iPon Hírek

Így néz ki az első két Android Wear eszköz belseje

Dátum | 2014. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A nemrégiben megrendezett Google IO alkalmával a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy tesztelés céljából hazavigyék két Android Wear eszköz valamelyikét annak érdekében, hogy képet alkothassanak a platformról. A két tesztkészülék amiből választani lehetett az LG G Watch és a Samsung Gear Live volt. Az AnandTech jóvoltából most mindkét termék belsejét megtekinthetjük, ugyanis Anand Lal Shimpi leközölte a fotókat, amelyeket barátja, az ARM-nél dolgozó James Bruce készített. Elsőként nézzük, mit rejt az LG G Watch háza.
LG G Watch – Forrás: AnandTech
A szóban forgó Android Wear eszközt nagyon könnyű szétszedni, ugyanis csak négy darab hátlapi Torx T5-ös csavart kell eltávolítani, máris hozzáférhetünk a termék belsejéhez. A G Watch 400 mAh-s akkumulátora a hátlapba van integrálva – maga az energiaforrás 3,8 voltos feszültséggel üzemel, teljes kapacitása pedig 1,52 wattóra.
LG G Watch – Forrás: AnandTech
A fenti – bal – fotón remekül látszik, hogy a ház széléhez közel vékony tömítést helyeztek el, ami kellő szigetelést biztosít a ház számára. A szigetelés jóvoltából az LG G Watch kiérdemelte az IP67-es minősítést, azaz teljes mértékben ellenáll a pornak, illetve azt is kibírja, ha 30 percre 1 méter mély vízbe helyezzük.
LG G Watch – Forrás: AnandTech
Magát a nyomtatott áramköri lapot – ami igen parányi – két darab csavar tartja a helyén. A PCB egy Qualcomm APQ8026-os SoC egységnek ad helyet, amely négy darab Cortex A7-es processzormagot, illetve egy Adreno 305-ös GPU-t rejt. A SoC alatt egy Hynix DRAM chip, valamint egy Qualcomm PM8226 PMIC is helyet foglal. A PCB másik oldalán egy Synaptics gyártmányú érintésvezérlő található – ez ugyanaz a megoldás, amit a Moto X-ben is használnak. Ezzel gyakorlatilag ki is veséztük az LG G Watch belsejét. A Samsung Gear Live szétszedéséhez szintén négy hátlapi csavart kell eltávolítani, a szétszedés folyamata azonban kissé komplikáltabb, mint az LG G Watch esetében.
Samsung Gear Live – Forrás: AnandTech
A nyomtatott áramköri lap itt már két részből áll: a fő alaplapon egy kiegészítő PCB is lapul, ami RF dobozként funkcionál. A hátlapon egy akkumulátort találunk, amely ugyancsak egy 3,8 voltos példány, de mellette ezúttal egy pulzusmérő is helyet kapott.
Samsung Gear Live – Forrás: AnandTech
A nyomtatott áramköri lapon szintén APQ8026-os Qualcomm SoC-ot találunk, alatta pedig egy PoP típusú Samsung DRAM chip is látható.
Samsung Gear Live – Forrás: AnandTech
Összességében a Samsung terméke sokkal kompaktabb és komplexebb nyomtatott áramköri lapot használ. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az okosórák még igencsak kezdeti státuszban vannak, így itt komoly fejlődésre lehet számítani a közeljövőben – jó példa erre, hogy az okostelefonok piacán is óriási fejlődés ment végbe az évek során. Az biztos, hogy a fejlődés az akkumulátorokat is érinteni fogja. Ahhoz, hogy a termékek vékonyabbak lehessenek, vékonyabb akkumulátorokat kell gyártani hozzájuk, vagy új helyet kell találni az energiaforrás számára – az akkumulátort idővel akár az óraszíjba is száműzhetik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. iattilagy
2014.07.07. 20:55
Minek ebbe ilyen hardver? Szerintem egy cortex-a7 mag is megoldaná a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun iatti...
2014.07.07. 21:06
Az a dúrva hogy erre elég egy egy magos 600MHZ-s proci is! De hát most ilyen procikat kapnak olcsón, megértem... Vagyis nem! Értelmes ember szemszögéből ez olyan mint amikor egy kisbaba rugdos össze-vissza...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz9920 iatti...
2014.07.07. 21:06
Minek???

- ne fázzon a csuklód
- ne legyen hosszú életű az aksi(újat kelljen venni)
- csak úgy

Egyébként egyetértek veled
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2014.07.08. 08:03
Szerintem azért van benne ilyen SoC, mert a nagyobb teljesítményt még mindig jól lehet butítani, de a most oly' divatos turbózás is megoldható vele, ha hirtelen, pár másodpercre kellene a kakaó. Androidosként pedig tudja mindenki, hogy pont az Android az, ami a legerősebb vasat igényli a mobil oprendszerek közül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!