iPon Hírek

Íme a vérfrissítésen átesett Galaxy On7

Dátum | 2016. 09. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung tavaly együtt indította útnak a Galaxy On7 és On5 modelleket, most azonban el lettek választva egymástól a testvérek. A 2016-os Galaxy On7 egy igazán jól sikerült okostelefon a képességei alapján, ahogy azt mindenki láthatja majd az alábbiakban, és külön öröm, hogy tényleg szinte minden területen előrelépést mutat az elődjéhez képest.
A Galaxy On7 (2016) egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel indult bevetésre, amely Full HD felbontással társulva igyekszik majd igazán szép látványt nyújtani. A Samsung lassan minden ársávban az SAMOLED-et próbálja terjeszteni, itt viszont még egy TFT panelről beszélhetünk, ami vagy IPS vagy pedig PLS technológiát fog alkalmazni – bármelyikről is legyen szó, a képminőséggel aligha lesz probléma. Az okostelefon előlapján ki kell emelni a kijelző felett található kamerát, ez a modul 8 megapixeles érzékelőre épül és egy F/1.9-es rekeszértékkel dolgozó optika került elé, szóval már gyengébb viszonyoknál is korrekt produkcióra lehet képes. A lencserendszer a főkamera esetében is F/1.9-es, ám itt már egy komolyabb, 13 megapixeles képérzékelő felel a fotózásért, és persze a videózásért – ilyen tekintetben 1080p-s minőség jelenti a plafont. A hátsó képalkotóhoz tartozik egy LED-es segédfény is, szóval azzal már akár sötétben is sok mindent meg lehet örökíteni.
A Samsung előszeretettel használja már ugyan az Exynos chipeket, amiből egyre szélesebb a választék, de itt mégis egy Qualcomm lapkának szavazott bizalmat a gyártó. Az új, 14 nm-es Snapdragon 625 lapul a motortérben, ami a big.LITTLE architektúrát kihasználva két részre bontva vonultatja fel az összesen nyolc processzormagját az Adreno 506 IGP mellett. A Cortex-A53 egységek teljesítményért felelős csoportja akár a 2 GHz-es órajelet is elérheti, az energiahatékonyságot segítő egységek viszont már szerényebb órajelen fognak üzemelni. A Galaxy On7 (2016) 3 GB-nyi rendszermemóriát vonultat fel, ami szinte minden helyzetben elegendő lehet. A mobil tárkapacitása 32 GB-os, és jó hír, hogy van bővítési lehetőség, mely révén akár 256 GB-tal is fentebb lehet tornászni a háttértárát. A friss Galaxy On7 modell 4G LTE hálózati modemmel került bevetésre, ami akár 300 Mbps-os letöltési sebességet is nyújthat. A kapcsolati lehetőségek terén más kiemelendő dolog nincs is, csak a megszokott Wi-Fi, Bluetooth, GPS formáció van benne jelen. Kettő SIM befogadására lett felkészítve a szerkezet, ám a második hálózati kártyának egy helyen kell osztoznia a microSD-vel.
Az újdonság az Android 6.0.1 operációs rendszerrel jön. A Marshmallow persze itt szokás szerint nem is a gyári arculatát fogja mutatni a világ felé, hanem az extrákkal tűzdelt TouchWiz rajzolódik majd ki a felhasználók előtt. A Galaxy On7 (2016) kapott egy ujjlenyomat-olvasót, ami az előlapon található gomb mögé lett bújtatva. A felépítés minősége és az anyaghasználat egyaránt jónak ígérkezik az új eszköz esetében, a burkolata fémből készült. Érdekesség, hogy a hangszóró nem a telefon elejére, hátára vagy aljára került, hanem az oldalára. A masina 151,7 x 75 x 8 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig 167 gramm. Az üzemidőre sem lehet majd panasz előre láthatólag, ugyanis egy 3300 mAh-s telep szolgálja ki a gépezetet, ami átlagon felüli a képátlójához mérten, ráadásul egy kifejezetten energiahatékony, 14 nm-es központi chip dolgozik benne, ami szintén hozzájárulhat a jobb szerepléshez. Van gyorstöltés támogatás, a Quick Charge 3.0 eljárásnak hála nem tart majd órákig, hogy újra menetkész legyen a készülék. Az okostelefont három különböző színben fogja bevetésre küldeni a gyártó: arany, rózsaarany és fekete alkotja a kínálatot.
A Samsung Galaxy On7 (2016) (SM-G6100) az elődeihez hasonlóan Kínában fogja kezdeni a karrierjét, és az árcéduláján átszámítva közel 250 dolláros összeg szerepel majd. Hogy jó vétel-e? Nos, erre a kérdésre a régi nagy márkáknál manapság már csak ritkán lehet egyértelműen igennel válaszolni, de a Samsung most egy egészen korrekt konstrukciót hozott kalap alá. Az új Galaxy sem lesz az ársávja legjobbja, de nem vészesen drága és már szinte nagyítóval kell keresni a fogást rajta, ami mindenképpen dicséretes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2016.09.26. 16:03
Őszintén, ezt a formavilágot a Samu nem unja még....nem hiszem el, hogy nem tudnak valami újszerűt kitalálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CannaBEAST tibai...
2016.09.26. 19:17
Ezek szerint, ha neked nem tetszik, a többinek sem tetszik. Ne érts félre, de ha annyira undorító lenne a legtöbb ember (illetve a Samu tervezői) szemében, akkor biztos, hogy nem ilyen lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Natosz Canna...
2016.09.27. 13:43
A Samsungnál nincsenek design tervezők, ettől egyformák a készülékeik. Minek fizetnének a tervezőknek ugyanazért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!