iPon Hírek

Indiai cég: az amerikai friss diplomások "alkalmatlanok"

Dátum | 2009. 06. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Vineet Nayar, a Microsoft fő indiai partnerének (HCL Technologies) vezérigazgatója szerint az amerikai friss műszaki diplomások "alkalmazhatatlanok". Szerinte hiányzik belőlük a fegyelem és a törekvés, hogy minőségi termékeket készítsenek, valamint túl drága a képzésük.

A HCL Technologies India egyik legerősebb és legismertebb műszaki vállalata. A cég múlt évben 170 millió dolláros outsourcing-szerződést kötött a Microsoft-tal. A redmondi szoftveróriás vezérigazgatója, Steve Ballmer elismerően nyilatkozott az indiai cég teljesítményéről, azonban a másik fél nincs ilyen véleménnyel a partner alkalmazottairól. Vineet Nayar egy New York-ban tartott üzleti találkozón a közönség előtt az amerikai műszaki diplomásokat egyszerűen "alkalmazhatatlannak" nevezte.

Véleménye szerint az amerikai frissen végzett diákok alsóbbrendűek az indiai, kínai és brazil társaikhoz képest, ugyanis csupán a meggazdagodás és valami új, nagy dolog megálmodása hajtja őket. Szerinte az indiai, brazil és kínai tanulók több erőfeszítést mutatnak olyan, "unalmas" dolgok iránt mint például a technológiai folyamat részletei vagy a módszertan.

Mr. Nayar az amerikaiak képzésének költségét is kritizálta. Szerinte az indiaiak magasabban képzettek köszönhetően a kimerítő szakmai képzési programoknak amikkel a hagyományos felsőoktatási képzést kívánják kiegészíteni. Hozzájuk képest az amerikaiakat sokkal drágábban lehet trenírozni.

Sokan támadták Nayar véleményét. "Képzeld el, hogy egy amerikai székhelyű technológiai vállalat vezérigazgatója bemasírozik Mumbai-ba abból a célból, hogy nagyobb szeletet hasítson ki az ország többmilliárd-dolláros piacából, majd a helyieket alkalmazhatatlannak és képezhetetlennek nevezi." - közölte Robert Preston az Information Week-től.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. nagoli
2009.06.23. 17:43
VISSZA A HIRHEZ

A legdúrvább hogy ezt el is hiszik magukról az inidánok...
Döbbenet, aki dolgozott már velük tudja hogy kb a biorobot kategóriába esnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. littleguy
2009.06.23. 17:44
Azért van benne valami... Az meg már más dolog, hogy kitudja, hogy milyen indokok húzódnak meg a dolog hátterében. Egy ekkora cég feje nem szokott véletlenül rosszakat nyilatkozni, nemhogy meggondolatlanokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. leviske
2009.06.23. 17:48
"Véleménye szerint az amerikai frissen végzett diákok alsóbbrendűek az indiai, kínai és brazil társaikhoz képest, ugyanis csupán a meggazdagodás és valami új, nagy dolog megálmodása hajtja őket. Szerinte az indiai, brazil és kínai tanulók több erőfeszítést mutatnak olyan, "unalmas" dolgok iránt mint például a technológiai folyamat részletei vagy a módszertan."

Ugyan kérem... Éppen azért tart ott India, Kína és Brazília lakossága, ahol, mert beletörődő a hozzáállásuk. Az amerikaiak meg mernek álmodni és többnyire sikerül is véghezvinniük.

A minőségről meg addig nem papolnék, míg Kínából és Indiából kerül ki a legtöbb ócska termék és Brazíliából a legtöbb ócska sorozat.

littleguy: Van benne valami? Az biztos! Sok baromság... Egy amerikai gyártmányt egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy indiaival. Agyatlan rabszolgának valókat meg Amerikában is találni, ha véletlenül azokra lenne szükség, de én spec. szívesebben foglalkoztatnék olyan embereket, akiknek vannak álmaik, mert az ilyen emberek viszik előre a cégeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bitlisz
2009.06.23. 17:51
Tökre igaza van. Az amcsik hülyék. Az is aki azt hiszi csak biorobotok vannak az "indiánok"-nál.

