iPon Hírek

Így javul a Mass Effect Andromeda

Dátum | 2017. 04. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az ígéreteknek megfelelően a BioWare vezetője, Aaryn Flynn elárulta, hogyan igyekszik majd a stúdió javítani a Mass Effect Andromeda különböző kisebb-nagyobb problémáit. A kezdetek ígéretesnek tűnnek, de ezek még csak az első lépések, a csapat nem hagyja abba a fejlesztést. Az első, sokak által kért lehetőség, hogy végre át lehet ugrani a bolygók közti utazáskor a hajós jeleneteket - ezek ugyan hangulatosak elsőre, azonban a hosszú játékidő alatt unalmassá válnak, és egy idő után már tényleg nem tesznek hozzá a játékhoz. A másik sokat kritizált terület az animációk, főleg a beszélgetés közben tapasztalható arcmimika. A BioWare ezen a téren egyelőre csak a szájmozgással és az emberi és asari karakterek szemein tudott segíteni, hogy valóságosabbak legyenek. Kisebb mértékben változtattak a történet és a párkapcsolatok fejlődésének folyamatosságán, logikusságán is, valamint elvégeztek egy rakás egyensúlybeli finomhangolást mind az egyjátékos, mind pedig a többjátékos módokban. Mit hoz a jövő? Aaryn Flynn igyekszik hangsúlyozni, hogy ez még csak a kezdet, hiszen a játék két hete jelent meg, ezért nem volt túl sok idejük. Az ezt követő javítások már mélyebben másznak majd bele a dolgokba, így például több lehetőséggel bővül a karakterkészítő, tovább javítják majd a karakterek kinézetét és animációját, és több férfi-férfi románc lehetőség kerül be Scott Ryderhez. Ezen kívül a stúdiófőnök azt is ígéri, hogy az érkező patch-ek javítanak majd a játék teljesítményén és stabilitásán, és ingyenesen bekerül majd egy rakás kozmetikai holmi az egyjátékos módba. Ezzel párhuzamosan tovább bővítik majd multiplayerben az APEX küldetések felhozatalát, és érkeznek új pályák, karakterek és fegyverek. Továbbá most csütörtökön elindul a The Remnant Investigation köré épülő történet első fejezete.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. mikej95
2017.04.05. 18:57
Akkor most már hivatalos közlemények szerint is az eddigi javítások csak a "kezdet", akkor most hova is került a játék? Korai fizetős bétába? És ez közel sem az első eset és sajnos nem is az utolsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. pdx06
2017.04.05. 21:42
Ilyenkor már cseszhetik. Kevesen vannak olyanok akik minden patch után elkezdik végigjátszani. A Skyrim-et még lehetne, mert többféleképp ki lehet játszani, de egy Mass Effect jóval lineárisabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Humbuk
2017.04.05. 21:47
Csak szerintem aggasztó a helyzet? Ez a bughalmaz 21.000 HUF.... Ez komoly?
Én adtam volna neki egy esélyt, remélve, hogy el tudja feledtetni az ME3-at...

de ez: " a csapat nem hagyja abba a fejlesztést." Bazze a fejlesztést le kellett volna már zárni, és most a supporté és a javításé kéne, hogy legyen a főszerep!

Ez megint csalódás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. TheRealTsL
2017.04.05. 21:57
41 óra játék után, még mindig nem végigküldve nem igazán nevezhető csalódásnak. A történet érdekes, a küldetések jók, a szereplők jól megírtak. Egyetlen visszatérő UI bugot leszámítva (az arc animációkon kívül) problémamentes is.
Persze tudom, hogy saját tapasztalat után véleményt formálni nem trendi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Heroes27 Humbu...
2017.04.05. 22:16
"supporté és a javításé kéne, hogy legyen a főszerep!"

