iPon Hírek

Ilyen lesz az Office for Windows 10 és jön az Office 2016 is

Dátum | 2015. 01. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft a Windows 10 rendezvényen bemutatta, milyenek lesznek az univerzális Office for Windows 10 alkalmazások. A speciális Word, Excel, PowerPoint, OneNote és Outlook alkalmazásokat kifejezetten érintőkijelzős használatra optimalizálták, így ezek a szoftverek egy kis érintőkijelzővel ellátott okostelefonon és táblán ugyanolyan felhasználói élményt nyújtanak majd, mint a napokban bemutatott gigantikus újdonságon, a Surface Hub-on. Ezek az új Office appok az okostelefonokon és a kisebb táblákon alapból jelen lesznek, a többi Windows 10-es eszközhöz pedig szabadon letölthetjük majd őket a Windows Store-on keresztül – valószínűleg olyan változatban, amelynél az alapvető funkciók ingyenesen elérhetőek, a fejlettebbekért pedig fizetni kell. Az univerzális Office appok a Windows 10 bemutató kiadásában is feltűnnek az elkövetkező hetek folyamán, általános elérhetőségükre pedig az év későbbi részében lehet számítani. Az Office for Windows 10 alkalmazások dizájn tekintetében nagyon hasonlítanak az iOS és az Android alapú Office appokra – ezek az újdonságok az egységesség miatt minden Microsoft platformon hasonló felhasználói élményt kínálnak majd. Érdekesség, hogy a jövőben a Mail és a Calendar appok helyét átveszi az Outlook Mail és az Outlook Calendar, méghozzá asztali és mobil fronton egyszerre. Ezek után nézzük, milyen információkról rántotta le a leplet az Office csapat.
A Word for Windows 10 esetében elérhetővé válik az Insights for Office szolgáltatás, amely mögött a Bing áll. Ennek lényege, hogy ha az adott dokumentum olvasása közben plusz információra lenne szükség – definícióra, képre, egyébre – akkor ahhoz könnyedén, kényelmesen hozzájuthatunk. A szolgáltatást akár egy szövegrészlet kijelölésével is elérhetjük, ekkor a témához kapcsolódó releváns találatok jelennek meg a jobb oldalon. Az új Word munkamegosztásra és csapatmunka keretén belül történő valós idejű együttműködésre is lehetőséget ad.
Az Excel for Windows 10 szintén letisztult felhasználói kezelőfelületet kap, a különböző tartalmak áttekintése és menedzselése pedig még hatékonyabb lesz. Ennél sokkal érdekesebb a PowerPoint for Windows 10, amellyel látványos, lenyűgöző prezentációkat lehet létrehozni. Prezentációs nézetben akár írhatunk vagy rajzolhatunk is a diákra, így sokkal hatékonyabbá, élvezetesebbé tehető a bemutató.
A OneNote for Windows 10 hatékony jegyzetfüzetként, illetve teendő-listaként funkcionál, plusz megkapja a népszerű Office szalagmenüt is. A barátainkkal, kollégáinkkal vagy éppen iskolatársainkkal megosztott jegyzettömbökkel hatékonyabban áttekinthetőek, majd elvégezhetőek a kitűzött feladatok.
Az Outlook Mail és az Outlook Calendar for Windows 10 alkalmazások szintén könnyebbé tehetik a mindennapjainkat. Előbbi a beépített Microsoft Word motor jóvoltából igényesen formázott levelek elkészítésére ad módot – akár táblázatokkal és felsorolásokkal megtűzdelve –, utóbbi pedig a naptárbejegyzések menedzselését és áttekintését segíti. Így néznek ki az univerzális appok használat közben:
Érkezik az Office 2016 is Már javában készül a következő generációs asztali irodai szoftvercsomag is, amely nem túl meglepő módon az Office 2016 nevet kapja. Ezt a szoftvercsomagot kifejezetten egérrel és billentyűzettel felszerelt asztali konfigurációkra szabják, megjelenésére pedig az év második felében számíthatunk. Részletesebb információk csak később érkeznek majd róla.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Shinjiii
2015.01.26. 11:21
És a kompatibilitás ugye működik visszafelé is? Nem hiányzik még egy kiterjesztésforma... Álláskereséskor is inkább konvertálok PDF-be, mert még a docx-et se tudják egyes helyeken megnyitni, vagy openoffice-t használnak, ami szétcseszve nyitja meg a MS Office-ban megírt dokumentumokat. Szégyen, hogy ennyire nincsenek szinkronban egymással a szövegszerkesztők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. jozef8 Shinj...
2015.01.26. 11:40
Ebben igazad van, ilyen hibákba már én is ütköztem. Jó lenne egy szabvány ezeknek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. CyberPunk6... Shinj...
2015.01.26. 11:54
Pont erre való a pdf, mi a gond vele?

