iPon Hírek

Ilyen a kilátás a világ legmagasabb felhőkarcolójáról

Dátum | 2013. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Vajon milyen érzés lehet a világ legmagasabb felhőkarcolóján állva szétnézni, és gyönyörködni a lebilincselő panorámában? Nos, magát az érzést sajnos nem tudjuk megosztani - mi sem tudjuk, milyen lehet -, de a látványt meg tudjuk mutatni, hála a Google Street View szolgáltatásának, illetve a vállalat szakembereinek.

A Dubai területén található 828 méter magas Burj Khalifát, ami a világ legmagasabb ember által épített építményének minősül, függőleges városként is szokás emlegetni. A Google szakemberei a Street View Trekker és a Street View Trolley segítségével az épület több területén is készítettek 360 fokos panorámafotókat - a kínálatban éppúgy vannak kültéri, mint beltéri felvételek.

Az érdeklődők megnézhetik, milyen a kilátás az épület 124. emeletén kialakított kilátóból, de abból is ízelítőt kaphatnak, milyen látvány tárul az ember elé, ha a főként ablaktisztításhoz használt karbantartó egységről néz a távolba - a 80. emeletről. Készült néhány fotó a világ legmagasabban elhelyezkedő épületszintjéről, a 163. emeletről is, de aki arra kíváncsi, milyen lehet a világ legmagasabban elhelyezett úszómedencéje, megtekintheti a 76. emeleten. Még a világ leggyorsabban mozgó épületliftje is megtekinthető, amely óránkénti 22 mérföldes sebességgel közlekedik. A túra végén az épület csúcsára is el lehet látogatni, ahol óránkénti 40 mérföldes sebességgel fúj a szél. Hogy miként készültek a fotók? Az alábbi videóból ez is kiderül.
A Street View szolgáltatáson belül itt tekinthetőek meg az említett fotók.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. HUFEUR
2013.06.25. 12:11
Kíváncsi vagyok miért csak most lett ebből videó, hisz már 3 és fél éve megnyitották az épületet. Na mindegy, a lényeg, hogy van.

Egyébként csak hogy panaszkodjak még egy kicsit, ha már Magyarországon km/h a sebesség mértékegysége, akkor nem lehetne a cikkben a mérföldet átváltani? Oké, hogy nekem is csak pár másodpercembe telik átváltani, de azért mégis csak jobb lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2013.06.25. 12:54
Gondolom azért mert most kaptak rá engedélyt.
Jó képek, és sok ember van aki soha fel nem merne menni ezekre a helyekre, hogy saját szemével láthassa amit a google fotósai. Egyébként, le a kalappal előttük. bevállalósak voltak, a képekből ítélve!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mtrx220
2013.06.25. 14:07
kvamagas, este kivilágítva pedig brutális.
a szökőkút ami a mall mögött van pedig nagyon király. ahogy látom szép fentről is. nyáron voltam, egyszer mindenképp érdemes megnézni élőben tényleg szép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2013.06.26. 05:08
Mikrobi nem valoszinu hogy ablakot nyithatsz.Es a klima is kozponti.Es tuti hogy nem fogsz odakoltozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. h4h01
2013.06.26. 05:54
piter
És azt tudtad h a sajtburgerben sajt van? Valszeg nem komolyan írta Mikrobi..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2013.06.26. 06:51
Ide kell kiraknom a vízhűtés radiátorát, és akkor passzívan is elfut, átfúj rajta a szél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zevilaga
2013.07.03. 23:23
Milyen csodaszép sárga minden...

Apám, ilyen kilátás mellett simán ablak nélkülire kellett volna megcsinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!