- Pont azoké, igy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. pdx06
2017.04.05. 22:19
Trendi vagy nem trendi, ha egy játéknál az első fél órában szembesül az ember zavaró dolgokkal, akkor az már rányomja a bélyegét az egészre. A karakterszerkesztő egy nulla, akármilyen custom karaktert készít az ember, játék közben már az animáció első képkockáján idiótán néz ki, amivel nincs kedve az embernek játszani, természetesen az animáció miatt. Legnagyobb baj a visszafelé fejlődés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. j.panzer
2017.04.05. 22:25
Kipróbáltam végre a játékot, hát katasztrófa.
A netes tesztek, vélemények alapján fel voltam készülve rá, hogy vacak lesz, de arra nem, hogy ennyire.
Az arcmimikás dologról azt hittem, hogy kicsit túl van reagálva, lihegve, lesz 1-2 elrontott karakter, és/vagy animáció, de amúgy jó lesz, hát nem. Eddig még nem találkoztam hiteles animációval. Ami balhé a neten ment emiatt, az úriemberek diszkrét csevegése volt, ahhoz képest, amilyen jelzőket a játék, és annak minősége érdemel.

És amúgy a legnagyobb baj, hogy nem ez a legnagyobb baj. Amúgy is ronda a grafika, és tele van mikrolaggokal egy fél millás gépen, miközben 50-60 FPS-en fut a játék konstans.

Élvezhetetlen... kuka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Pendra37
2017.04.05. 23:24
Amire a jatek kijon a beta fazisbol es megjavitjak a legtobb hibat, mar 50-70%-os learazasban lesz. Ekkora ara is kozelebb lesz az ertekehez. Ennyi.

A hype vonat azert van, hogy jol megkopasszak az embert. Minel nagyobb a hype, annal gyengebb lesz a vegeredmeny. Soha ne rendelj elo senkitol, akarmit is iger. Soha ne vasarolj bele beta verzioba vagy early access-be. Persze, ha valakinek OK, hogy a boltban a kifli helyett egy kis lisztet meg egy fel pohar vizet kap, TV helyett egy LCD panelt, egy nyakok meg egy dugot, auto helyett egy motort, egy kasztnit meg 3 kereket, az nyugodtan tamogassa a jatekgyartokat elorendelessel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Genoxid001
2017.04.06. 00:06
Én előrendeltem és nem bántam meg. Érdekes ez a hozzá állás, élvezhetetlen kuka, mert mondjuk az arc animációk egy része gyengébben sikerült. Értem én hogy trendi mindent oltani, ami nem tökéletes, de attól még hogy vannak benne hibák miért lenne kuka ? Messze a jobb játékok közé tartozik, érdekes story, a látvány világa szép és változatos, elég sok dolog fejlődött az elődökhöz képest. Nem tudom akik fanyalognak, nekik mi lenne a megfelelő ? Sok kritikában látom hogy a witcherhez és uncharted-hez hasonlítják. Persze azok szép játékok, de abba gondoljunk már bele, hogy ezekben a játékokban hány arc szerepel külön külön ? főleg a főhősé ami egy fixet kapsz és ennyi ( max minimális mókolás haj, borosta .... ) Ellenben itt kapsz több fajt, a sajátodat is teljesen személyre szabhatod. Nem várhatjátok el, hogy az összes karaktert tökéletesen animálják le, mivel a nyílt világú térben te bármikor beszélhetsz bárkivel, ezt utólag átnézni lehetetlen. Megértem ha ez valakinek zavaró, de ettől ne mondjátok már hogy egy hiba sincs más játékokban sincs ? A magasztalt régi szériában is voltak hibák : az egy kritikusan futott, a 3-nak a vége story és a grafikai vissza fejlődése a 2-höz képest.

