iPon Hírek

Íme az Android Wear 2.0 frissítésre váró eszközök listája

Dátum | 2017. 02. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google még tavaly, az I/O fejlesztői konferencián állította reflektorfénybe az Android Wear 2.0 operációs rendszert. És erre végül csaknem még egy évet kellett várnia az érdeklődőknek, mire elkészült, de most már itt van az újdonság, és megkaptuk a hozzá tartozó frissítési listát is.
Az Android Wear a maga idején 2014-ben az LG felvezetésével mutatkozott be, és bár eltelt három év, most is a dél-koreaiak két új karórájával, a Watch Style-lal és a Watch Sporttal lehet először kipróbálni az Android Wear 2.0 végleges kiadását. Később azonban frissítés formájában egy sor korábbi eszköz is megkapja ezt a szoftvert, szóval a már meglévő felhasználóknak sem kell aggódnia – legalábbis túlnyomórészt, mert azért akad néhány eszköz, aminek a tulajdonosa hiába várja majd az Android Wear új főverzióját.
Az Android Wear 2.0 rengeteg új lehetőséget tartogat majd. Kiemelendő például, hogy már teljesen önállóan képes alkalmazásokat futtatni, szóval ha az applikációt úgy készítették el, akkor mobil nélkül is teljes értékűen tud dolgozni. Az Android Wear 2.0 elhozza az Android Assistant digitális hangalapú személyi asszisztensszolgáltatást is, amit szintén a Google I/O keretében mutatott be tavaly a keresőóriás. Az új rendszer már összetettebb órafelületeket nyújthat, jobb lesz az értesítési rendszere, új dizájnt kapott benne a Google Fit szolgáltatás és ezeken felül még sok más változás is történt benne. No, de lássuk, hogy a hosszas várakozást követően mely készülékek lesznek azok, amelyekre elérhető lesz az Android Wear 2.0. Így fest a teljes lista: ● ASUS ZenWatch 2 ● ASUS ZenWatch 3 ● Casio Smart Outdoor Watch (WSD-F10) ● Casio Pro Trek Smartwatch (WSD-F20) ● Fossil Q Founder ● Fossil Q Marshal ● Fossil Q Wander ● Huawei Watch ● Huawei Watch Jewel ● Huawei Watch Elegand ● LG Watch R ● LG Watch Urbane ● LG Watch Urbane 2nd Edition LTE ● Michael Kors Access Bradshaw Smartwatch ● Michael Kors Access Dylan Smartwatch ● Moto 360 2nd Gen ● Moto 360 for Women ● Moto 360 Sport ● New Balance RunIQ ● Nixon Mission ● Polar M600 ● TAG Heuer Connected
Több mint húsz olyan okosóráról beszélhetünk tehát jelenleg, ami biztosan meg fogja kapni a közeljövőben az Android Wear operációs rendszer legfrissebb főverzióját. Sajnos azonban nem mindenki örülhet a frissítési lista végére érve, vannak ugyanis olyan okosórák, amelyek már nem számíthatnak támogatásra. A névsorból jellemzően olyan eszközök maradtak ki, amelyeket még 2014-ben indítottak útnak a gyártók az Android Wearrel. Ilyen például a hatalmas sikert arató elsőgenerációs Morotola Moto 360, a Sony utolsó próbálkozása, a SmartWatch 3 vagy a Samsung Gear Live. De nem mehetünk el szó nélkül az első Andoid Weart futtató megoldás, az LG G Watch, valamint a megfizethető áron kínált ASUS ZenWatch mellett sem. Ezeket mostanra úgy fest, hogy nyugdíjazta mind a Google, mind pedig a partnerei. A Google azt egyelőre nem árulta el, hogy meddig kell várnia a felhasználóknak a frissítés érkezésére. A keresőóriás azt kommunikálja, hogy fokozatosan terjed majd az eszközökön az Android Wear 2.0, és a következő hetekben veszi kezdetét az első frissítési hullám.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pocla
2017.02.12. 20:41
A jobb oldali szürke elegáns óra nevét meg tudja vki mondani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi pocla
2017.02.13. 06:55
Az a Fossil Q Founder ha jol látom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!