iPon Hírek

Íme a világ legkisebb mobiltelefonja

Dátum | 2013. 03. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az egyre nagyobb méretű okostelefonok között egy kis felüdülést jelent, hogy a legkisebb mobilok trónján is új szereplőt üdvözölhetünk. A Phone Strap 2 WX06A japán mérnökök keze munkáját dícséri, és ennek megfelelően a szigetországban kerül kereskedelmi forgalomba elsőként.

A Willcom szolgáltató által felkarolt apróság amellett, hogy nagyon kicsi, igazán színes egyéniség is, mivel az egyszerű fekete mellett fehér és rózsaszín árnyalatban is megvásárolható lesz. A mindössze 70 x 32 x 10,7 milliméteres eszköznél ugyan már vannak vékonyabb okostelefonok, de azoknak a felülete többszöröse a Phone Strap 2-ének. Az apró házhoz persze pehelysúly is társul, a mérlegre állítva 32 grammig siklik a mutató, ami töredéke a legtöbb társáénak. A méretnek viszont rekord ide vagy oda, meg vannak a hátrányai is. Az akkumulátor kapacitását ugyan pontosan nem árulták el, de a beszélgetési ideje csak 2 óra a telefonnak, ami magáért beszél. Ez kevesebb, mint a legéhesebb okostelefonoknál látott érték. Ráadásul a legtöbb ember számára már olyan kicsik a kezelőszervek, hogy az bizony a használhatóság rovására megy.

A Phone Strap 2 képességeinek listája kimerül abban, amire egy featurephone képes lehet. Az egyetlen colos színes kijelzőn az e-mailek olvasása az egyedüli dolog, amit extraként kiemelhetnénk. A japán gyártó mindössze 12 ezer darabos készletet kíván értékesíteni, de valószínűleg a kereslet sem lesz túl nagy a rekorder iránt. Az ő ideje már lejárt évekkel ezelőtt, hiába a "világ legkisebbje" cím.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Zelbacsi
2013.03.07. 09:17
Én pl. örülnék egy kicsi feature phone-nak, de ennek 4 gombját nyomnám le egyszerre még a kisujjammal is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lajcsi1975
2013.03.07. 11:19
Igen. vagy stylist ceruzával lehet tárcsázni vagy kell egy adapter a hüvelykujjra ami kellően kicsi ahoz hogy lehessen vele tárcsázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.03.07. 11:52
Kis embereknek kis telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hegyitaho
2013.03.07. 21:59
ugyan az a probléma mint az 5" körüli telókkal. nem emberi kézhez van tervezve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!