Egyet értek TheRealTSL-el , saját tapasztalat ez is, de én mondjuk két bug-ba futottam bele, hogy egy pontba az enemy beakadt és megállt, ezáltal könnyű volt meggyilkolni. Illetve alt+tabnál néha eltünik a hud, de ugyan ezt megismételve vissza jön. Lehet ellent mondani, de én nem bántam meg az előrendelést, és kíváncsi vagyok a következő 2 részre is. Addigra a csapat teljesen képben lesz a frostbite-l és remélem egy ezt felülmúló game-t kapunk majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. noPublicFG Genox...
2017.04.06. 01:02
Tényleg igazad van! A Battlefield 1-hez kéne hasonlítani, hisz az is frostbite motorral készült. Szóval milyen is a BF1-hez képest? RUSNYA! xD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. slayer007 Pendr...
2017.04.06. 08:22
Ezzel azért teljesen nem értek egyet. Például ott az Ark. Igaz, hogy sose jön ki early accessből, de kellemesen eltöltött 200óra után elmondhatom, hogy minden forintot megér. És ha nem lesz sose kész? És ha szar lesz a végeredmény? 200 óra eltöltött játékidő után mindegy... Szóval vannak kivételek. AAA kategóriás játékot viszont soha nem szabad előrendelni. Mindig bughalmaz az egész.

"Nem volt sok idejük, hiszen csak 2 hete jelent meg a játék"... hát kapják be. Nem a megjelenés után kéne befejezni valamit!!! Mi lenne, ha előbb letolnám a játékukat, aztán fizetnék? Már ha még akkor is akarok érte kiadni pénzt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Szefmester Genox...
2017.04.06. 08:26
A.) A 3. részt nem hiszem hogy bárki magasztalta volna az 1.-2.-hoz képest. Sőt, a legtöbbször amikor felmerül a nevük akkor a butítás, és a bosszúság a leggyakoribb két kifejezés. Az androméda igenis bukja a dolgot. Nem mert az animációk rosszak.. vagyis nem csak. Nézd meg hogy néz ki a három előző rész, nézz meg pár konkurens 1-2 éves játékot, és észlelni fogod te is hogy a megjelenése ennek a címnek felér egy arculköpéssel.

Határozottan az volt a gondolatom hogy majd megveszem később ezt a játékot, ha már megjelent és kicsit mérséklődött az ára. A nagy hype beindulásakor már arra gondoltam itt csak a DLC-kkel megtoldott végső kiadást fogom megvenni. Most? Látva a végeredményt inkább már csak egy "meh...".

Itt az idegen fajok miatt tűnik normálisnak a grafika. Miért? Mert nem valóságosak, nem találkozol velük nap mint nap, így nem veszed észre azokat a groteszk hibákat amiket az embereknél helyenként megalkottak, és amire büszkék.
A modellezők és animátorok nem véletlenül szeretik az idegen lényeket a játékokban. Sokkal könnyebb velük dolgozni mint az emberekkel.

Early access rendszerben eddig két játékot vettem. A Kerbal Space Programot és az Arkot. Mind a kettő bőven játszható volt amikor megvettem, és többet fejlődött és változott azóta mint egy mass effekt 3 a 2. részhez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Trolltaxi
2017.04.06. 08:29
"Aaryn Flynn igyekszik hangsúlyozni, hogy ez még csak a kezdet, hiszen a játék két hete jelent meg, ezért nem volt túl sok idejük."

ME3 mikor volt, 2012-ben? Azóta eltelt 5 év, nem most kéne kapkodni.

Amúgy meg tartsatok meghaladott demagóg homofóbnak, de én jobban örülnék ha a férfi-férfi románcok helyett inkább a bugfixre, vagy ha a jövőbe tekintek, akkor izmosabb DLC-k készítésbe ölnék az erőforrásaikat.

