iPon Hírek

Igazi nevünkkel posztolhatunk csak a Blizz fórumokon

Dátum | 2010. 07. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard elindított egy kisebbfajta internetes szökőárat azáltal, hogy bejelentette, eztán csak valódi nevünkön írhatunk hozzászólásokat fórumaikra. Ennek célja, hogy egy sokkal "pozitívabb hozzáállású és konstruktív közösséget" hozzanak létre.

A változást a Battle.net fórumon jelentették be, és még azelőtt el akarják indítani ezt a dolgot mielőtt kijönne a StarCraft II, magyarán még ebben a hónapban. A World of Warcraft fórumok egy "kicsit" később követik az új sémát, méghozzá a harmadik expanzió, a Cataclysm kijövetelével, ami az idei év végére tehető.

Aki tehát ír a fórumra annak a 'Real ID'-jét használva kell azt megtennie, amiben szerepelnie kell a Battle.net accountjánál megadott vezeték és keresztnevének. A már kihelyezett hozzászólások természetesen maradnak úgy ahogy vannak.

"A hivatalos fórumok mindig is remek helynek bizonyultak arra, hogy megbeszélhessük a legfrissebb információkat a játékainkról - de sajnos ezek a fórumok nagy hírnevet szereztek maguknak amiatt is, hogy mennyi flame háború és fórumos trollkodás zajlik oldalaikon." - magyarázta a Blizzard döntésének okát. "Az, hogy eltávolítjuk az átlagos online dialógusok anonimitásának fátylát, egy sokkal pozitívabb fórumos környezetet hoz létre, elősegíti konstruktív beszélgetések létrejöttét és úgy köti össze a Blizzardos közösséget, mint eddig még semmi."

Voltak néhányan, akik egyetértettek a változással, de jóval többen nem és ez hatalmas botrányt indított. Az ezzel a témával foglalkozó európai és amerikai WoW fórumtéma rövid időn belül több száz illetőleg 1000 oldal körüli nagyságúra hízott (bár hírünk megjelenésének pillanatára már lehet, hogy jóval túlnövi ezt a nagyságrendet).

"Tartsátok észben, hogy a hozzászólás opcionális, mi megértjük, ha lesz olyan játékos, aki inkább úgy dönt, hogy nem használja a valódi nevét a játékban vagy a fórumon, tiszteletben tartjuk mindenki döntését arról, hogy használni akarja-e vagy sem." - írta a 'Nethaera' nevű közösségi menedzser (ez nem az igazi neve). :) További plusz, hogy a szülőknek joga lesz gyermeküket letiltani a fórumos hozzászólásról a 'parental control' menüben.

A Battle.net egy kicsit már hajaz a Facebook-ra, egyetlen 'Real ID' alatt egyesül majd összes játékaccountunk és barátaink listája is átível majd az összes Blizzard játékon. "Az új Battle.net elindításánál az a legfontosabb nekünk, hogy egy új és más online játékteret hozzunk létre - egy olyat, amely ideális körülményeket biztosít felhasználóinknak ahhoz, hogy hosszútávú barátságokat alakítsanak ki. Minden dizájnbeli döntésünk a 'Real ID'-val kapcsolatosan, beleértve a fórumos változtatásokat, ennek jegyében született."

"Ahogy folyamatosan változik annak a módja, ahogy a játékosok kapcsolatba lépnek egymással, a célunk az, hogy biztosítsuk, hogy a Battle.net mindig készen áll a szociális játéktér állandó változásainak kezelésére az eljövendő években."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. Merwenus
2010.07.07. 20:07
És pontosan mi is akadályoz majd meg akárkit, hogy fake nevet adjon? Teszem azt Teszt Elek, vagy Zöld Alma? Tudtommal van gamecard rendszer is, max nem előfizet, hanem vesz 1 év előfizetéskártyát és bepötyögi a kódot 5 perc alatt ... Aztán folytathatja a Trollkodást akár John/Jane Doe néven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Micromatic
2010.07.07. 20:24
RealID nem csak erre jó. Wow-on belül lehet látni azoknak az eredeti nevét akiket felvettem a RI listára plusz bármikor chatelhetek velük még akkor is ha másik szerveren altozok és, ha majd starcraft 2-őt tolom akkor is gondnélkül tudok velük chatelni. Szép húzás blizz-tól!

