iPon Hírek

Íme a vízálló Galaxy A (2017) széria

Dátum | 2017. 01. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a várakozásoknak megfelelően egy új Galaxy A szériával fog a színre lépni a Consumer Electronics Show-n. A termékcsalád három taggal indul el, érkezik a Galaxy A3 (2017), a Galaxy A5 (2017) és a Galaxy A7 (2017) is, ezek több ponton komoly javulást fognak felmutatni a tavalyi Galaxy A termékvonal után.
Egymás mellett a családtagok: Galaxy A7, Galaxy A5, Galaxy A5, Galaxy A3
Bár elég széles ársávot fognak lefedni az újdonságok, azért lehet közöttük néhány közös nevezőt felfedezni, kezdjük is ezekkel a masinák bemutatását. Amit mindennél jobban kiemelt a Samsung, hogy ezek az okostelefonok már egytől egyig vízállóak. Mindegyik új Galaxy A modell IP68 minősítést szerzett, ami azt jelenti, hogy por abszolút nem férkőzhet a burkolat alá és víz is csak nagyobb nyomás vagy hosszabb idő alatt juthat bele. A teljes családon az Android 6.0.1 operációs rendszer fog szolgálatot teljesíteni a letisztult Samsung UX grafikus felhasználói felülettel, ami egyebek mellett olyan extrákkal érkezik, mint a Samsung Pay, a Secure Folder vagy a Samsung Cloud. Az ujjlenyomat-olvasóval kombinált nyomógomb mindegyiknek ott van az előlapján, szóval a biometrikus azonosítási lehetőségen is osztoznak. Az okostelefonok elérhetőek lesznek fekete, arany, kék és rózsaszín kivitelben is, így remélhetőleg mindenki könnyen megtalálja majd a szívéhez leginkább közelálló választást. És még az is közös bennük, hogy már mindegyiken C-típusú USB csatlakozó jelent meg. Samsung Galaxy A3 (2017) A középkategóriát megcélzó okostelefonok sorát a Galaxy A3 (2017) nyitja. Ez a mobil egy 4,7 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami Super AMOLED technológiát használ és 1280 x 720 képpontos a felbontása. A képminőség minden tekintetben ideálisnak ígérkezik, és mivel a mérete sem túlzó, akár még egy kézzel is könnyen lehet majd használni az új Galaxy A3-at. A szerkezetet egy 1,6 GHz-es órajelen üzemelő központi chip szolgálja majd ki, amiről sajnos bővebben nem nyilatkozott a Samsung, csak az derült ki erről a lapkáról, hogy nyolcmagos, így valószínűleg nem lesz gond a teljesítményével sem. A rendszer számára a készülékben 2 GB-nyi memória áll rendelkezésre, ami a mindennapos használat mellett már elegendő. A friss Galaxy A3 tárkapacitása 16 GB-os lett, melyet a felhasználók tetszés szerint bővíthetnek microSD kártyával – a gépezet 256 GB-ig nyújt támogatást, szóval nagy a mozgástér.
Az okostelefon kamerarendszerét egy 8 és egy 13 megapixeles egység alkotja. Mindkettő Full HD videózást tesz majd lehetővé és a lencserendszereiket F/1.9-es rekesznyílás jellemzi. A mobil hatos kategóriájú 4G LTE hálózati modemmel érkezett, tehát megfelelő infrastruktúra mellett akár a 300 Mbps-os letöltési sebesség elérésre is képes lehet. Emellett van a Galaxy A3 (2017)-ben NFC chip és MST technológia, így akár fizetni is lehet az eszközzel, de nem hiányzik innen a Bluetooth 4.2 modul, az ANT+ támogatás, a 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN és az A-GPS vevő sem. A Samsung még az RGB értesítési LED-et is kiemelte a neve mellett, szóval figyelt az apróságokra a vállalat. És bár erről eddig nem esett szó, opcionálisan még Dual-SIM-es is lehet, ami még több érdeklődőt vonzhat. A Galaxy A3 (2017) kerete fémből van, a hátlapja pedig üvegből készült. A szerkezet 135,4 x 66,2 x 7,9 milliméteres térfogattal büszkélkedhet, az akkumulátora pedig 2350 mAh-s kapacitást vonultat fel, ami még éppen elegendő lehet az elfogadható üzemidő eléréséhez. Samsung Galaxy A5 (2017) A ranglétrán a következő szereplő a Galaxy A5 (2017). Itt már egy 5,2 colos panel lépett a színre, ami ráadásul Full HD felbontást nyújt, szóval a pixelsűrűsége eléri a 424 PPI-t. Természetesen a Samsung ezúttal is a Super AMOLED-et alkalmazta, ami a remek részletgazdagságot tökéletes feketével és hatalmas kontraszttal koronázza meg. Ez az okostelefon elől és hátul is egy-egy 16 megapixeles fényképek készítésére alkalmas kamerát vonultat fel, szóval nemcsak az általános fotózásban, hanem még a szelfizésben is kiemelkedően fog szerepelni. Mind a kettő képalkotót F/1.9-es apertúra jellemzi, szóval még rossz fényviszonyok mellett is jól teljesíthet, és a videózás terén is nagyon jó minőséget fog produkálni. A hátlapon meg persze ott a LED-es villanó, ami sokszor könnyítheti majd meg a tulajdonosok dolgát.
