iPon Hírek

In Win WINBOT: új számítógépház, ami gömb alakú

Dátum | 2017. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Tegnap már bemutattunk két különleges számítógépházat, amelyek az In Win standján foglaltak helyet, legnagyobb újítások pedig az volt, hogy rétegelt lemez komponenseket használtak, némi fa textúrával megbolondítva. Aki azt gondolta, hogy az In Win mérnökeitől idén csak ennyire futotta, téved, ugyanis a vállalat standján megbújt egy másik érdekes számítógépház is, ami első ránézésre olyan, mintha egy felfújt földgömb lenne. A termék tényleg óriási, hiszen 700 x 685 x 648 milliméteres, tömegéről azonban nem esett szó. Az viszont biztos, hogy a gömb formájú ház állványt is kapott, hogy ne guruljon el – ahogy az a lenti fotókon is látszik.
A WINBOT névre keresztelt érdekesség alumíniumvázzal rendelkezik, amit két óriási akril félgömb vesz körbe. A ház úgy nyitható, mint ha csak egy Pokeball lenne, belsejében azonban nem Pokemon, hanem sok-sok felsőkategóriás hardver lapul – a kereskedelmi forgalomban kapható változat természetesen üres lesz, már ha az új számítógépházat egyáltalán piacra akarják dobni a közeljövőben, erről ugyanis nem esett szó. Az viszont kiderült, hogy a WINBOT nem csak formája miatt figyelemfelkeltő, hanem azért is, mert beépített biometrikus „biztonsági rendszert” tartalmaz, ami arcfelismerést támogató kamerából, hangfelismerő rendszerből, illetve hangvezérlő interfészből áll.
A rendszer az arcfelismerés pontossága és megbízhatóság érdekében több kamerát is bevet annak érdekében, hogy „letapogassa” az arc háromdimenziós kontúrjait, így könnyedén meg tud különböztetni egy valódi arcot egy fényképtől. A rendszer természetesen Windows Hello támogatással érkezik. A kamerák egyébként 3D-s szelfik készítésére is használhatóak, ha éppen nem felhasználó-azonosításon dolgoznak.
A „ház” belsejében egy óriási alaplaptálca várja az akár E-ATX formátumú alaplapokat is, de bővíthetőség terén sincs oka szégyenkezésre. Bővítőkártyákból maximum 330 milliméter hosszú példányok férnek el, a processzorhűtő maximum 170 milliméter magas lehet, de néhány 2,5 hüvelykes meghajtó számára is van hely. A szellőztetést két darab 120 milliméteres előlapi és két darab 120 milliméteres hátlapi ventilátor végezheti, helyükre pedig természetesen hőleadó radiátorok is szerelhetőek.
Az előlapi portok között három darab USB 3.0/3.1 Type-A csatlakozó, valamint egy USB 3.1 Type-C foglalat sorakozik, de a szokásos fejhallgató kimenetet és mikrofon bemenetet is megkapjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. PalMajor
2017.05.31. 08:10
Elég idétlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Pendra37
2017.05.31. 08:14
Ha meg kioregszik belole a gep, lotto huzashoz vagy hazi bingohoz meg tokeletes lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ferenczga
2017.05.31. 08:40
Házibulin fel lehet tölteni az alsó felét Bólével, vagy kifolyik az illesztéseknél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smooth44
2017.05.31. 12:28
Zotac ZBox Sphere nagyban.
Nekem bejön, de nem kéne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2017.05.31. 19:18
Hol szellőzik ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706... pdx06
2017.05.31. 20:24
Ahol ereszt a bólé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!