iPon Hírek

Igényes, jól szerelhető PC ház a Cooltek műhelyéből

Dátum | 2015. 04. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooltek legújabb számítógépháza több szempontból is különc lett. A helytakarékos újdonság egyrészt rengeteg bővítőhelyet kínál, másrészt letisztult dizájnnal is rendelkezik, sőt, a különböző hardverkomponensek beszerelését is megkönnyíti, ugyanis a ház tetejét, illetve elejét egy mozdulattal lenyithatjuk, így kényelmesen hozzá lehet férni a belső térhez.
A fekete kuckó színes betéttel érkezik, ami ráadásul cserélhető is, így ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk a számítógépház "színvilágát". A 354 milliméter magas, 267 milliméter széles és 405 milliméter mély újdonság belsejében Mini-ITX vagy microATX formátumú alaplapot szállásolhatunk el, az adattárolókat pedig többféle bővítőhely is fogadja. Az előlap felől egy 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes bővítőhely érhető el – előbbi lenyitható ajtó mögé kerülhet, így a számítógépház megjelenése egységes marad. Belül, az előlapi részen egy 2,5 hüvelykes meghajtó fér el, a tápegység mögötti részen pedig két darab 3,5 hüvelykes adattároló számára alakítottak ki helyet.
A ház elejét az alul elhelyezett zsanéroknak köszönhetően a tetőlappal együtt előrefelé kényelmesen lenyithatjuk, így a szerelési munkákat gyorsan, zökkenőmentesen el lehet végezni. A ház belsejében négy darab PCI slotot találunk, amelyek akár 340 milliméter hosszú bővítőkártyát is fogadnak. Processzorhűtőből maximum 165 milliméter magas példányt szemelhetünk ki.
A szellőzésről alap esetben egy 120 milliméteres átmérőjű hátlapi légkeverő gondoskodik, de az előlap mögött egy további 120 vagy 140 milliméteres, a tetőlapon pedig egy 120 milliméteres ventilátort állíthatunk szolgálatba. A belső teret hőelvezetés szempontjából két részre osztották: az egyiken a processzor és a videokártya foglal helyet, a másikon pedig a tápegység és az adattárolók találhatóak, így hőelosztás szempontjából sikerült egyensúlyt teremteni.
A 4,4 kilogrammos számítógépház előlapi portjai között egy SD memóriakártya-olvasó, egy USB 3.0-s port, két USB 2.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.
A Cooltek GT-05-ös számítógépháza kifejezetten a játékkonfigurációk építőit veszi célba. Az újdonság a következő héttől kezdve válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ára pedig szolgáltatásaihoz mérve igen baráti lesz, hiszen mindössze 49,99 euróért lehet majd hazavinni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. TheRealTsL
2015.04.22. 18:13
Azt mondjuk nem mondom, hogy különösebben tetszene, viszont a kialakítása mindenképp felkeltette az érdeklődésemet. Fájl / médiakiszolgáló gépem most is egy kis kockaházban van, viszont a hűtésével nem vagyok megelégedve és keresem a cseréjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Stormrage
2015.04.22. 20:42
nekem tetszik a design, egyszeru, letisztult, es ahogy nezem nem is tul draga
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thestock
2015.04.23. 05:36
Jól néz ki,tetszik,de szerintem nem egy kifejezetten gamer ház. Az 50 eurós ár korrektnek tűnik,feltéve ha itthon nem raknak rá túl sokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. piter
2015.04.23. 07:08
Engem inkabb az erdekelne.hogy igy ha ki van nyitva minden kabel eleri-e az alaplapot?Mert ha az a cel hogy erejtsunk minden kabelt.akkor az igenis eleg rovid.Ki sem lehet nyitni.Ha meg hosszuak akkor eleg ronda latvany.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hengelhoff...
2015.04.23. 09:03
Én meg azt nem értem, hogy miért spórolnak az USB 3-as aljzattal. H mind a 3 előlapi USB csati hármas lenne, sokkal drágább lenne a ház? Nem lehetne elfelejteni már a kettes szabvány alkalmazását?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cellux
2015.04.23. 11:51
Valaki meg tudna mondani, egy ilyen formatumu hazba beszerelheto ez az alaplap? Vagy ebbe csak kisebbek fernek el?

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4144#ov

Most egy midi toronyban ul, amit cserelni akarok, mert vacak a hutese.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mistycica
2015.04.23. 12:09
@Cellux nem fér be, írja is a cikk hogy mITX és mATX kompatibilis csak.

Másrészről érdekesnek találom hogy ez a ház megint egy újabb variáció a DS Cube és az Aquila belbecsére
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock henge...
2015.04.24. 06:12
Még ki kell szórni a 2.0-és csatlakozókat,és így még csinálhatnak csak 3.0-és verziókat amit majd drágábban lehet eladni majd az lesz a szpííííd edisön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!