A sebességfelelős kilétét ezúttal sem hozta nyilvánosságra a Samsung, de az biztos, hogy nagyobb teljesítményre lehet számítani, mint a Galaxy A3 esetében látott. Ebben a mobilban szintén egy nyolcmagos központi chip van, de ez akár 1,9 GHz-ig skálázódhat majd. A rendszermemória már 3 GB-os méretet öltött, a tárkapacitás pedig a duplájára, 32 GB-ra hízott, miközben a bővítési lehetőség megmaradt. A Galaxy A5 (2017) kapcsolati lehetőségei között van 300 Mbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE hálózati modem, 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul LE kiterjesztéssel, ANT+, NFC chip és MST technológia is. Dual-SIM-es kivitel pedig külön készül belőle. A 146,1 x 71,4 x 7,9 milliméteres vonalakkal körül határolható készüléknek alumíniumötvözet a kerete, és nemcsak az elejét, hanem még a hátlapját is üveglap fedi le, ráadásul 3D kialakítású, szóval a peremeinél hajlított. Az új Galaxy A5-ben már egy 3000 mAh-s akkumulátor húzta meg magát, ami támogatni fogja a gyorstöltést, szóval ha lemerült, aránylag hamar újult erőre kaphat. Samsung Galaxy A7 (2017)
Végül ismerkedjünk meg az 5,7 hüvelykes megjelenítővel érkező Galaxy A7 (2017)-tel. Ezt a phabletet is 1080p-s felbontás, valamint Super AMOLED technológia jellemzi majd, szóval a képminőség tökéletesnek ígérkezik szinte minden tekintetben. Legfeljebb azoknak lehet hiányérzete, akik esetleg VR szemüvegben szeretnék használni ezt az újdonságot, hiszen oda elkélne a Quad HD is. A méret növekedésén túl itt nem sok változás van a Galaxy A5-höz képest. Ennek az okostelefonnak teljesen ugyanaz a hardver található a belsejében, az 1,9 GHz-es központi chiptől kezdve a 3 GB-os RAM-on és a 32 gigás tárhelyen át a változatos kapcsolati lehetőségekig (4G LTE, NFC chip, MST). És a kamerarendszerük is azonos, szóval a fotózás és a videózás tekintetében is ugyanarra számíthatnak az érdeklődők, 16 megapixeles egységek elől és hátul is F/1.9-es optikával megspékelve. A dizájn és az anyaghasználat sem változott, csak éppen a Galaxy A7 (2017) már 156,8 x 77,6 x 7,9 milliméteres idomokkal rendelkezik a megnövekedett kijelző miatt. És mivel így a burkolat alatt is nagyobb hely állt a fejlesztők rendelkezésére, már egy 3600 mAh-s akkumulátort tudtak belepréselni a mobilba. Ami persze továbbra is támogatja majd a gyorstöltést. A Samsung Galaxy A (2017) termékcsalád tagjai Oroszországban fogják kezdeni a karrierjüket még ebben a hónapban, és ezt követően szállhatnak majd fel a „nemzetközi vonatra”, és juthatnak el a világ más régióiba. A készülékek árazásáról nem beszélt a Samsung, de valószínűleg egyik sem a kiemelkedő ár-érték arányáról lesz híres. A legolcsóbban értelemszerűen a Galaxy A3 (2017) vásárolható majd meg, a legdrágább pedig a Galaxy A7 (2017) phabelet lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!