iPon Hírek

IDF 2013: Gigabyte BRIX PC-k combos IGP-vel

Dátum | 2014. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az IDF 2013 alkalmával a szerencsés látogatók már megtekinthettek egy működő Broadwell SoC egységgel szerelt noteszgépet, de a show alkalmával egyéb érdekesség is feltűnt: meg lehetett csodálni a Gigabyte BRIX sorozatának extrémebb dizájnnal és ütősebb hardverrel érkező tagjait. A Gigabyte pont a napokban jelentette be, hogy a BRIX sorozat új, Haswell alapú példányokkal frissül, amelyek dizájn tekintetében is átalakultak, ugyanis kettő helyett végre négy darab USB 3.0-s portot kínálnak majd.

A jelek szerint a nemrégiben bemutatott konfigurációk mellett extrémebb, színesebb példányok érkezésére is lehet számítani. A Core i7-4770R, illetve Core i5-4570R processzorral szerelt modellek nem csak szokatlan, az eredetinél kétszer magasabb házuk miatt, hanem a bennük lapuló Haswell processzorok miatt is különlegesek lesznek. Az említett két processzor az Intel legerősebb, Iris Pro 5200-as típusú integrált videó vezérlőjét alkalmazza, amely 40 EU-val és L4-es eDRAM gyorsítótárral büszkélkedik, így a Core i7-4770-hez képest több, mint kétszer nagyobb IGP teljesítményt tud felmutatni. Pont ezek miatt a processzorok miatt volt szükség a BRIX házának módosítására: a hagyományos Haswell processzort alkalmazó BRIX konfigurációkhoz képest nem csak nagyobb, de színesebb is lett az új kuckó, ami a fotók alapján legalább kétféle színben érkezik. A magasabb számítógépház jóvoltából akár több porttal is fel lehetett volna szerelni az újdonságokat, ám a Gigabyte mérnökei sajnos nem éltek a lehetőséggel.

Viszont a belső átalakult egy picit, ezért az új, Iris Pro típusú integrált videó vezérlővel ellátott BRIX konfigurációkban két mini PCI Express 2.0 x1-es bővítőhely kapott helyet, amelyek közül az egyik a WiFi+Bluetooth támogatást biztosító bővítőkártyát tartalmazza. Mellettük egy 2,5 colos bővítőhely is rendelkezésre áll, amelyben SATA 6 Gbps-os vagy SATA 3 Gbps-os merevlemez, illetve SSD meghajtó kaphat helyet. Az ütős integrált videó vezérlővel rendelkező BRIX asztali számítógépek 500 dollár körüli alapáron érkeznek - ezért az összegért persze minden bizonnyal csak a szerényebb, Intel Core i5-4570R alapú modellt lehet majd hazavinni. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor találkozhatunk az újdonságokkal kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. ByrDer
2013.09.11. 16:38
Valahogy nem sok értelmét látom ilyen bika cpu-t pazarolni egy ilyen mini gépbe amibe csak igp van.. még ha az a jelenlegi leggyorsabb igp is. Vannak az intelnek 28w fogyasztású procijai is amikhez szintén HD5000 meg jobb igp van, ahhoz biztos nem kellett volna nagyobb ház, de lehet még aktív hűtés sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2013.09.11. 16:51
A képre pillantva azt hittem, hogy új NZXT tápok ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2013.09.12. 00:40
Nagyon jól néznek ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kirrr
2013.09.12. 13:11
A Steambox megérkezett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!