iPon Hírek

Infók a Clarksfield mobil CPU-k TDP-iről

Dátum | 2009. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel új processzorairól, azaz a Core i3-as, Core i5-ös és Core i9-es újdonságokról néhány hete már beszámoltunk, ám most új információk érkeztek, ezúttal a Westmere alapú  négymagos processzorokról, amelyek Clarksfield kódnéven válnak majd ismertté a nem is oly távoli jövőben. Az újdonságok esetében a vállalat meglepően alacsony órajeleket alkalmaz, de emellett a termékek TDP-je viszonylag magasnak mondható, legalábbis a jelenleg forgalomban lévő négymagos Core 2-es mobil processzorokéhoz képest. Az asztali Core i7-es modellek 130W-os TPD-jéhet viszonyítva alacsonyag az értékek.

A kép nagyítható!
Első körben háromféle processzor lesz jelen a négymagos mobil Clarksfield kínálatban: mindegyik modell Core i7-es márkajelzéssel büszkélkedik majd és 32 nm-es csíkszélességgel készül. A három újdonság között egy Extreme Edition (XE) modell is helyet kap, az órajelek pedig 1,6 GHz és 2 GHz között fognak elhelyezkedni. A termékek esetében elérhető lesz a Turbo-Boost technológia, amelynek köszönhetően a négymagos processzorok esetében egy mag fog üzemelni, amely 2,8 GHz-es és 3,2 GHz-es órajelen ketyeg majd modelltől függően, amennyiben a technológiát aktiváljuk. Az XE modell esetében a TDP értéke 55W-os lesz, míg a másik kettő, alacsonyabb órajelen üzemelő processzor 45W-os TDP-vel fog rendelkezni.

A leglassabb processzor esetében 6 MB, míg a másik két processzornál 8MB lesz a harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete. Mindhárom modell esetében négy processzormag áll majd rendelkezésre, de ezek mellé HT támogatás is társul, tehát a rendszer egy időben összesen akár 8 szálon tud majd dolgozni. A termékeknél nem lesz jelen beépített integrált videó vezérlő. A processzorok esetében PGA-G1-es tokozást fog alkalmazni a gyártó.

A kép nagyítható!
Időközben a Core i5-ös és Core i7-es Lynnfield egységekről is érkeztek hírek (fenti táblázat). A központi egységek maximum 95W-os TDP-vel fognak rendelkezni, valamint fel lesznek szerelve a Turbo-Boost támogatással is, amely 3,2 GHz és 3,6 GHz közötti órajel elérését teszi lehetővé, amennyiben az eljárást bekapcsoljuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. jadam92
2009.07.07. 20:20
VISSZA A HIRHEZ

JAVÍTANI
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2009.07.07. 23:12
Kisegítés:

Az asztali Core i7-es modellek 130W-os TPD-jéhet viszonyítva alacsonyag az értékek.

helyesen: alacsonyak .... K-val.

TDP-jéhez - ( Z )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2009.07.08. 01:05
Tudnám miért javítgatjátok. Nézzétek meg a szerző nevét, és rájöttök a Jolly-Jokerbe minden behelyettesíthető. Szóval édes mindegy hol van benne hiba. Én inkább már nem törődöm vele.
Megnéztem pár termékleírást, és találtam jó pár érdekes hibát. Nyelvtanit is, és termékleírás hibát is. Pl. egy márka első terméke tud FM rádiót, ugyanazon márka 2-es terméke, ami az utódja az elsőnek már nem. A gyártó honlapja szerint mindkettő tud.
Nem beszélek más weboldalak helyesírási hibáiról, amik hasonló témában vannak. Ráadásul oda már meg se engedik, hogy hozzászóljál, hogy ember a címet nagybetűvel kezdjük. Volt ilyenre is példa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Greathoof
2009.07.08. 01:16
DiEGO
Van alul egy gomb: tovább a fórumhoz. Ott tudsz szerkeszteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dezz
2009.07.09. 01:42
Egy szóval sem említi a hír alapjául szolgáló HKEPC írás, hogy ezek a procik 32nm-en készülnének vagy Westmere-ek lennének!

itt is és itt is 45nm-esként szerepelnek.

A 32nm-es procik legkorábban év végén jelennek meg a 2 magos Clarkdale (desktop) és Arrendale (mobil) személyében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!