iPon Hírek

Igen népszerűek az AMD mobil videokártyái

Dátum | 2009. 08. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD-nél már egy ideje folyik a lázas készülődés, hogy a cég hamarosan elmondhassa: ők dobták piacra az első DX 11-es támogatással ellátott videokártyákat. Az elsőség ténye inkább presztízs értékű, ugyanis egyelőre csak kis mennyiségben lesznek jelen a piacon DX11-es játékok, sőt, a Windows 7, amely a DX11-es támogatás alapjául szolgál, hivatalosan majd csak október 22-én jelenik meg. Az Evergreen kódnévvel ellátott termékek QuakeCon-on zajló bemutatója mellett egyéb fontos esemény is történt a vállalat háza táján, most erről ejtünk néhány szót.

Csatát nyert a vállalat a mobil videokártyák piacán.Az AMD a legfrissebb elemzések szerint a notebook videokártyák piacán a második negyedév folyamán egészen figyelemre méltó részesedést ért el: a cég a diszkrét grafikus vezérlők szegmensének 53%-át uralta. A Jon Peddie Research munkatársai szerint az eredmény alakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy az eladási mutatók az első és a második negyedév között 87,27%-os mértékben növekedtek. A cégnél érthető módon rendkívül büszkék az eredményre.

Ha a teljes videó vezérlő piacot nézzük, beleértve az integrált videó vezérlőket is, akkor a második negyedéves kép alapján azt láthatjuk, hogy az Intel még mindig magabiztosan uralja a grafikus szegmens 51,2%-át, ezzel szemben a második helyezett Nvidia csak 29,2%-os részesedést tudhat magáénak. Az AMD a teljes piacot tekintve 18,4%-os részesedéssel bír, ami a notebook videokártyák esetében elért 53%-os eredményhez képest még elég alacsony.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Phantomstr...
2009.08.18. 20:32
VISSZA A HIRHEZ

