iPon Hírek

Infók a Windows 7 kiadások szolgáltatásairól

Dátum | 2009. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Micorosoft soron következő operációsrendszeréről, azaz  a Windows 7-ről sorra jelennek meg az újabbnál újabb információk. Néhány napja derült ki, hogy a rendszer Windows XP módot is kínál, főként az üzleti felhasználók számára, ám most újabb érdekességek láttak napvilágot, amelyek a különböző Windows 7 kiadások tulajdonságairól rántják le a leplet. Az információk a Windows Super Site-ról származnak.

Csapjunk is bele a közepébe. A korábban hangoztatott AAC/H.264 és MPEG-2 támogatás nem lesz elérhető a Windows 7 Home Basic és Starter vásárlók számára. Ezt a funkciót csak a Home Premium, a Professional és az Enterprise/Ultimate változatok felhasználói érhetik el alapból. Jelenleg úgy tűnik, hogy az alsóbb kategóriás Windows 7-et futtatók kiegészítőként juthatnak a fent említett támogatásokhoz, de hogy ez ingyenes vagy fizetős letöltés formájában lesz-e megoldva, az egyelőre nem világos (bár utóbbinak nem lenne sok értelme, hisz ingyenes kodekeket bárki talál).


A maximálisan támogatott rendszermemória minden 32-bites  Windows 7 kiadás esetében 4 GB lesz. A 64-bites változatok közül a Home Basic-nél és a Starter-nél 8 GB-nyi, a Home Premium-nál 16 GB-nyi, a Professional, Ultimate és Enterprise verzióknál pedig akár 192 GB-nyi memória is alkalmazható lesz. A Windows Media Player Remote Media Experience szolgáltatás a Windows 7 Basic és Starter kiadásoknál nem lesz elérhető. Egyébként minden Windows 7 verzió esetében 20 egyidejű SMB kapcsolat hozható majd létre.

A fent említett tulajdonságok alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft megpróbálja hatékonyan elkülöníteni az alsó- és felsőkategóriás kiadásokat, de úgy, hogy a Basic és a Starter változatokat nem butítják le a végtelenségig. Ezek az információk érdekesek, most már csak a Windows 7 végleges megjelenésével kapcsolatos dátumot kéne hivatalosan megerősíteni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. StevyXIX
2009.04.29. 16:11
"A korábban hangoztatott AAC/H.264 és MPEG-2 támogatás nem lesz elérhető a Windows 7 Home Basic és Starter vásárlók számára."
Ezt nem teljesen értem, a windows média player nem fogja lejátszani csak? Mert az igazából szerintem senkit nem érdekel aki gyakran használja ilyen célzattal a gépet (magyarul akinek van esze nem használ WMP-t). A másik meg ez egy kicsit nagyon nevetséges, már mobilokba is alap a H.264 lejátszás, erre korunk legújabb windowsába nem lesz elérhető alapba (nem mindegyikbe egészen pontosan), avval magának int be a picipuha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2009.04.29. 16:41
Soha senkitől se hallottam hogy WMP-vel játszana le HD-t, úgyhogy ebbe biztosan bele fognak rokkanni a userek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zsolt.tarc...
2009.04.29. 17:21
Nevettséges. Mért nem lehet egy Home és egy professional-t kiadni. Mind a kettő ugyan azt tudná, csak az egyik jobban testre szabható lenne a gyengébb userek kedvéért. Ha ilyen tendencián fog mizigni a Microsoft, újból neki fogok ugrani a linuxnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Anachron
2009.04.29. 17:54
Ezért ugrasz neki a linuxnak? lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. polarx
2009.04.29. 18:12
ezt a linuxnak neki ugros kommentet én is kikacagom.. hát annyi kijön a végleges lesz hozzá valami liter progi csinálsz egyet magadnak testre szabva azt cső.. akkor még az a plus se lesz benne amit csak letilt a win7 viszont nem töröl.. amit már most is lehet alkalmazni.. bár annak a vissza állításába belefagyogat a rendszer ha mondjuk kikapcoslom az ie8-at és mondjuk újra indítás után újra akarnám engedélyezni köv indítás nehézkes hogy újra legyen benne.. legalábbis az uccsó amit próbáltam olyan volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djspill
2009.04.30. 14:50
Arról tud vki vmit, hogy amikor kikapcsolom az UAC-t,akkor miért nem töltődik be az oldalsáv? Mármint a minialkalmazások. Lehet valamit kezdeni ezzel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2009.04.30. 17:04
Google első találat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djtboy
2009.05.04. 08:20
Szerintem az egész WMP-t kivehetik belőle mert nagyon lámának kell leni ahoz , hogy abban nézen bárki is akármit vagy MPV nek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!