iPon Hírek

Indul az OnLive nyilvános bétája

Dátum | 2009. 09. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az OnLive alapítója, Steve Perlman bejelentette, hogy az ambiciózus játékszolgáltatás, ami gyakorlatilag futtat minden játékot és streameli nekünk őket valós időben az interneten keresztül, belép a nyílt béta szakaszba.

A rendszer elkezdte szétküldeni a meghívókat mindazoknak, akik regisztráltak. Akit érdekel, de nem jelentkezett korábban, az még mindig megteheti, amennyiben eleget tesz a feltételeknek: az USA-ban él és elmúlt 18 éves. A kezdeti tesztek PC-n és Mac-en fognak futni.


Perlman elmondása szerint igyekeznek minél több helyszínt lefedni, változó internetsebességekkel, széles sávú szolgáltatásokkal és különböző számítógépes konfigurációkkal, tekintettel a kijelzőkre és input eszközökre is. Ezáltal minden lehetséges körülmény közt tesztelve az új szolgáltatást.

Rengeteget vitatkoztak már a rendszer gyakorlati működőképességét illetően, így bizonyára sokan kíváncsiak a jelen bétateszt eredményeire. Lássuk, hogyan teljesít a korszakalkotó (legalábbis szeretne az lenni) OnLive. Korábbi hírünkhöz katt ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. andras.sul...
2009.09.03. 14:48
VISSZA A HIRHEZ

Erős kétségeim vannak afelől, hogy élvezhető lesz a játékmenet pl. egy FPS-nél, úgy hogy ez a cucc gyakorlatilag az egész képet videoként átstreameli a neten keresztül. Érdekes lesz, hogyan szoknak hozzá a 100 képkocka / mp-hez szokott hardcore játékosok a video 25-30 képkockájához, meg hogy helyenként foltok látszanak majd a tömörítés miatt. (Ahhoz őrült nagy sávszélesség kellene, hogy akár csak egy 1024 x 768-as képből másodpercenként 50-60-at áttoljanak tömörítetlen formában, úgyhogy biztosan nem így működik a rendszer.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benceboc
2009.09.03. 20:32
Kár hogy US only, pedig szívesen kipróbálnám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. abonyi91
2009.09.07. 23:09
Hát ez nem olyan biztos, hogy US only
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.09.08. 00:56
Jah csak innen csatlakozni több ezer kilométerre, bizonyára simán menne a dolog, min házig vezetett száloptikás net kellene abból is valami hiper gyors (Diginet), vagy szerver sávszélesség, ezekkel esetleg lehetne próbálkozni talán (de lehet kevés lenne ez is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!