Istenem, hány évesek olvassák ezeket a cikkeket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. leviske
2009.06.23. 18:12
bitlisz: Momentán az úriember a "biorobot" egyetemistáikat dicsérte... Amúgy biztos csak kis taknyosok olvassák ezeket a cikkeket, de szerencse, hogy azért te még itt vagy nekünk és megmondod a tutit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Csaber
2009.06.23. 18:47
leviske: "de én spec. szívesebben foglalkoztatnék olyan embereket, akiknek vannak álmaik, mert az ilyen emberek viszik előre a cégeket. " Egyenlőre ott tartunk hogy szakmunkás nem kell a cégeknek mivel drága felveszi olcsó minimálbérért 8 általános végzettségük és megpróbálja beleverni a fejébe mit is kéne csinálnia meg hogyan ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leviske
2009.06.23. 19:59
Csaber: Ne kanyarodjunk el a témától... Itt műszaki egyetemet végzett fiatalokról beszélt az ipse, nem szakmunkásokról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2009.06.23. 22:25
Régi tapasztalatom, hogy szinte mindig mindenkinek van valami az igazában, csak meg kell nézni, hogy milyen helyzetből szemlélődve mondja ki a saját igazát.

Vonatkozik ez most is, a cikkbeli dolgokra és a hozzászólásokra egyaránt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lobster
2009.06.23. 22:47
Sajna elég sokat kell indiaikkal együtt dolgoznunk, és azt kell mondjam, zömük nem a kültakaró szintjén sötét. Igaz, nem MS csak IBM de valami hihetetlenül nem értenek semmihez, ráadásul józan paraszti észnek is híján vannak.
Az amikkal is kell néha kontaktolni, ott egyértelműen sokkal alkalmasabbak az emberek, bár tény néha lazábbak is. De mégis ha bármikor választani kell nálunk 500 emberből 450 az amikra voksol.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek általában nem kezdők, hanem elméletileg képzett IT szakemberek. Innen nézve viszont komolyan aggasztó, hogy milyenek lehetnek a frissen végzett indiaiak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TescoZsomi
2009.06.23. 23:11
"csupán a meggazdagodás"

Mutasson egyetlen olyan országot, vagy helyet ezen a földön, ahol pénz nélkül jól, magas életszínvonalon lehet élni, és azonnal csomagolok!

"valami új, nagy dolog megálmodása hajtja őket"

Mint a világtörténelem legtöbb nagy alakját, csak ők a megvalósításig jutottak...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nagoli
2009.06.24. 10:57
Nos én több mint 4 éve dolgozok közvetve vagy közvetlenül indiaiakkal és, higyjétek el tele tudnék írni pár oldalt olyan sztorikkal amikor újra és újra bebizonyíttoák, hogy ami pontosan le van nekik írva azt nagyon precízen akár évezredekig is csinálják, de abban a pillanatban hogy valami nem úgy történik mint ahogy az írva vagyon és egy csöpp önálló/proaktív gondolkodásra volna szükség na abban pillanaban ér többet egy európai vagy amerikai szakember mint 100 indiai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Konkii
2009.06.24. 12:39
Én tudom a megoldást, biztos amikor kijön egy-egy amerikai diák a termből akkor magával visz egy széket. Így valóban mindenki mást mond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.06.24. 14:17
Mindkettő más szempontból rossz. És persze aki az indiai állapotokon nőtt fel, az könnyebben fogja kezelni az indiaiakat, mint az amerikaiakat.

Ettől még egyik sem jobb a másiknál.

Arról nem is beszélve, hogy marhára nem mindegy pontosan milyen feladatra keresik az embereket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!