iPon Hírek

Idou: a Sony Ericsson új szupermobilja

Dátum | 2009. 02. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Először villantotta meg a közönség előtt a második teljes egészében érintőképernyős mobilját, az Idou-t a Sony Ericsson. A készülék Symbian-alapú oprendszert, valamint egy egyedi érintőinterfészt használ, amely utóbbit főleg médialejátszásra hegyezték ki.


Ennek megfelelően a képernyője is valóban minőségi: 3,5 hüvelykes, 16:9-es arányú - és szükség esetén természetesen billentyűzetet is tud rá varázsolni. Felvértezik továbbá a készüléket - világelsőként - egy 12 megapixeles kamerával, valamint xenonvakuval és visszahúzható lencsefedővel is.


Az Idou, mint név, egyelőre leginkább csak "munkacím". Maga a telefon - bárhogy is nevezik majd el végül - várhatóan valamikor az év második felében jelenik meg, bár további részleteket várhatóan még így az első félév folyamán is közzétesznek majd, lévén egyelőre a fenti néhány hírmorzsán kívül mást nem nagyon árultak el.


Az azonban kétségtelen, hogy az Idou különösen fontos lesz a Sony Ericsson számára, mivel egyelőre az XPERIA X1 gyakorlatilag az egyetlen alternatívájuk a rivális Apple, LG, Samsung és RIM érintős versenyzőihez, és úgy néz ki, hogy ez kevés.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.02.17. 11:24
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. cizoe
2009.02.17. 12:11
http://www.mobiledia.com/phones/sonyericsson/idou.html

The Sony Ericsson Idou features a 16.7 million color screen in 16:9 widescreen format.Szerintem csúnyának nem lesz csúnya, bár én a HTC Touch Diamond 2-t favorizálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2009.02.17. 12:46
Diamond2 és Pro2 nagyon ütős lesz >
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. insanity22...
2009.02.17. 13:34
Hát nemtudom.
SE párti voltam nagyon régóta (pontosabban Ericsson párti még a T20-as időkből), de nemrég visszatértem az első telefonhoz, a Motorolához. És nem bántam meg. Ma már kezembe nem vennék egy SE-t, vagy Nokiát se, a Razr2 V8-hoz képest a szememben mind csak játéktelefon. Ez alól az Idou sem lesz kivétel, azthiszem, főleg hogy az "I" védjegyet próbálja meglovagolni. A 12 Mpixeles kamera meg annyira felesleges, mert közelébe sem ér egy évekkel ezelőtti valamire való fényképezőgépnek sem, ott a Fuji S1000 ami ma már nagyon olcsó, de fényévekkel jobb ennél az Idou-nál. Persze akinek lesz 200e Ft-ja (vagy még több...), hogy megvegye annak egészségére
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csernus
2009.02.17. 15:21
istenem most komolyan azt hiszi a sonyerricson hogy ezzel majd leveri a htc dimanod-ot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!