Komolyan, hány embert érdekel a játéknak ez az aspektusa, tényleg megéri ekkora erőforrást tenni erre a vonalra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Samcsepp
2017.04.06. 08:39
Csatlakoznék az elöttem szóló emberekhez akik kiállnak a játék melett hogy nézzétek csak meg itt egy nagy kiadó aki persze többre is képes lett volna de ott volt a várva várt Mafia 3 amire mindenki azthitte hogy na majd megmutatják a 2K-nél hogy hogy kell jó izgalmas mafia storis játékot csinálni megint és mekkora de mekkora hulladék lett a Mass Effecthez képest meg pláne egy nagy szar szóval előbb nézzétek meg azt aki nem próbálta és utána bírálja ezt a játékot. Mind összetételében mind pedig grafikai szinten messze jobb eddig egyes szintén AAA játékoknál. Mert tartalomban nincs hiány szerintem rengeteg a tennivaló mellék szálakon is és aki igazán tiszteli ezt a játékot az beleássa magát és nem csak space-el áttolja a mellékszálás küldi párbeszédeket (is). De persze igen lehetett volna itt ott jobb ezzel is egyett értek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. slayer007 Samcs...
2017.04.06. 09:26
Ennyi pénzt ez a játék jelen formájában nem ér meg. Nem fogom támogatni a hulladékok készítését. Ha már ennyi pénzt elkérnek érte, ideje minőséget csinálni. Egy kis stúdiónak, vagy egy indie-nek elnéznék ekkora bakikat simán, de BioWarenek? Nincs minőségellenőrzés mielőtt kiadnak egy ilyen szart? Pont azért ível lefelé a minőség az AAA kategóriában, mert annak ellenére, hogy kb alpha verziót adnak ki megjelenés napján, mégis mindenki veszi mint a cukrot. Amíg ez történik egyre szarabb minőség lesz. Ma már kb elfogadott, hogy az első 2 hétben egy AAA játék használhatatlan bughalmaz. Rossz irány...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. damaniac82
2017.04.06. 09:31
No, jöttem olvasni a buzizós kommenteket, aztán mit látok? Itt még mindig márciust ír az emberek legnagyobb része. Segítek: az ME:A-t fikázni már nem trendi, lejárt lemez, keressetek új játékot, amit olhattok.

Ha annyira szar, az első fél óra után refundolni kellett volna azt kész, nem pedig random kommentárban sírdogálni...

https://help.ea.com/en-us/help/account/origin-eu-returns-and-cancellations/

Én személy szerint nem rendeltem elő, várok kicsit még szénné patchelik, aztán jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Samcsepp slaye...
2017.04.06. 09:49
Én nemtudom te játszottál e vele de 19 órám van benne eddig szöszmötöléssel együtt de tegyük félre a face animationt ezen kívűl te személy szerint ha játszottál vele egyátalán valamilyen úton módon akkor találkoztál egetrengető hibával? Egyébként gondolom te is a Witcher fanok egyike vagy aki messzemenőleg túlzásokba esik mert abban a játékban is van/volt bőven hiba. Ha meg ekkora aktivista vagy akkor menjél te is tüntetni ) a játékipar ellen. Nem tudom mi a szakmád de nekem történetesen ilyen jellegű és a programozás nem olyan egyszerű mint ahogy te azt elképzeled és 0 faktoros hibával lehet csak dolgozni emberek írják tehát lehet benne hiba. A face animáció más kérdés annak én sem örülök de ettől még élvezhető a játék a a storira kicsit is figyelsz. Ha meg csak a videókból tájékozódsz akkor csak gratulálni tudok ahhoz a bug halmazhoz amit több millió embertől gyüjtöttek össze. és te ez alapján ítélsz. 19 óra után nem találkoztam olyannal amiért így hisztiznem kéne mint amit te csinálsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. slayer007 Samcs...
2017.04.06. 10:07
Na ide figyelj, azért mert nem értek veled egyet ne kezdjél el személyeskedni. Én is csinálhatom ezt...
1. Senki sem mondta, hogy aktivitsta vagyok, egyszerűen a szar minőségért nem fizetek. Hátha jó lesz, mi?
2. Witchert igenis szeretem, na az minőség. Skyrim minőség. Civilization játékok minőségiek. ME 1-2 minőségi volt. Bocsi, hogy nem szeretek szarért fizetni.
3. A programozók szarrá vannak fizetve. Ha te nem, akkor rossz helyen dolgozol. Ha már szarrá vannak fizetve, elvárom, hogy a munkájukat jól végezzék. Nem vagyok programozó, én hálózat és rendszermérnök vagyok. Bár nem értek hozzá annyira mint te, azért amikor lószart nem tudtok csinálni, mindig hozzánk jöttök sírni, hogy segítsünk ebben-abban, mert Ti csak a kis kockátokhoz értetek, kívülre már semmit nem láttok.
4. A story rendben lehet, elhiszem neked.
5. Igen, review-ok alapján ítélem meg első körben a játékot, hogy aztán kifizetem-e érte a 60 eurós árat. Nem, vakon nem veszek semmit már, szívtam meg bőven elég játékkal a hype vonatot. Aztán a végeredmény meg egy trágyadomb lett.

