iPon Hírek

Indul az árcsata az e-könyv-olvasóknál is

Dátum | 2008. 05. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Előbb-utóbb minden új termékkategória életében eljön az a pillanat, amikor van már belőle akkora választék a piacon, hogy igazán beinduljon a konkurenciaharc, és elkezdjenek egymás alá licitálni a gyártók; az e-könyvolavsók életében ez a pillanat most jött el, az Astak-nak köszönhetően. Az Mentor nevű olvasójuk legkisebb változatának a legfőbb ismérve ugyanis a "$200 alatti" ára.


Ennyiért cserébe egy 5 hüvelykes képernyőjű olvasót kapunk, amely ugyan valóban kicsi, de a célnak mindenféleképpen megfelel, és lehetővé teszi az olcsóságot - főleg azzal együtt, hogy számos extrától is megszabadították, ami viszont a többi, fejlettebb és ennek megfelelően drágább darabban már benne van.

Mindegyiknek közös jellemzője azonban a 128MB RAM, amit viszont SD kártyával akár 4GB-ra is kibővíthetünk. A legolcsóbb és így legkisebb darab még Linuxot használ, a többi viszont már Windows CE-vel fut. Az MP3-lejátszás szintén alap tulajdonság mindegyiknél, viszont Wi-Fi csak a középsőnél és a legnagyobbnál, ceruzával kezelhető érintőképernyő pedig csak a legnagyobbnál van.

A Mentorok várhatóan valamikor június és október között, apránként jelennek meg a piacon, így túl sokat már talán nem kell várni rá, hogy igazán felforrósodjon az árlicit a különböző gyártók részéről.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások