iPon Hírek

Íme, a Dungeon Keeper szellemi örököse

Dátum | 2012. 11. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Hivatalos Dungeon Keeper folytatásra nem igen számíthatunk, de a War for the Overworld talán a következő legjobb dolog, amibe ütközhetünk utána. A játékot igen erősen inspirálta a Bullfrog klasszikusa, annak legnagyobb rajongói álltak össze, hogy megalkossák álmaik játékát.

A csapatban van 15 profi, modderekkel és rajongókkal összeállva, a céljuk pedig 150,000 dollár a Kickstarteren. A vezető dizájner Josh Bishop, egy 20 éves egyetemista Brightonból, késznek érzi magát a feladatra. A csapat nagyjából 5 hónapja állt össze, azóta minden szabadidejüket erre áldozták. Megszerezték a Unity motor licencét és azt kell mondjuk, szépen haladnak.

Bishop célja, hogy hű maradjon a Dugeon Keeper gyökerekhez, meglesznek tehát a négyzethálós szobák, rakodhatjátok a csapdákat és varázslatokat. Természetesen megnéztek más játékokat is, amik közel vannak stílusban, így az Evil Genius, Majesty és Overlord is szóba kerültek, apróbb elemeket ezekből is átemeltek. Ettől persze még maradtak a DK alapok.

A tervek szerint jövő márciusban már jön is a nyílt béta, amelyben mindenki részt vehet, aki legalább 15 dollárt beledobott a projektbe. Ez a verzió még sandbox szerű lesz, szabadon próbálgathatjátok benne az összes komponenst, minden héten frissítenek majd rajta. Olyasmi módon képzelik el az egészet, mint amilyen a Minecraft bétája is volt.

A teljes játék augusztusra várható, de Bishop bízik benne, hogy még hamarabb is elkészülhetnek. Ebben lesz egy rövid kampány és skirmish mód, ami online megy. A Kickstarter projekt tele lesz kiterjesztett célokkal, egy ezek közül a kooperatív túlélő mód, de ott lesz a lehetőség egy plusz kampányra, párkereső rendszerre a multihoz és még sorolhatnánk, Ti, a befizetők döntitek majd el, mi kerüljön be a játékba, rendszeres szavazások lesznek.

A trailer alatt Richard Ridings brit színész hangját hallhatjátok, aki az utóbbi időben számos karaktert formált meg zseniálisan, az egyik kiterjesztett cél, hogy a teljes játékhoz megszerezzék őt.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Goaulds
2012.11.30. 14:21
Nagyon várom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. SuhiTomi
2012.11.30. 15:10
Én 15 fonttól láttam a bétára való belépést nem dollártól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vivanto
2012.11.30. 15:20
"Hivatalos Dungeon Keeper folytatásra nem igen számíthatunk, de ... "
Ugyanezt hittük az X-COM-al kapcsolatban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sensorprim...
2012.11.30. 17:56
ránézésre full ugyanaz mint a DK csak nagyobb/részletesebb felbontásban.
Dungeon Keeper és Evil Genius nagyon jó kis játékok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Trevize198...
2012.11.30. 18:11
Hát jól hangzik, de sokkal jobban örülnék egy normálisan megcsinált DK3-nak. Nyilván ez is jó lesz, de az igazit nem lehet pótolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Meki666
2012.11.30. 22:02
Mivel, hogy a Bullfrog megszűnt, nem igazán lehet számítani a DK sorozat folytatására (nagy sajnálatomra...), főleg, hogy a Bullfrog lelke Peter Molyneux egy teljesen másik projekten (GODUS) dolgozik a 22cans csapattal...

Itt viszont meg lesz a lehetőség arra, hogy tényleg olyanná alakítsuk a játékot amilyennek az eredetiket szerettük volna
Szerintem nagyon jó kezdeményezés a kickstarter
Az Ouya konzol ami ott bukkant fel először alapjaiban rengette meg a mostani konzol piacot... legalábbis az érdeklődés mértéke alapján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Trevize198...
2012.12.01. 11:25
Az oké, de ha mondjuk kickstarteren inditanának projektet és megvásárolnák a DK3 jogait? Nyilván több pénz kéne, de nagyobb hasznot is hozna. Gondolom a jogok a studió EA-be épülésével ott vannak náluk. Ha meg látnák az erőlködést a DK3 körül, legrosszabb esetben nem adnák el, hanem ők maguk csinálnának folytatást. Szerintem ez ahogy most áll a helyzet, ez jelenleg szar. Vagy csak kicsit örülök na. Igy szebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gatee
2012.12.01. 21:33
"Természetesen megnéztek más játékokat is, amik közel vannak stílusban, így az Evil Genius, Majesty és Overlord is szóba kerültek, apróbb elemeket ezekből is átemeltek. Ettől persze még maradtak a DK alapok."
Imádom az összes említett címet szóval ha tényleg tudják mit csinálnak akkor ez egy brutálisan jó game lehet. Amúgy DK3-ról azért én sem mondanék le, az EA bármikor előhúzhatja a kalapból mivel tudják, hogy óriási sikercím volt, a kérdés csak az, hogy mit tudnának vele kezdeni most.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ryek
2012.12.05. 11:02
Nagy kedvenc volt a játék.
HA valaki nem csak a gép előtt szeret játszani, de a táblás játékokat is kedveli-->[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!