Összegezve az egészet: 60 eurót látatlanban nem fizetek ki egy olyan játékért, ami 2 héttel megjelenés után is max bétának nevezhető. Igen, érdekel a grafika. Azért, mert 2017ben ne legyen gagyibb a grafikája, mint a 2. résznek. Egyszerűen nem fogom kifizetni ugyanazt az árat, gyengébb minőségért. Ha szerinted velem van a baj, ám legyen. Tudok élni azzal, hogy a nagy Samcsepp nem ért velem egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. eltevettlo
2017.04.06. 10:30
Én előrendeltem a játékot, és játszom, durván 40+ órám van benne.Egyéni véleményem: Animációs hiba a játékban egy maszlag. Engem nem érdekel. ez egy sztori alapú játék. baldurs gate,/witcher/dragon age/neverwinter nights és hasonlóknál sosem a grafika volt az első szempont, ami miatt megvettem a játékot. Aki így gondolja, az a Witcher3-nál miért nem bukott ki a Kaer Morhen váron, minek oda a kapu beléptető rendszer, ha nincs értelme? A várfalak gyengék, a falak teteje nem nyúlik kicsit előbbre a fal aljához képest, és nincs lefelé lőrés. A Skyrimban lévő várak még annál is értelmetlenebbek és gyatrábbak. Na ezek kimondottan zavarnak egy rpg-ben, ellenben pl. DA inquisition-ban az eddigi legjobb várat kaptuk, bár abban is volt kisebb hiba a lőrések miatt. Sztoriban (eddig) szerintem messze jobb, mint a witcher3 volt. De ez az ME3 vége kivételével bármelyik Bioware rpg-re igaz baldurs gate 1-2, neverwinter nights, da origins, ellenben mint oblivion/skyrim vagy witcher1-3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Samcsepp slaye...
2017.04.06. 10:48
Bocsánat ne haragudj nem akartam személyesre venni a dolgot ezért itt kérek elnézést kicsit tényleg olyanra sikerült. Review alapján tájékozódom én is. És sajnos nem játékok programozásával foglalkozom más jellegű a munkám de nem vagyok beszükült programozó nem csak ehhez értek. Részben egyet értek veled ezt le is írtam de kérlek azt értsd meg hogy egyik játék sem tökéletes említetted a Skyrim-et rengeteg bugal találkoztam ott is rengeteget játszottam vele az egyik number one játékom de az sem tökéletes koránt sem és ott sem volt szép dolog hogy eladták újra a játékot javított grafikával. szóval a Bethesda sem tökéletes ahogy pl a msotani Fallout sem volt az. Én csak ennyit akarok tisztázni hogy hiába AAA hiába más játék mindenhol van hiba hol kisebb nagyobb hol pedig minőségi és vannak olyanok amivel nem lehet együtt élni. Elmúlt év legnagyobb csalódása a Mafia 3 volt egyszerűen vállalhatatlan volt és az tényleg ahhoz képest a Mass Effect igen is jó játék és a 2K -is szerintem sorolható AAA-ba. Még egyszer elnézést a személyeskedésért csak szeretném ha nem az egyik oldalt látnánk hanem azt hogy a hibafaktor mindenhol megvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. slayer007 Samcs...
2017.04.06. 11:53
Semmi gond, bocsi a heves reakcióért ezen esetben.
Értem természetesen az érved, de már annyiszor megbántam 15-20ezres játékokat, hogy képtelen vagyok bízni a nagy kiadókban.
- Megbántam a Bethesdától előrendelt Elder Scrolls Online-t is (tudom, zenimax, de a bethesda akkor is adta a nevét az egészhez.). Hatalmas hype, aztán még a játékhoz adott ingyen 1 hónapot sem bírtam végigjátszani
- Diablo 3 nagy csalódás volt megjelenéskor... azt is előrendeltem...

