iPon Hírek

Így látja Ballmer az MS helyzetét

Dátum | 2009. 08. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Frissiben előadott nézetei szerint Ballmer "erőteljes versenyre" számít, de ennek örül, mivel az MS ezt "megérdemli" és szüksége is van rá ahhoz, hogy "ereje teljében maradhasson". Mindezt egy gazdasági elemzők számára rendezett konferencia alkalmával adta elő.

Természetesen a két legfőbb riválisként továbbra is az Apple-t és a Linuxot nevezte meg, de "a későbbiekben" számít a Chrome OS számottevő konkurálására is, amiről "egyelőre ugyan nem tudni, hogy mi is valójában", de épp ezért figyelemmel fogják kísérni.

Nem meglepő módon nem szalasztotta el ezt alkalmat a Win7 további fényezésére és propagálására sem, mondván, hogy az egy igen erőteljes válasz lesz minden fenyegetésre, ami az MS ellen irányul, és hogy mindenkinek számolnia kell vele.

Az Apple-t illetően lényegileg annyit mondott, hogy mindazt a piaci előnyt, amire sikerült szert tennie az MS-sel szemben, mostanra "be is hoztuk", "ám az elemzőkkel láthatólag lesz még dolgunk", jegyezte meg, utalva ezzel arra, hogy a konferencián a résztvevők egy tekintélyes hányada különböző Mac-eket használt. De még is bíztatta őket azzal, hogy amíg Office fut azokon a Mac-eken, addig teljesen rendben is van a dolog.

Elismerte ugyanakkor, hogy nehéz év áll mögöttük (az utolsó negyedévben több százmillió dollárral maradt el az árbevételük attól, amit az elemzők valószínűsítettek), ám ezt nagyrészt a gazdasági körülményeknek tulajdonította, és természetesen azt is hozzátette, hogy ennek ellenére az MS jól teljesített.

Végül emlékeztetett még arra is, hogy a Yahoo-val a közelmúltban aláírt megállapodás nyomán is jelentős előrelépés várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Stormrage
2009.08.01. 16:18
nem árt ha van piaci verseny, legalább a konkurenciák egymást motiválják, hogy egyre jobb és jobb termékekkel/szolgáltatásokkal kell előrukkolniuk.

részemről amúgy a win7 teljesen jól szerepel, gyors és stabil és ráadásul én zeneszerkesztésre használom, produceri munkákra, ami azért a procit rendesen izzasztja és végre a win7 úgy telljesít, ahogy kell, nem úgy mint egy vista(64), ami kb 30% -al lassabb volt mint a 32bites XP, ami azért szégyen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!