iPon Hírek

iMac rivális Gateway-módra

Dátum | 2007. 09. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A múlt hónap folyamán jelentek meg az új "alumínium iMac-ek", ennek hatására a Gateway ihletet kapott és elkészítette az Apple iMac riválisát, amely Gatewway One névre hallgat. A Gateway újdonsága ugyan csak 19"-os kijelzővel rendelkezik, ám minden egyéb tekintetben képes felvenni a versenyt az iMac-ekkel, legalábbis a gyártó ebben reménykedik.


A Gateway One 9,2 cm-es mélységgel rendelkezik, a monitor dizájnos fekete kerettel büszkélkedik, így egészen szép látványnak bizonyul. A MacNN információi szerint a Gateway One októbertől kereskedelmi forgalomban kétféle verzióban lesz kapható, illetve a tervek szerint lesz egy harmadik modell is, amely kizárólag on-line megrendelés esetén érhető majd el. Az egyik modell 1,5 GHz-es Core 2 Duo processzort, integrált Intel X3100-as videó vezérlőt, 2 GB rendszermemóriát és 320 GB-os merevlemezt fog tartalmazni, ezért az összeállításért 1300 dollárt kér majd el a gyártó.


A második készülék 2 GHz-es Core 2 Duo processzorral,  Mobility Radoeon HD 2600-as videokártyával, 3 GB rendszermemóriával és 500 GB-os háttértárral büszkélkedik. A konfiguráció ára ebben az esetben 1800 dollár lesz.

A harmadik, vagyis az "on-line modell" specifikációja megegyezik majd az 1300 dolláros készülékkel, azzal a különbséggel, hogy ebben az összeállításban már Radeon HD 2600-as videokártya és 400 GB-os merevlemez lesz jelen. Utóbbi termékért 1500 dollárt kell a virtuális asztalra letennünk.


Minden készülékben lesz WiFi és Bluetooth modul, valamint slot-loading rendszerű DVD író (mint az iMac esetében), továbbá FireWire csatlakozó és 5 az egyben kártyaolvasó is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.27. 14:56
A múlt hónap folyamán jelentek meg az új "alumínium iMac-ek", ennek hatására a Gateway ihletet kapott és elkészítette az Apple iMac riválisát, amely Gatewway One névre hallgat. A Gateway ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!