iPon Hírek

Így működik a Google Glass új navigációs alkalmazása

Dátum | 2013. 08. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG


A Google okosszemüvegéhez készített legújabb frissítésről nemrégiben már beszámoltunk, és most érkezett egy érdekes demó videó is, ami a Google Glass navigációs alkalmazásának, a Navigation Glass App-nak az újításairól rántja le a leplet. Ez az alkalmazás új hangalapú utasításokkal gazdagodott, így egyszerűen diktálhatunk be úticélokat, a megtervezett utat pedig akár teljes egészében is áttekinthetjük. Az alkalmazás remekül elnavigálja használóját a megadott célhoz, ám az még kérdéses, hogy a Google Glass használat közben mennyire vonja el az ember figyelmét a közlekedésről - ez főként kerékpározás, motorozás vagy autózás alkalmával lehet veszélyes. A termék használatának veszélyességét az Egyesült Királyságban már vizsgálják, így a szabályozó szervek döntésétől függ, lehet-e majd legálisan használni a Google Glass-t vezetés közben. A navigáció persze gyaloglás közben is használható, ami aligha lesz tiltott. A Google Glass csapat videójában bemutatják a navigációs app működését autóval, kerékpárral és gyalog is.
A rendszer összességében nagyon jól, zökkenőmentesen üzemel, és "felhasználói kezelőfelületére" sem lehet panasz, hiszen ízléses, informatív és jól áttekinthető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Asagrim
2013.08.14. 13:11
0:35 - égő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Meteorhead
2013.08.14. 13:18
Amikor elkezdték üldözni a Gugli szemüvegeseket, hogy nem mehetnek moziba, akkor azt mondtam: végülis jogos. Aztán amikor a vezetés miatt kezdték el meghurcolni őket, hogy elvonja a szemüveg a figyelmet a vezetéstől, akkor azt mondtam: na ez már boszorkányüldözés. A HUD biztos tök jó. Most a videókat nézve: tényleg állati zavaró. Nagyon rossz, hogy nem tud félrenézni az ember, és mindig látja. Egyszerűen vonzza a figyelmet és a tekintetet.

Vagy csak én vagyok ezzel így?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Taranisz
2013.08.14. 13:24
Egy PDA/GPS/Mobil képernyő pont ugyan ennyire vonzza a tekintetet vezetés közben, mint ez... mondom ezt úgy, hogy ott van mindig vezetés közben.
Ergo ha már nagyon beakarnak tiltani dolgokat annak okán, hogy elvonja a figyelmet a vezetésről, akkor szépen tiltsák be ezek használatát is a kocsikban, de akkor már a fedélzeti számítógépnek a kijelzőjét is kapcsoltassák ki amíg vezet a sofőr, arról ne is beszéljünk, hogy van kocsi aminél a teljes műszerfal a szélvédőre van vetítve, NAH AZ ZAVARÓ(!)... hülyeségeken nagyon tudnak pörögni a jogalkotók!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2013.08.14. 13:33
Középre nem tud, mert összesen akkora a képernyőfelület amit a videón látsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. feketeg5
2013.08.14. 13:54
0:45-nél érdekesmód a navi előbb fordul el mint maga az autó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zephyrus
2013.08.14. 14:13
mivel a szemüvegben van a gyroscope és elfordítja a fejét.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Trevize198...
2013.08.14. 14:22
Ezt most így hirtelen nem tudom elképzelni. Szóval azt sem tudom, hogy vezetés közben zavaró lehet e vagy éppen jó. Ezt ki kéne próbálni ehhez, videók nem mondanak semmit nekem. Más az egész ha rajtad van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nemlehet
2013.08.14. 14:52
Embere válogatja. A nővéremet pl a sima gps is megzavarja. Inkább eltéved és találja meg magától mert GPS mellet nagyon figyelmetlen lesz. Van akit hátul 3 egymást éppen feltrancsírozó gyerek se zavar.
Nem kéne ezt betiltani, mert nem zavaróbb mint kihangosítóval telefonálni, vagy sima navigációt használni. Aki intelligens az mérlegel aki meg nem az, az mai napig kézben tartott telefonnal ír sms-t körfolgalomban. Nem érdeklik a törvények.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Woodstock
2013.08.14. 15:27
Zephyrus
A GPS navigációnak semmi köze a gyroscope-hoz főleg mivel az az oldal irányú elmozsdulást nem is érzékeli,csak a dőlést,(vízszintestől való elmozdulást).
a navigációnak akkor kel fordulnia,pontosabban késéssel amikor te már bevetted a kanyart,persze ezért vannak kompenzáló algoritmusok hogy nagyjából együtt forduljon az autóval/közlekedővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44 Woods...
2013.08.14. 16:51
Már miért ne érzékelné? Egy rendes gyro XYZ tengelyen képes mozogni.
Az más kérdés, hogy a telefonok pl baromi ritkán használnak 2 tengelynél többet.
Ha meg a GPS alapú navit nézed, akkor annak a kijelzőjén vagy azért fordul el emberünk előbb, mint a valóságban, mert a szoftver megelőlegezi neki, hogy ténylegesen a javasolt útvonalon fog haladni, vagy azért, mert már eleve ott is érzékeli őt. (nem kapunk mm pontos jeleket a műholdaktól)

Ja a betiltósdi jó móka, de akkor az autórádiót is be kéne... haverom egyszer azért csattant bele egy előtt megálló autóba, mert épp azt mókolta...
Vagy kötelezzék a gyártókat a multikormány beszerelésére
(és ne csak OEM fejegységekkel -.-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zephyrus
2013.08.15. 00:24
Woodstock: először jobbra néz a videóban, akkor a nyíl már fordul, ténylegesen a nyíl kanyarba mozdulása csak a kanyarodáskor van. amúgy meg a gyroscope XYZ érzékel, a nyíl meg rendszerint gyroscope alapján áll be, legalábbis S4-men ha fogom google mapset forgok körbe egyhelyben, akkor változik nyíl állása is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!