És még sorolhatnám.. Ha már a Bethesda és a Blizzard is kérdéses számomra... pedig azok azért általában minőséget tesznek le az asztalra.

Mostanában minimum fél évet várok egy játékkal, mielőtt a megvásárlásán gondolkodom, mert addigra hozzák helyre patchekkel.

Egyébként tényleg borzasztó ami megy szerintem. Starcraft 2 - 3 játék árára bontva. Total War - Warhammer - kb 200 euró a komplett játék? Egy szóval nagyon rossz irányba tart a dolog tényleg.
Kijön egy játék, az első napon már patchel javítanak, ez még oké. Az első 2-3 hétben patchek tömkelege, mert nem volt rendes béta teszt. Ez már nem oké. Aztán meg az, hogy a teljes storyt feldarabolják 20 órás részekre sokszor, hogy még 50-60 eurókért eladják expansionként vagy DLC-ként, az meg borzalmas...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. wedgeantil...
2017.04.06. 12:20
Magam részéről én is remekül szórakozom ezzel a játékkal. Semmilyen játékmegakasztó bugot nem találtam, de nyilván az szubjektív dolog ki mennyire nézi/viseli el a hibákat főleg ha fizetett érte.
Nekem az ME3-al sem volt különösebb bajom, párszor végigvittem dlckkel együtt, vagy a Maffia 3 azzal is jól szórakoztam, sőt nagyon tetszett az Ébredő Erő is, és nincs semmi bajom a Windows 10-el se.... lehet hogy bennem van a hiba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Samcsepp slaye...
2017.04.06. 12:46
Tudod én ezekkel még megbékélek bár az árával nem én személy szerint 14-et adtam a Mass effectért de valóban kicsit sokat kérnek az utóbbi időben ezekeért ami nem fair másfelől ami engem bosszant a sok Early access game ami sosem készül el. Nekem inkább ez a fő problémám meg a pofátlan hazugság ami pl a No man's skynál volt az tényleg bosszantó ebben az esetben azért volt lehetőség legalább kipróbálni is a játékot. Én ha valami haragszom az a sok early access cím amit tényleg ész nélkül vesznek meg ott a csaolódottságom oka az ARK ami jó lenne ha végre tényleg a játékkal törődnének és nem a contentet tolnák bele még mindig pedig meg sem jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. slayer007 Samcs...
2017.04.06. 13:04
Az Ark számomra pont ellenpélda. Eltöltöttem benne több, mint 200 órát már és ennyi pénzért ennyi játékidő bármikor megéri. A legnagyobb, ennél drágább címeket negyed ennyi idő alatt végigviszi az ember. Ha így nézed, az Ark igenis megéri.
Ami azonban tényleg gond vele, hogy már atomerőmű kell hozzá, hogy rendesen fusson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. s_erno
2017.04.06. 13:25
Bocsánat a kicsit off-topik jellegért, de sokan említitek a magas árakat. Alapvetően tényleg nagyon sokba kerülnek (pl warhammer), de az az érzésem, hogy az emberek többsége nem próbál meg keresgélni olcsóbb variációk után, csak bemegy a boltba és méregdrágán megveszi.
Most mindenféle reklámot mellőzve, 30 euróért (29 valamennyi volt) vettem a Mass Effectet pre-orderben, warhammer alapjátékot bundle ben kb 6 euróért, 1 dlc jött hozzá amennyire emlékszem, nem az összes tudom, de akkor is baromira megérte. Szóval röviden, vannak normál árú megoldások, csak keresni kell.