Ebből látszik, hogy nem vasznek sok AMD CPU-s notebookot. Ezt egyébként nem értem, mert az AMD ha CPU-ban némileg gyengébb az IGP-i akkor is sokkal jobbak, mint ugyan abban (inkáb akármelyik) árkategóriában az intelé. A diszkrét kártyákat tekintve pedig az AMD-nek még komolyabb az előnye mobil fronton mint az asztali szegmensben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. homeware
2009.08.18. 20:40
Rengetegen vannak akik tudatlanul vásárolnak, szóval nincs ebben semmi rejtély. Csak azt nézik sokan, hogy "nahát intel, az híres, biztos az a legjobb".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kane54
2009.08.18. 20:45
Mobil fronton igazuk is van!
AMD-s procit asztaliba minden gond nélkül meg lehet venni még játékra is, de ha a noti programozásra esetleg néha játszásra is kell (valljuk be egy mobility 4650 egész jó teljesítménnyel bír ilyen téren is) akkor bizony Intel C2D.
AMD lemaradása mobil fronton még nagyobb mint asztalinál a CPU-kat nézve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pjszilard
2009.08.18. 20:50
Elsodleges szempont egy hordozhato, vagy barmilyen szamitogep vasarlasa esaten, hogy NE legyen benne Inteles videokartya semmilyen formaban, mert az AMD es az Nvidia csak jobb lehet nala!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rini
2009.08.18. 21:09
Ez hülyeség. Netezni, dolgozni, stb tökéletesen jó az intel is. Ezeket a gépeket nem játékra szánják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kane54
2009.08.18. 21:18
Jó az intel is, de pl. ha netezel és Flash tartalmú weboldakat nézel, akkor a mobility 2600-tól felfelé az összes VGA támogatni fogja a flash gyorsítását persze csak majd ha megjelenik az új Adobe Flash, amit őszre ígértek.
Ezzel a Youtube HD videók is gyorsíthatóak.
Intelnél egyedül az x4500 lesz képes erre illetve az utána következőek.
Akik meg filmet is néznek rajta egyértelműen AMD, főleg ha HD.
A notebookok közül meg egyre több gép alkalmas játékra - na jó nem Crysisre kell gondolni ,de pl. COD, GRID simán mennek magas beállítások melett, szűrő nékül egy 4650-es kártyán - ezt a fejlődést pedig szintén az AMD-nek köszönhetjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rini
2009.08.18. 21:38
A Flash alapú tartalmak jelenleg mindegyiken ul megy, mert az nem csak a kártya gyártójától függ hanem ul van optimalizálva. Az Adobe-vel az nvidia tárgyalt az optimalizációval kapcsolatban, az AMD még nem. A filmhez nem csak az AMD jó, jó az NV is. Mindkettő elég erős hozzá, ugyan azt csinálják csak másnak nevezték el. AZ egy dolog, hogy alkalmasak régebbi játékok futtatására viszont pont ez miatt az akku korábban lemerül, holott pont ez a lényege egy nettopnak vagy laptopnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kane54
2009.08.18. 22:19
Egy laptopnak a hordozhatóság IS a lényege, leendő egyetemistaként ezért döntöttem NB melett.
Az meg, hogy nem bír akuról játékot futtatni nem érdekel.
AMD videófeldolgozása nekem fejlettebnek tűnik mint nV, arról nem is beszélve, hogy az jobban melegszik és többet is fogyaszt mint egy Radeon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. plegeny
2009.08.18. 22:52
Nekem egy HP 8530w notim van és bírja aksiról a játékok futtatását. Pl. a Mirror's Edge fut akadás nélkül 1680x1050-ben aksiról 2,5 órán keresztül normál fényerőn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rini
2009.08.18. 23:19
Mit jelent a fejlettebb videófeldolgozás?Képminőség, sebesség, árnyék, stb. Az újabb tesztek bizony nem azt támasztják alá, hogy az nv lapkái jóban melegednének, a fogyasztásuk meg alapon normál lejátszáskor jelentősen jobb azonos csíkszélességen gyártott lapkáknál.Ez bizonyítják az ION rendszer 9400-as lapkái is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2009.08.19. 09:41
Az a baj , hogy vannak az üzletláncok ugye - ahol mindent elkell adni - forgalom után van még plusz mani. De ha egy egy számtek boltba megy valaki vásárolni, akkor ott már felteszik a kérdést is : hogy mire akarják használni azt a kinézett laptopot ? Erre apuci és anyuci : ó csak a gyermeknek tanulni kell rajta , meg szövegszerkesztést tanulnak , ja meg lesz internet is. És másra akkor nem? És ekkor jön hátulról a hang : meg hát játszani is szeretnék vele , olyan hogy SIMS3 meg ami - tudod apa te is láttad Marcinál azt a jó autóversenyest..

Szal nem mindegy hol veszünk gépet- hol mennyirán segítőkészségesek ! És elmondják higy 15-20K-val többért egy mindenre alkalmas laptopot kapnak , minr amit kinéztek akcióban 119K-ért Euronicsban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rini
2009.08.19. 10:51
Tudod erről a számtech boltok is tehetnek, mert bemész és megkérded, milyen laptopjuk van. A válasz pedig: "Jelenleg nincs, de rendelésre tudunk hozni" Ez a boltok 99%-ra igaz. A nagy üzletláncok meg kirakják az orrod elé.Megtapogathatod, megnézheted, kipróbálhatod.Nem vársz egy hetet vagy kettőt hanem azonnal használhatod. Az hogy valaki az olcsóbbat veszi vagy a drágábbat, netán plusz garanciát, op. rendszert vesz mellé, azt vásárláskor sokan nem is tudják.Ha vásárolnék laptopot én is olyat vennék amely rendelkezik dedikált vidkarival, de egy alsó kategóriásnál erősebbre nem lenne szűkségem.Azt, hogy hol veszünk gépet nem csak a segítőkészségen múlik az eladó részéről hanem a választék, ár, kinézet is meghatározza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!