iPon Hírek

Ilyen az E Ink és OLED kijelzővel is felszerelt YotaPhone 3

Dátum | 2017. 08. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az orosz Yota évekkel ezelőtt mutatta be az első okostelefonját, ami azzal robbant be a köztudatba, hogy nemcsak egy hagyományos megjelenítője volt, hanem a hátára egy E Ink panel is került. Az első generációs YotaPhone még rendkívül nyers volt, de a koncepció működött, és ez elegendő lökést adott a vállalatnak ahhoz, hogy tovább folytassa a munkát. Bár nincsen minden évben új készüléke az oroszoknak, szépen lassan azért dolgoznak, és immáron a YotaPhone 3 megjelenésére készülünk.
Az újdonság egyelőre még nem mutatkozott be teljes valójában, de a napokban több képen is meg lehet már csodálni, továbbá számos tulajdonságára is fény derült már. A Yota először júniusban beszélt a YotaPhone 3 érkezéséről, és azt már akkor elmondta az orosz alakulat, hogy még idén megkezdődik a következő generációs masina forgalmazása. A különleges felépítésű okostelefon első képe stílszerűen az orosz médiában bukkantak fel. A renderelt grafikákon jól látszik, hogy a YotaPhone 3 dizájnja abszolút jó irányba indult el, és ezúttal már tényleg egy szép okostelefonra számíthatnak az érdeklődők. Azt is ki lehet jelenteni, hogy a letisztult vonalvezetés remek anyaghasználattal társul, hiszen az üvegből készült elő- és hátlap fémből „faragott” keretbe lesz foglalva. Amit még a felépítéséről megtudunk a képek alapján, hogy az előlapi kijelző alá került az ujjlenyomat-olvasó, ami itt igazából máshova nem is fért volna.
Mint az mostanra szintén kiderült, a YotaPhone 3 előlapján egy 5,5 hüvelykes AMOLED kijelző terül majd el. Ez a panel 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik és lenyűgöző képminőséget fog biztosítani még egészen széles betekintési szögekből is. De itt nem az előlapon található megjelenítőre irányul majd a legnagyobb figyelem, hanem a hátsó egységre, ami ezúttal már 5,2 colos átlóval és lekerekített sarkakkal büszkélkedhet. Ez egy elektronikus papír technológiát alkalmazó kijelző, ami teljes mértékben érintésvezérelt, és igazán remek a felbontása is, hiszen HD (720p) minőséget biztosít. Ez csak akkor fogyaszt, amikor változik a tartalma, egyéb esetben a működése egyáltalán nem igényel energiát, persze színeket nem tud megjeleníteni és a képfrissítési rátája sem olyan kiemelkedő, de így is nagyon sok lehetőséget rejt magában. A YotaPhone 3 megjelent képein jól látható, hogy a hátlapon megjelenhet például az óra, az időjárás és a lépésszámláló, de lehet itt követni a részvényárfolyamokat, üzeneteket, és persze az olvasásban is remek társ, hiszen nem fárasztja a szemet. Arról nincs hír, hogy rendelkezik-e saját világítással, hiszen ezek a panelek alapvetően nem bocsájtanak ki fényt.
A kettő kijelzővel szerelt készüléken a Nougat fut majd – hogy az Android 7.1 vagy a 7.0, arról nem tudunk pontosan nyilatkozni. A mobil előlapján található kamera 13 megapixeles érzékelőre épül és ezzel Full HD csevegéseket lehet majd bonyolítani. A főkamera pedig egy 12 MPixeles szenzoron alapszik, ehhez kapcsolódik egy LED-es villanó is, és ezzel már 4K videózásra is van lehetőség. A YotaPhone 3 teljesítménye nem lesz csúcskategóriás, de panaszra biztosan nem ad majd okot, és cserébe a hatékonysága kiválónak ígérkezik. A 14 nm-es Snapdragon 625 platformról beszélhetünk jelen esetben, ami akár a 2 GHz-es órajelet is elérheti, és két klaszterre osztva összesen nyolc darab Cortex-A53 feldolgozó és egy Adreno 506 grafikus vezérlő található benne. A rendszermemória 4 GB-os méretet ölt majd, a háttértár pedig 64 vagy 128 GB lehet, a döntés a vásárlón áll majd – bővítési lehetőség van. A gépezetben biztosan lesz 4G LTE hálózati modem, kétsávos Wi-Fi, Bluetooth modul, a keretén pedig egy C-típusú USB csatlakozó figyelhető majd meg. Dual-SIM-es az okostelefon. Az akkumulátora pedig 3200 mAh-s kapacitású, ami bizony elég sokáig bírhatja egy töltéssel, ha a felhasználó ügyesen alkalmazza a hátlapon található kijelzőt.
A YotaPhone 3 ősszel fog felbukkanni a boltok polcain. Az ajánlott fogyasztói ára pedig állítólag 350, illetve 450 dollárban lesz meghatározva a kivitel függvényében. Egészen jó vételnek ígérkezik ilyen formán a masina.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. noPublicFG
2017.08.11. 21:13
Egy vevőjük már biztosan van. :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HSanyi63M
2017.08.12. 10:19
Nekem nagyon tetszik az elgondolás, nem értem miért nem terjedt el.
Lehet én is veszek egyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2017.08.12. 17:45
Az ára kezdésnek nem az én világom (egy telefonért semmiképpen), de a koncepció nagyon tetszik, és később még lehet beruházok rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. meridaboy
2017.08.13. 20:49
Igen jó úton járnak!
Abszolút érdeklődésre tarthat számot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2017.08.15. 11:27
Ez nekem is tetszik és az ára se tűnik irreálisnak (akár ha csak a hardvert nézem önmagában).

Milyen hátlapot ajánlanak hozzá? (mondjuk, ha szimmetrikus a ház, akkor át lehet pattintani egyik oldalról a másikra)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!