A játékkal kapcsolatban, az arc animáció néha tényleg elég problémás, de eddig a kb 60 játékóra alatt 1 bugot találtam és az is multiban volt. Én eddig teljesen élvezem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. slayer007 s_ern...
2017.04.06. 14:48
Ez jogos. Humble-Bundle, Humble Monthly például kíváló példa. Én is így vettem a Warhammert. Az eredeti ára vérlázító )
Steam sale-k, GOG salek, stb.
Azonban a játékot én mindig eredeti árában mérem a minőségéhez, mivel ugye az emberek nagy része megjelenéskor veszi meg. (UK, USA, stb... ott nem kell várniuk az akciókra ) )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. s_erno slaye...
2017.04.06. 14:55
Oh tényleg a monthly volt a warhammer...bocsánat, akkor 12 euró volt egy csomó más cuccal együtt.
Igen sajnos ez talán a probléma alapja, amikor több ezer dollárt/eurót keresel havonta, akkor egy 50-60 as cucc nem fog csődbe vinni.
Játékra visszatérve, mennyit multiztatok? Szerintem még kell benne kicsit balancolni de el lett találva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG eltev...
2017.04.06. 16:44
Ha szabad, ha nem, azt megjegyzem az észrevételed jogos is lehetne, ha tényleg játszottál volna a Witcher-rel. Ugyanis a történetben és a háttéranyagokban szépen leírták, hogy a witcherek nem használnak lőfegyvert, sem íjat, sem nyílpuskát. Az, hogy Geralt a harmadik részre kapott, az egy "hozzáértő" és még nem magyarázott dizájneri döntés.
Nem olyan rossz ez az Andromeda, csak annyira nem is jó, hogy teljes áron megvegyem. Szerencsére nem is kellett, mert egyik barátom accountjával játszok vele. Akinek nem jön be, azt teljesen megértem. 2007-ben ez a game elmegy, most... Egyszer megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2017.04.06. 18:59
Most összeszámoltam, 6 mentésem van a ME1-hez, 8 a második részhez, és 9 a 3.-hoz.
Mondjuk dobjunk hozzá egy 3-4 végigjátszást az 1. részhez, mert ott egy ideig még nem tudtam, hogy lesz értelme elrakni a mentéseket, és azokat nem mentettem el. Ez így összesen 26-27 gamplay, részenként átlag 50 óra. Könnyen kiszámolható, több, mint 1300 órám van az első 3 részben, úgy, hogy egy másodperc nem sok, annyit nem multiztam soha egyik résszel sem.
(Szimplán csak azért, mert nem érdekel, a ME-et a story miatt játszom, ha multizni akarok, arra vannak más címek).

Szerintem erre rá lehet fogni, hogy rajongó vagyok.
Ez volt az általam leginkább várt játék. Tény, a krisztusi korban már nem vagyok nagy gamer, az elmúlt 3 évben kb. a Deus Ex MD-ot, a Tomb Raider-t és ezt a játékot vártam. Jah meg a Cyberpunk 2077-et.
Ennyi.
Az előző 2 game már megjelent, mégsem érdekelt annyira, hogy új gépet vegyek. Ellenben a ME-A-ra (nyilván nem csak erre az egy célra, de ez volt a trigger) vettem egy fél millás gépet. Hogy tudjak min játszani vele.

És igen én vállalom, hogy két óra játék után letöröltem. Ennek egy igen egyszerű oka van: fáj ránéznem. Ez a játék nem egy shooter, pont hogy a párbeszédek, az interperszonális kapcsolatok képezik a játék lényegét. A románc, a barátságok. Most pedig fáj ránéznem az arcokra. Idegesítőek, kellemetlenek. De nem csak az arcok, béna a test animáció is. Hülyén futnak, mozognak a karakterek.

Hibák szép számmal voltak az első 3 részben is. Félre álló fejek, belassuló futás, ládán mászkálás, stb. De ezek nem folyamatosan fennálló jelenségek voltak, hanem eseti jelleggel előforduló dolgok.
Ezzel szemben most a játék minden pillanata ilyen.
És ez engem zavar. Valaki írta, hogy divat fikázni az AAA játékokat, és ha akarok, akkor találok hibát a tavaji Tomb Raiderben is, vagy a Deus-Ex új részében is. De azok a játékok messze élvezhetőek, mert nincsenek bennük ilyen jellegű bénázások. És nem folyamatosan.