Meg lehet adni hamis nevet, de 1 account feltörés után vissza állításnál kell az eredeti név és az alapján azonosítanak be. Nem úgy hogy küldesz mailt hogy ellopták accom és megváltozott a pass. Hosszú levelezés, igazolvány másolat elküldése stb. Plusz szerintem ellenőrzi a blizz, hogy az illető hamis néven van vagy igazin bár ebben azért kételkedem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. graywolf_4...
2010.07.07. 20:34
Személyi igazolványom másolatát ne küldjem el? aki akar flamelniaz így is meg teheti és gyanítom meg is fogja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Micromatic grayw...
2010.07.07. 20:41
Ez a vicces, ha ellopják accod és megváltoztatják a pass-t akkor csak akkor tudod visszaszerezni ha elküldöd a személyid másolatát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. lackoo1111
2010.07.07. 21:08
ez a dolog egy nagy marhaság
íme az eredmény
http://wowriot.gameriot.com/blogs/Americans-are-bad-at-games/Real-Names-on-the-Official-Forums-New-REAL-ID-function
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. exec79
2010.07.07. 21:14
Micromatic nem tudom mi a vicces ebben, ez az egyetlen módja hogy meggyőződjenek róla te vagy az igazi tulaj aki bejegyezte a játékot. Hogy a hírhez is szóljak, tényként ezt kijelenteni elég elhamarkodott ugyanis akkora a sírás emiatt amilyen még sosem volt, sok előfizetőt vesztenének el ezzel, és blizzard-nál ez elég kizáró ok hogy megvalósítsák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. exec79
2010.07.07. 21:15
Merwenus az akadályoz meg benne hogy ha fake néven regisztrálod a gamet és vissza kell szerezned az accodat mert vhogy ellopták stb, nem tudod igazolni hogy a tied és vehetsz másikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. exec79
2010.07.07. 21:19
egyébként egy idegennek semmivel nem mond többet az a név hogy Tóth István mint hogy hunroguelol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Humbuk
2010.07.07. 22:13
A poén az, hogy mindenki az account ellopásával jön... Lol ennyire általános dolog? Szégyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. exec79
2010.07.07. 22:43
sajnos igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. v.tom
2010.07.07. 23:09
Közösségépítésben eddig az eve online a legnyerőbb.
https/test.evegate.com/
Közösségi oldal, ahova az eve accountod a belépő.
Tudod olvasni, írni az ingame üzeneteket, keresni más játékosokat. Mint egy egyszerűsített facebook.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2010.07.08. 01:36
LOL!

Engem aztán marhára nem érdekel, hogy milyen nick alatt flamelek, ugyanúgy megmondom bárkinek a tutit amíg nem tudja a lakcímemet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lightplaye... Asagr...
2010.07.08. 09:03
Valós nevet kell megadnod, mert ha gond van nem tudsz csinálni semmit. A real idnél meg a valós adataiddal fórumozol. Onnantól meg már nem kell nagyon erőlködni, hogy megtaláljanak. Közösségi oldalak, telefonkönyv, egyetemi oldalak és már meg is vagy. Ennyire LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2010.07.08. 09:47
exec79: " sok előfizetőt vesztenének el ezzel"

A sok fűggő junkie úgy sem bírja ki WoW nélkül úgyhogy úgyis megveszik a gamecardot mint a kisangyal. Nem kell itt aggódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. iteq47
2010.07.08. 11:20
sztem ezellen többnyire azok az elhízott kispöcsű emberek tiltakoznak, akik csini tinilánynak adják ki magukat

nemrossz lépés ez! a véleményed te magad vállald fel! ne fogd az általad kreált kalappúrra!

@lightplayer
a neveden kívül tuti nem látnak más adatot, max opcionálisan de sztem kizárt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Caine
2010.07.08. 13:30
gameljetek ne fórumozzatok bakker
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim light...
2010.07.08. 14:13
Közösségi oldalra nem vagyok regisztrálva, mikor voltam, akkor is csak barátoknak engedtem, hogy a személyes adataim bármelyikéhez hozzáférjenek.
Vezetékes telefon a családban 9 éve nincs, dominó ill. előfizetéses mobiltelefon van, a szám mindig titkos, ha már egy olyan ember felhív aki engem keres de nem ismerem, veszek egy új kártyát, és nem adom meg az új számomat annak aki megadta ismeretlennek az enyémet. (Ez két és fél évente fordul elő kb.)
Egyetemet már elvégeztem, de NyME-SEK amúgysem rendelkezik semmiféle tanulóadatbázissal, legalábbis semmi olyannal amihez külsős hozzáférhetne, a weboldaluk majdnem 10 éves (www.bdf.hu ... annyira igénytelen hogy www nélkül nem is jön be).


Ennyire LOL.

Amúgy hidd el nekem, egyáltalán nem érdekel ha valaki tudja a személyes adataimat, én _felvállalom_ a véleményemet, egyedül az olyan nolifer Pistikékkel szemben van aggodalmam, akik túl komolyan veszik a dolgokat és a "megkereslek, összeverlek" típusú problémamegoldás hívei!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Silverstin...
2010.07.09. 20:43
Ennyi volt. Blizzard beadta a derekát. EPIC win! Mike Morhaime ma nyílt levélben értesített mindenkit arról, hogy jelenleg ezt az ötletüket elvetették. Nem lesz Real ID a fórumokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2010.07.10. 21:38
ez egy jó jel, maga az ötlet, és az is, h a nép szavára nem vezettik be, ha ugy van ahogy Silversting mondja. én mind2 miatt emelem kalapom a blizzard elött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. aka
2010.07.12. 09:00
Én az igazi nevemet vállalva is |€|<l|®\/@anyáznám a Blizzárdot, amiért olyan mocskosul trógerek a Diablo 2 szervereik. Talán nem istenverte 286-osokon kéne őket futtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!