iPon Hírek

India: megtámadtak a kínaiak!

Dátum | 2008. 05. 07.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

India jelenleg a második legnépesebb ország, és az IT vállalatok Mekkája. Sok cég tartja itt adatközpontjait, kutatóközpontjait és egyéb fontos létesítményeit elsősorban a hely és a munkaerő olcsósága miatt.

Indiai hivatalnokok szerint a kínai hadsereg szinte naponta indított támadásokat, és hatolt be kormányzati és privát hálózatokba. A vádak alapján a két ország közötti kapcsolatban egy új, high-tech fejezet nyílik. Az elmúlt pár évtizedben a két ország folyamatosan harcolt a külföldi befektetők kegyeiért, ráadásul a tibeti szabadság ügye is szembeállítja a két országot egymással.

Az indiaiak szerint a támadások nagyon kifinomultak és teljes mértékűek voltak - ami távol áll mindenféle amatőr próbálkozástól. Eddig a nyilvánosság csak a szomszédos országok fenyegetéséről tudott, mára azonban kiderült, hogy nyilvánvaló támadás alatt áll.

A kínaiak legfőbb célja India digitális hálózatának a feltérképezése, beleértve a nyilvános és privát részeket. India kormányzata attól fél, hogy ezzel a tudással bármilyen összeütközés esetén megsebezhetik az ország hálózatát. A kínaiak által használt eszközök között megtalálhatók a botok, keyloggerek és a hálózat feltérképező programok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások