iPon Hírek

Imation NanoFlash: Kicsi és mégis nagy tárhely

Dátum | 2008. 05. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A veterán tárhelygyártó új pendrive-vonalának fő különlegessége a mérete, amint azt a neve is sugallja; ahogy a képen is látható, kb. kétszer akkora csak az egész tár, mint az USB-csatlakozója.

Konkrét tárhely tekintetében a kis fizikai mérethez képest majdhogynem meglepően széles a választék, mivel 1-től 8-ig minden páros számmal kifejezhető GB-mennyiség rendelkezésre áll.

Ezen felül tartogat egy-két olyan kisebb-nagyobb pluszt is, ami igazából rég nem mondható már újdonságnak, de időnként jól jöhet, ha van - ezek pedig egész pontosan a jelszavas védelem és a meghajtó particionálására való lehetőség + Vista esetén magától értetődő a ReadyBoost-támogatás. Ezek a funkciók Linux-szal és Mac-el való használat esetében persze nem állnak rendelkezésre, de a "nyers gigabájtok" ezek alól is minden további nélkül kiaknázhatóak (Max esetében OS 9-től fölfelé).

Végül, visszatérve még egy kicsit a külsőségekre, a kupakja bármerre forgatható, így könnyen nyitható-zárható a csatlakozó, valamint ennél fogva akaszthatja is fel az ember a kedvenc "gyűjtőjére": kulcstartóra, mobiltelefonra, vagy bármi egyébre. Az eszköz árfekvése $15 és $90 között mozog, természetesen mérettől függően - a gyártó tehát csupán egyetlen információt tartott meg magának, ez pedig a megjelenés időpontja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások