iPon Hírek

Igényes folyadékhűtő blokk Socket AM4-es processzorokhoz

Dátum | 2017. 04. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A szlovén EK Water Blocks kínálatában megjelent az első speciális, Socket AM4-es processzorfoglalattal ellátott alaplaphoz tervezett folyadékhűtő blokk, ami a központi egység mellett a VRM áramkör melegedő komponenseit is lefedi. A blokk azért speciális, mert az ASUS felsőkategóriás Socket AM4-es alaplapjához, a RoG Crosshair VI Hero modellhez készült, így csak vele kompatibilis.
Az EK-FB ASUS C6H RGB Monoblock típusjelzéssel ellátott újdonság alapját jó minőségű rézből, CNC megmunkálás segítségével alakították ki, így a kritikus pontok fölé folyadékcsatornák kerültek, valamint arra is odafigyeltek a tervezők, hogy a végeredmény az alacsonyabb teljesítményű szivattyúkkal is kompatibilis lehessen.
Az igényesen megmunkált réztömb korrózió-gátló nikkelbevonatot kapott, a tetőlapot pedig átlátszó akrillapból készítették, így a folyadék áramlása bármikor megfigyelhető – ha belátunk az adott számítógépházba. A blokk talpazatát egyébként úgy tervezték meg, hogy az minél jobban illeszkedjen a processzor hővezető sapkájára (IHS), így ugyanis még hatékonyabb lehet a hőátadás folyamata, ami alacsonyabb üzemi hőmérsékletet eredményez.
A látványvilágot beépített RGB LED alapú világítás is feldobja, amely négytűs RGB tüskesorra kapcsolódva az ASUS Aura Sync szoftverén keresztül is vezérelhető. A blokkhoz tartozó RGB LED szalag egyébként levehető és újrapozícionálható, ha szükséges, sőt, helyettesíthető is más termékkel.
Az ¼”-os fittingeket fogadó folyadékhűtő blokk mellé természetesen sok-sok kiegészítőre is szükség van, kezdve a csövektől a tágulási tartályon és a szivattyún át egészen a hőleadó radiátorig – ezt szem előtt kell tartani. Az újdonság 120 euróért kapható, szállítása pedig május 12-én kezdődik meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. RealDreamQ
2017.04.25. 18:26
A blokk azért speciális, mert az ASUS RoG Crosshair VI Hero modellhez készült, így csak vele kompatibilis.

emiatt bukta , már el is felejtettem miről szól eme hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zotya84 RealD...
2017.04.25. 20:33
Ugye, mégsem AM4-hez van, mert csak ezzel a deszkával működik együtt. De sebaj, én már kinéztem a tervezett lapot magamnak, ahhoz is csinálnak ilyen blokkot. De egyébként bármelyik korábbi AMD-s blokkjukhoz ~1Ft-ért lehet kapni AM4 rögzítést.

(A mostani Koolance blokkomhoz meg gyártathatok magamnak lefogatót, ha mégsem csere, mert ahhoz sajnos már nem csinálnak. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. katt777
2017.04.26. 09:05
És mi értelme lenne egy akár minden AM4 lapra felszerelhető vízhűtésnek? 4GHz-ig tuningolhatóak, amit lekezel a gyári hűtő, ventilátor meg vízhűtésre is kell, tehát csöndes nem lesz. A procinak meg tök mindegy, 50 v 60 fokos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim katt7...
2017.04.26. 10:32
Menne tovább is, de 4,2 fölött már iszonyat hőt termel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BiroAndras katt7...
2017.04.26. 11:55
Az az értelme, hogy nincs egy baszott nagy fémtömb a ház közepén. Így jobban néz ki a gép, könnyebb szerelni, és kisebb házban is elfér.
Ráadásul így a házból kifelé is lehet tolni a meleg levegőt, ami segít a többi komponens hűtésében.
És természetesen tud csendes is lenni. Nálam például egy 240mm-es radiátoron van két 16dB-es venti. Ezt akkor se hallod, ha rátapasztod a füled.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim BiroA...
2017.04.26. 13:23
Nem szeretik hallani a házon belüli esztétikumot errefelé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. katt777 Asagr...
2017.04.26. 13:48
Nálam ez simán negvan léghűtéssel (és még az is lekapcsol, ha nem izzasztom procit. Tömbhűtő meg inkább ez, mert a levegősök bordákból állnak, épp az a lényeg, hogy átmenjen közöttük a lég. Lehet ésszel is gépet tervezni, meg +magyarázni, minek a víz. Egy 5GHz-es i7-re persze, de ez messze nem fut annyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. katt777 Asagr...
2017.04.26. 13:49
Totál esztétikus a házam belül, pedig zárt, szigetelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim katt7...
2017.04.26. 16:14
Annyira lejárt lemez ez a lég vs víz, hogy inkább bele se megyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!