghozzá egy harmadik epizóddal. A Triuph 1999-ben az Epic Games-szel karöltve alkotta meg a sorozatot. Az utolsó rész az Age of Wonders: Shadow Magic volt, ami 2002-ben jelent meg.
A fejlesztők idén tervezik kiadni az Age of Wonders 3-at PC-re, de ha nem lesz kész, akkor nem fogják erőltetni a megjelenést, szóval még semmi nincs kőbe vésve. Vannak tervek Mac verzióra is, még az is lehetséges, hogy párhuzamosan jelenik majd meg a PC-s változattal. Ha minden jól megy, ezeket követheti egy táblákra írt verzió. Mielőtt még elkezdenétek keresgélni a Kickstarteren, elmondjuk, hogy ez a projekt kivételesen nem ott kezdte pályafutását. A munka még a 2010-es nagy Kickstarter robbanás előtt kezdődött rajta és azóta sem tették fel az oldalra. Ha kész lesz, akkor megvásárolhatjátok a Steam-en, GoG-on, illetve dobozos verzióban is. Kérdés ezek után, hogy ki finanszírozza a projektet? A vezető tervező, Lennart Sas azt nyilatkozta, hogy a "nagy partnerük" egy későbbi időpontban fedi majd fel magát. Megfogalmazásában érdekesség, hogy "nagy partnert" és nem nagy kiadót mondott. Az Eurogamer az Epic Games-re tippel, mint „partner”, de hamarosan valószínűleg úgy is kiderül, hogy ki áll a háttérben. Az Epic Games korábban már szerepelt kiadói minőségben, kitudja, talán van is egy kis részesedésük a Triumphban. Mindez persze spekuláció.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. MastR
2013.02.06. 23:11
Anno de sokat is játszottam az első résszel, amiben még a hősöket félistenné lehetett tuningolni, a többi rész már annyira nem tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.02.07. 03:35
Remélem megmaradnak az első rész összetettségénél, és fajmenyiségénél. Nagyon tetszett enne hogy ha körbevettem egy várost és betámadtam akkor a szomszéd mezőkről is beszálltak az egységek a csatába. A képek alapján pedig ha jól látom marad a hexás megoldás, csak most már 3Dben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balikabo
2013.02.07. 08:24
Igen, az első rész iszonyat jó volt, rengeteget toltuk, a 2. már nem tetszett annyira, remélem jó részt csinálnak a hosszú szünet után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!