Minden elküldendő dokumentumot abba mentek el, mert az mindenhol ugyanúgy fog megjelenni.
Ez még az egyik gépről a másikra átvitt azonos irodai csomagon sem garantált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. DogTheDog
2015.01.26. 11:57
Azert sokat elmond a cegrol,ha keptelen kezelni egy 2014-es szabvany dokumentumot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim Shinj...
2015.01.26. 11:59
Ments rtf-be, amit meg mástól kapsz arra tökéletesen jó a MS Office, és akkor MS Office kivételével semmi egyéb program nem kell neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. j.panzer Asagr...
2015.01.26. 12:19
RTF-ről csak annyit, hogy én is baromi sok anyagomat abban mentettem el, aztán az Androidos MS office meg nem kezeli. Na puff, köszi Microsoft, hogy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pepe79 Shinj...
2015.01.26. 12:34
Életrajzot csak pdf-ben küldd el. Valamelyik cég egyből kukázza a word-ös életrajzot, meg sem nézik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror
2015.01.26. 12:50
...esetleg beleírnak, meg ilyenek. Tényleg. A csoportvezető teamroomjában a sajátomat úgy találtam meg, hogy ömlesztve volt bele a saját jegyzete, meg ilyenek. Paraszt.

A csomó Office verzióval meg az a kínom, hogy nem száz százalékig kompatibilisek, legfőképpen visszafelé nem. Most kapok egy 2013-as dokumentumot, amit 2007-essel nyitok meg (egyelőre arra van licencem), aztán itt pampog, hogy egy egy-két field tartalma felismerhetetlen. Ez melóban elfogadhatatlan, legalább egy compatibility packot elereszhetnének, hogy az új feature-öktől ne csinálja magát össze az előző verzió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Terro...
2015.01.26. 13:23
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=3 ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror Asagr...
2015.01.26. 13:45
Ennek kb. annyi a haszna, hogy a tömörített docx megnyitható 2003-as Office-szal. Más pozitívumot eddig nem vettem észre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Terro...
2015.01.26. 13:54
Érdekes, nemzetközi projekteket menedzselő cégnél dolgozó ismerősömnek az égvilágon semmi baja a 2007-es Office csomaggal, kizárólag hozzám fordul, ha valamivel inkompatibilitási gondja akad (még azzal is, ha mondjuk SVG-ben kapott egy logót és JPG-ben kell neki, szóval ha gondja lenne egy doksival, amit nem tud rendesen megnyitni arról is tudnék).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nedcoleman
2015.01.26. 19:04
Hmm, logo-t jpg-ben,,, Az is komoly... Akkor ennyit a vektoros formátumokról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gibdj
2015.01.26. 19:47
Jópár esetben azért kell a pixelgrafos logó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kerty
2015.01.26. 20:15
Eltűnt a floppy alakú mentés gomb? Na végre nem lesznek a fiatalok megzavarodva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror Asagr...
2015.01.26. 20:15
Ezen mi az érdekes? Nyilván más funkciókat és makrókat használ, mint én.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zsolt501
2015.01.27. 06:58
Számomra még mindig a legjobb szövegszerkesztő az Office 2003 volt, minden megtalálható volt benne ott ahol kellett, és úgy ahogy az elvárható volt, ami ezek után jött azt inkább úgy tekintem, hogy a felhasználó megerőszakolása, főleg azoké akik dolgozni akarnak, én és még sokan az ismerőseim közül akik még a régebbi Office verziókon szocializálódott azok mind visszasírjuk a régit...
Arról nem is beszélve, hogy az új Office verziók lapolvasót már nem kezelnek, csak ahhoz hogy ezt meg tudd lépni külső alkalmazást kell használnod már, amivel ugye megint a munkát bonyolították meg, és nem egyszerűsítették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. inverzmous... Zsolt...
2015.01.27. 07:32
Szintén zenész. Anno office 97-el kezdtem, 2003-ig használtam, utána OO/LO. Céges gépemre is inkább feltettem a 2010 mellé az LO-t, táblázatkezelés sokkal gyorsabban megy, minden tudok hogy merre találok, nem úgy mint a szalagos szörnyben.
Igaz nem vagyok egy pro felhasználó, főleg csv file-okat variálok, meg magamnak rakok össze kisebb számoló/szűrőtáblákat, de ha nem lenne LO, töredéke tempóval tudnék haladni.

Amúgy nem unja még a világ ezt a hülye úthengermániát? Csapból is ez folyik, hányadékul néz ki az egész IT az elmúlt pár évben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint Zsolt...
2015.01.27. 08:48
Nekem meg azért fájó a szalagos menü, mert nem fő munkaeszköz, ritkán használom, ezért vannak funkciók, amit meg kell keresnem. Na ez egy hagyományos menüs felületen egyszerű, szalagmenünél sokkal több idő. Ezért is használok inkább Libre Office-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun Zabal...
2015.01.27. 22:08
Pedig a szalagos menü felgyorsítja a munkát, ha tudod mit hol keres, sokkal gyorsabb mint hagyományos menükbe ide-oda kattintani. Nekem bejött és emiatt nem használok Libre Officet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!