iPon Hírek

Íme a TalkBand új generációja

Dátum | 2016. 04. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Hauwei tovább folytatja a nagysikerű TalkBand szériát, immáron a B3 modell érkezéséről számolhatunk be. A recept ezúttal sem változott, egy olyan különleges viselhető kiegészítővel ismerkedhetünk meg az alábbiakban, ami nemcsak fitneszkarkötőként, hanem még headsetként is funkcionál.
Az immáron harmadik generációját taposó TalkBand képes arra, amit nagyon kevés úgynevezett viselhető termék mondhat el magáról: egyedi és ezáltal kitűnik a tömegből. A TalkBand B1 még egy nagyon nyers kivitel volt, a TalkBand B2 viszont már nagyon betalált, és a mostani alanyunk, a TalkBand B3 is igazán jól sikerült. Az új modell egy hajlított passzív mátrix OLED (PMOLED) megjelenítőt kapott, ami 80 x 128 pixeles felbontást alkalmazva próbál minden szükséges információt átadni a felhasználónak. Ez képes lesz kirajzolni például naptárbejegyzéseket, a szöveges üzeneteket, bejövő hívásnál a másik fél adatait (név vagy telefonszám), illetve a különböző alkalmazás specifikus értesítéseket is. Az eszköz egy rezgőmotorral hívja majd fel a felhasználó figyelmét a friss történésekre, így biztosan nem marad le róla az ember akkor sem, ha a mobilja lenémítva hever a táskája mélyén. A B3 kiváló integrált hangrendszert vonultat fel, ami minden eddiginél jobban teljesít majd a mobilhívások bonyolításakor. A hivatalos közlemény szerint 25 százalékkal hangosabb a füles része, a mikrofon pedig 80 százalékkal hatékonyabban tudja csökkenteni a szélzajt.
A Huawei nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan milyen érzékelőket foglal magában a friss TalkBand, de a hagyományos mozgási szenzorokon túl vélhetően nem sok extrát lehetne benne találni, mivel csak általános fitneszképességeket sorolt a vállalat. Az eszköz képes számolni a lépéseket, az elégetett kalóriák számát, valamint elemzi a viselője alvásminőségét – érzékeli, ha ébredés közeli állapotban van a felhasználó, és ilyenkor finom vibrálásokkal próbál kelteni. A hozzá tartozó applikáció többféle testedzést tud megkülönböztetni, egyebek mellett beállítható futás vagy mondjuk biciklizés. Az okostelefonhoz Bluetooth modul használatával kapcsolódik. A készülék egy 91 milliamperes akkumulátornak ad otthont, ami bizony eléggé soványnak tűnik, de mivel egy alacsony fogyasztású apróságról van szó, ez így is elég lesz csuklópántként 3-4 napos használatra, folyamatos beszélgetéssel pedig hat órát tud átvészelni headset üzemmódban. A TalkBand B3 nagyjából másfél óra alatt tölthető újra.
Az eszköz vizuális tekintetben is megújulást hozott. Hogy szebb vagy jobb lett-e ettől a készülék, azt mindenki eldöntheti, hatalmas változásról nem lehet beszélni ilyen tekintetben, mivel a Huawei TalkBand B2 is meglehetősen jól sikerült dizájnt vonultatott fel, és ez is nagyon szép. A TalkBand B3 vonalvezetése a használhatóság szempontjából nem tűnik jobbnak vagy rosszabbnak, egész egyszerűen csak más. Egyedül talán azt lehet kiemelni a neve mellett, hogy kisebb a kivehető egység, és ez már Gorilla Glass védelme alatt áll, ezáltal talán jobban bírja majd a gyűrődést. A zárszerkezete ugyanolyan maradt, szóval ezúttal is egyetlen gombnyomással lehet lepattintani a csuklópántról a headsetet. A TalkBand B3 megfelelő szigetelést is kapott, ezáltal a gyártó elmondása szerint megfelel az IP57 előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy por káros mennyiségben egyáltalán nem tud belejutni, víz pedig csak 1 méternél mélyebben szivároghat át a „védőgátakon”.
A Huawei három különböző kivitelben rukkolt elő a TalkBand B3-mal. Az eltérő kivitelek könnyedén megkülönböztethetőek lesznek, ugyanis más anyagot alkalmaztak a szíjaik kialakításakor a tervezők. Az alapot az Active modell jelenti, ez a neve alapján a sportolóknak kedvezhet, így nem meglepő, hogy szilikon pánttal lett ellátva; ez a kivitel fekete vagy fehér színű lehet. A Classicból is kettő van, az egyik bézs, a másik pedig barna színű, és itt már bőrszíjról beszélhetünk. A csúcsot pedig az Elite változat jelenti, ami teljes egészében fémből van, és a szakemberek még arra is ügyeltek, hogy a csatot elrejtsék az emberek szeme elől. Az Elite egyelőre csak titánszürke színben mutatkozott meg, de állítólag lesz belőle rózsaarany is, amivel a hölgyeknek a kedvében járhat a Huawei.
A Huawei TalkBand B3 legolcsóbb, Active változata 170 euróért lesz megvásárolható, ezzel szemben a Classis kiadásért már 200 eurót kell majd leszurkolnia a vásárlóknak, a legdrágább pedig nem meglepő módon az Elite jelzővel illetett modell, ez nem kevesebb mint 250 eurót kóstál majd. A különlegesnek tekinthető TalkBand bizony nem olcsó, hiszen ennyiért már nemcsak, hogy található elvétve, hanem válogatni lehet a különböző Android Wear rendszerű okosórák között.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. ChoSimba
2016.04.07. 17:22
Jelentkezzen, akinek a headset stabilan bennmarad a fülében pánt nélkül is !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp ChoSi...
2016.04.07. 17:31
Nem sok jelentkező lesz, pont ez a baja ennek a cuccnak itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!