Azt kell mondjam, hogy az Androméda jelenlegi formájánál még a 2013-as Tomb raider is sokkal játszhatóbb, szerethetőbb volt.

És akkor még nem is említettem, hogy az egész játék mikrolaggok sorozata. i7-7700K-val és RX480-al 50-60 FPS-en pörög a játék, ennek ellenére az egész játék egy lag halmaz. Lehet, hogy az RX480 nem top VGA, de nem hiszem, hogy egy játéknak laggolnia kéne rajta, mikor egyetlen másik mai játék sem teszi.

Tényleg csak ismételni tudom magam, ez a játék élvezhetetlen. Nem játszhatatlan, az akkor lenne, ha kifagyogatna, vagy el sem indulna. Elindul, fut, de élvezni nem lehet. Már pedig a videójáték egy élvezeti cikk.
Én egy ilyen trágya munkát, egy bétának is gyenge félkész terméket nem tudok értékelni, örömöt pedig pláne nem találok benne, így nem érzem úgy, hogy ki kéne adjak érte 20 rugót, vagy hogy akár ingyen játszanom kéne vele.

Pár perccel ezelőtt töröltem az egészet, jövőre nekifutok még egyszer, hátha addig javulnak valamelyest a dolgok. Abban már nem reménykedem (látva, hogy mennyi minden van elbaltázva benne) hogy valaha egy jó játék lesz ebből, de talán egyszer eljutunk oda, hogy lelki fájdalom nélkül végig tudjam játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2017.04.06. 20:01
Akik védik a játékot azok ilyen beletörődő emberek. Ez eddig nem is baj. A baj inkább az, hogy negyedével drágább, nem tud annyit mint az előzőek, sőt magyar felirat sincs már alapból, nem fejlesztettek rajta semmit, ha 2013-ban jelenik meg ugyanígy, természetesen akkor se vágom hanyatt magam és ugyanezek lennének a szembetűnő hibák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2017.04.06. 23:55
@Samcsepp: Nincsen azzal baj, hogy élvezted a játékot és azzal sem, hogy másnak bejött. A probléma inkább az, hogy elnézed a hibákat és csak legyintesz a dolgokra "Áhhh... Nem olyan gáz ez!" Az emberek jó része azt mondja, hogy igen is gáz! Természetesen a bug videók is csak kiemelt elemek a kontextusból és helyenként úgy vannak megcsinálva, hogy túlzóak is legyenek. Az árnyalt valóság viszont az, hogy igen is ki kell állni mindenkinek egymás mellett. Ha csak legyintünk mindenre, mert olyan "toleránsak" vagyunk akkor bizony a fejünkre nőnek a dolgok!
Nem akarok politikát ide keverni vagy bármi mást, de a társadalmunk (globális fogyasztói) egyértelműen hanyatlik. Egyre több és egyre silányabb minőségű "termékeket" fogyasztunk... Nem rakéta tudomány. Ha erre van kereslet, meglesz a kínálat.
Igen is legyen befejezve egy termék. Legyen minőség ellenőrzés és számítson már a presztizs!!! Hová lett a hírnév értéke? Ma 10 játékból 8 úgy jön ki, hogy az ember a fejét csóválja, hogy mi is az amit eladtak neki.

Én a Bioware-t egészen az ME3ig egy komoly cégnek tartottam és javarészt az ME1-2 játékok élvezete feledtette a gyengeségeket... Nem állítom, hogy teljesen reménytelen az MEA, de én gázosnak tartom azt, hogy megjelenés után 6-12hónapot kell majd várni, hogy a kivágott tartalmak és patchek tömkelege jelenjen meg, ami teljessé, egy élvezhető egésszé teszi a produktumot.

Igaz az is, hogy egy lovaskocsival is el lehet menni A-ból B-be, de ha én ferrarit veszek, akkor az legyen az, és ne azt mondják nekem, hogy a hengerek fele még nem készült el, illetve ha rendes lengéscsillapítót akarok akkor fizessek pluszba érte... (Minek a szélvédő? a kocsi használható anélkül is...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!