iPon Hírek

Íme az ICS frissítést kapó HTC-k listája

Dátum | 2011. 11. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MULTIMÉDIA

A taiwani székhelyű cég meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadta az Android Ice Cream Sandwich megjelenését október közepén. Persze ez leginkább abból tükröződött vissza, hogy nem igazán reagáltak rá, míg a többi gyártó azonnal jelezte, hogy természetesen jelen lesznek az Android 4.0 mellett is, és több készülékük is megkapja az ICS frissítést.

Az Ice Cream Sandwich az Android történetében egy jelentős mérföldkő, hiszen ez már táblagépekre és okostelefonokra is egyaránt megjelenik majd, vagyis a Honeycomb már nem kap több frissítést, ahogy a mobiltelefonokra optimalizált Gingerbreadnek is eddig tartott a karrierje, és innentől az Ice Cream Sandwich kerül a legfrissebb rendszer szerepébe. A referencia készülék Galaxy Nexus néven érkezik, vagyis a Nexus család tagja, mint az elődök, ennek megjelenésére már a következő hetekben sor kerül.


A HTC által közzétett lista szerint a Sensation, a Sensation XL, a Sensation XE, továbbá az EVO 3D, az EVO Design 4G, az Amaze 4G és természetesen a frissen bejelentett Rezound, is megkapja a frissítést. Pontos dátumot viszont nem kaptunk, és arról sincs szó, hogy a Sense UI-ról híres vállalat, milyen formán örökíti tovább az új rendszerbe, a prémium érzést nyújtó felhasználói felület DNS-ét.

Lassan minden nagyobb készülékgyártó előáll a saját listájával, a Sony Ericsson már jelezte korábban, hogy szinte minden, az idei év során megjelent készülékére elérhetővé teszi majd a legújabb Google fejlesztésű rendszert. Az LG nemrégiben az Optimus 2X számára megtagadta a frissítést, de mostanra tisztázódott a helyzet, így itt sem maradnak le semmiről a tulajdonosok. A Samsung és a Motorola is több csúcs készülékre jelezte már, hogy elérhető lesz az ICS. Ezekre a frissítésekre minden gyártó esetében a jövő év folyamán kerülhet sor, de konkrét időpontok nincsenek. Első körben biztos, hogy a Google Nexus S kap frissítést, itt még idén bekövetkezik az értékesített telefonok frissítésére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Sr4c
2011.11.07. 17:11
IS szar mi vagy csak bénák a HTC programozói...ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. malvoisen
2011.11.07. 21:17
Ezt nevezem támogatásnak. Nekem nem high-end telefonom van, de májusban jött ki és fél év után lemondott "rólam" a gyártó. Persze vehetek új készüléket is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Insignia
2011.11.08. 08:59
CyanogenMod tuti csinál majd ICS frissítést a többire is... HTC HD2-őn van nekem CyanogenMod7.1-es verzió Android 2.3.7-el...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Simba
2011.11.08. 10:20
DHD sincs említve. Egykori csúcs készülék szánalmas. No mindegy az igazi support-ot az a nyújtja.

Vicces hogy nem lehet azt le írni smiley nélkül, hogy ikszdéa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BaZsee
2011.11.08. 10:53
Aki a frissítés miatt bánkódik, az tegyen a telefonjára valamilyen custom romot. A gyáriaknál sokkal gyorsabbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2011.11.08. 14:57
BaZsee

Az nem megoldás. Legalább annyi hátránya is lehet a custom romnak mint előnye, meg amúgy is. Nem keveset fizettél érte, nem csak a szappantartóért fizetsz, hanem a supportért is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BaZsee Demon...
2011.11.08. 19:17
Az is igaz, de legalább van rá megoldás és nem is nehéz megcsinálni. A gyári romokról meg annyit, hogy egy HTC Desire S-t látván a napokban, az én X8-amon a CM 2.3.7-es Android is gyorsabb valamivel. Természetesen azon 2.3.5 volt. 3D-ben alulmaradna, ebben biztos vagyok, de menüben mászkálva, homescreen-ek között, tehát alapműveletekben érezhetően gyorsabb. Haverom sem hiába használja a Galaxy S-ét custom rommal.
Custom romnak is van hátránya, így van, a sok hiba eleinte, de vár az ember pár hetet és kidobják hibák nélkül extrákkal pluszba, finomítják. Egy szó mint száz, én nem bánkódtam akkor sem, amikor megtudtam hogy 2.2 nem lesz már a telefonomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2011.11.08. 22:55
Haveromnak MIUI van az SGS-én, és a mostani frissítés egyrészt full bugos, és le is szedte, másrészt a GNS-em ott veri meg ahol éri a csuda romos S-t, az ADW EX Launcherrel meg gyári 2.3.7-tel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BaZsee Demon...
2011.11.08. 23:43
SGS-re Darky romot kell tenni. Azok nagyon gyorsak és nem bugosak. Próbáld csak ki custom rommal a telefonodat. Olyannal, ami nem bugos, mert a legújabb rá, ami gyanítom 2.3.7-es, lehet, hogy esetleg bugos, de egyel régebbivel is gyorsabb lesz, mint a gyáriddal.
A Nexus S-t (ha arról beszélsz) ne vedd egy kalap alá a Desire S-sel, mert hardveresen azért a Nexus erősebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!